IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   İncil Melekler Hakkinda Ne Der? (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/404620-incil-melekler-hakkinda-ne-der.html)

Kalemzede 20 Ağustos 2011 16:46

İncil Melekler Hakkinda Ne Der?
 
Melekler doğaüstü göksel varlıklar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] .Tanrı’nın hizmetçileri ve O’nun buyruğunu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] amacını yerine getiren mesajcılardır. İncil’de onlara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görevli ruhlardenir.


’Bütün melekler kurtuluşu miras alacaklara hizmet etmek için gönderilen görevli ruhlar değil midir?’ (İbraniler 1:14).

Melekler Tanrı’nın buyruğu ile yaratıldılar.

Rab’bin adına övgü sunsunlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çünkü O buyruk verince[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] var oldular’ (Mezmur 148:5).


’Nitekim yerde ve gökte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] görünen ve görüneyen herşey – tahtlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] egemenlikler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yönetimler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hükümranlıklar - O’nda yaratıldı. Her şey O’nun aracılığıyla ve O’nun için yaratıldı’ (Koloseliler 1:16).

’ Sabah yıldızları birlikte şarkı söylerken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilahi varlıklar sevinçle çığrışırken’(Eyup 38:7).


İsa Beytlehem kentinde bakire Meryem’den dünyaya gelince[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir melek başkanlığında büyük bir melekler topluluğu gökte Tanrı’ya şükürler sunarak şu ezgiyi yükselttiler:


’En yücelerde Tanrı’ya yücelik olsun . Yeryüzünde O’nun hoşnut kaldığı insanlara esenlik olsun’ dediler (Luka 2:14).

Tanrı’nın yarattığı meleklerin tümü kutsal[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] günahsız durumda kalmadı. Başta İblis olmak üzere[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrı’ya başkaldıran melekler topluluğunun üçte biri göksel Kat’tan atıldı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cin diye tanınan murdar ruhlar durumuna düştü.


’Tanrı günah işliyen melekleri esirgemedi; onları cehenneme atıp karanlıkta zincire vurdu. Yargılanıncaya dek orada tutulacaklar’ (2.Petrus 2:4).


Meleklerin belirli işlerinden biri Tanrı’ya hamt sunmaktır.

’Rabbe övgüler sunun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ey sizler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] O’nun melekleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] O’nun sözünü dinleyen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] söylediklerini yerine getiren güç sahipleri!’(Mezmur 103:21).

’Rab’be övgüler sunun! Göklerden Rab’be övgüler sunun. Övgüler sunun O’na ey bütün göksel orduları!’ (Mezmur 148:1-2).

Baş meleğin adı Mikael’dir.

Pers krallığının önderi yirmi bir gün bana karşı durdu. Sonra baş önderlerden Mikail bana yardıma geldi...’ (Daniel 10:13).


İsa’nın doğacağını Meryem’e müjdeleyen melek Cebrail’dir.

Elizabet’in hamileliğinn altıncı ayında Tanrı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Melek Cebrail’i Celile’de bulunan Nasıra adlı kente[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Davut’un soyundan Yusuf adındaki adamla nışanlı kıza gönderdi. Kızın adı Meryem’di’ (Luka 1:26).


Adları ile tanınan başka melekler şunlardır: Rafael[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Uriyel[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yeremiyel[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] göksel toplumlar Kitap’ta Kerubim ve Esrafim adları ile tanıtılır.


İsa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] meleklerin kutsal[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akıllı varlıklar olduğunu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] erkek ya da dişi olmadığını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yeniden gelişinde O’nun yanında bulunacaklarını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] doğruları günahkarlardan ayıracaklarını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yerde her günahlı insanın tövbe edişinde gökte sevinç duyduklarını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] günahlıların yargılanışında hazır bulunacaklarını belirtir. Meleklerin rolü hem geçmişte hem de gelecekte önemlidir.

İsa Mesih mezardan dirilince bir melek gökten indi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geldi taşı yuvarladı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üstüne oturdu. Mezarı ziyarete gelen kadınları şaşkına döndüren müjdeyi yansıttı. Taşı kenara yuvarlayarak üzerine oturdu. Görünüşü şimşek gibi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] giysileri ise kar gibi bembeyazdı . Nöbetçiler korkudan titremeye başladılar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonra ölü gibi yere yıkıldılar. Melekler kadınlara şöyle seslendi: ’Korkmayın! Çarmıha gerdiğiniz İsa’yı aradığınızı biliyorum. O burada yok; söylemiş olduğu gibi dirildi’ (Matta 28:2-6).


Meleğin görünmü şimşek gibiydi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] giysiside kar gibi bembeyazdı.

Bir meleğin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hapse atılan elçileri hapisten kurtardığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] onları belirli göreve yönelttiği[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Herodes adından bozuk ve haksız bir kralı ölüme çarptığı ve vücudunu kurtlarla doldurduğu yazılıdır.


Meleklerin insanlara hizmeti İsa Mesih’in yeryüzüne gelip kefaret sunusundan bu yana durmuştur. Tanrı çağımızda insanlara Mesih’in kefareti ve Kutsal Ruh’un teselli edişi ile konuşur. Kuşkusuz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mesih meleklerden üstündür. Melekler birer yaratıktır. İsa hem meleklerin hem de insanın Rabbidir.?

’Yine Tanrı ilk doğanı dünyaya gönderirken diyor ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’Tanrı’nın bütün melekleri O’na tapınsın’. Melekler için[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ’Kendi meleklerini rüzgar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hizmetkarlarını da ateş alevi gibi yapar’ diyor (İbraniler 1:6-7).


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net