IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Sakrament (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/404625-sakrament.html)

Kalemzede 20 Ağustos 2011 16:50

Sakrament
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Hıristiyanlık'ta belirli kavramların ifade edildiği sembol yada bu sembollerin uygulandığı kutsal ayin.
Katolik ve Ortodoks Hıristiyanlarda 7 sakrament vardır;
1. Vaftiz: Arınma. 2. Evharistya (komünyon): Ekmek ve şarap ayini. 3. Konfirmasyon: Topluluk önünde imanı açıklama. 4. Günah çıkarma: İtiraf ve takdis. 5. Son yağ sürme: Ölüm halindekileri kutsama. 6. Ordinasyon: Ruhani görevler. 7. Evlilik.

Protestanlar ise yalnızca Rabbin Sofrası ve Vaftiz sakramentlerini kabul eder ve uygularlar.

I. Sakramentler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] lütuf antlaşmasının kutsal sembol ve mühürleridir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mesihi ve Onun sağladığı yararları temsil etmek; ve O?na olan ilgimizi onaylamak amacıyla Tanrının kendisi tarafından oluşturmuştur: ayrıca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kiliseye ait olanlarla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dünyanın geri kalan kısmına ait olanlar arasında gözle görünür bir farklılık yaratmak; ve onları Tanrı Sözü'ne uygun bir şekilde Tanrı'nın Mesih?teki hizmetine köklü bir şekilde dahil etme amacını taşırlar.
II. Her sakramentte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sembol ile simgelenen şey arasında ruhsal bir bağ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da sakramental bir birlik bulunmaktadır: öyle ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] birinin adı ve etkisi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diğerine atfedilir.
III. Sakramentlerde ya da sakramentlerin uygun şekilde kullanımı sonunda verilen lütuf[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bunların içindeki her hangi bir güç aracılığıyla verilmez; ne de her hangi bir sakramentin etkisi bu sakramenti uygulayan görevlinin kutsallığına ya da uygulamadaki amacına bağlıdır: fakat Ruhun işleyişine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve bu sakramentlerin uygulanmasını onaylayan buyruğu ve bu sakramentleri layık bir şekilde alanlara verilen bereket vaadini içeren söze bağlıdır.
IV. Rabbimiz Mesih tarafından Müjdede verilen yalnızca iki sakrament bulunmaktadır; yani[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Vaftiz ve Rab'bin Sofrası: ki bunların hiçbiri Söz?ün yasal olarak atanmış görevlileri dışında hiçkimse tarafından uygulanamaz.WESTMİNİSTER İNANÇ AÇIKLAMASI


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net