IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Son Akşam Yemeği ya da Son Yemek (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/404638-son-aksam-yemegi-ya-da-son-yemek.html)

Kalemzede 20 Ağustos 2011 17:25

Son Akşam Yemeği ya da Son Yemek
 
(İngilizce: The Last Supper[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İtalyanca: Il Cenacolo or L'Ultima Cena)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 15. yüzyılda Milano'da Leonardo da Vinci tarafından Duke Lodovico Sforza'nın isteği üzerine yapılmış fresktir.

Hıristiyan inanışına göre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İsa Mesih'in Romalı askerlerce tutuklanmasından bir gün önce (Passah Günü öncesi) Havarileriyle yediği son akşam yemeğini ifade eder.

Bu yemek sırasında yaptığı konuşmanın uzunca anlatıldığı Yuhanna Kitabı'nda İsa Mesih onlara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendisi aralarından ayrıldıktan sonra gelecek olan Paraklit (yardımcı)'le yani Kutsal Ruh ile teselli bulmalarını söyler. Son Akşam Yemeği[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Rönesans ressamlarınca çokca işlenen bir konu olmuştur. Bu eserlerin içinde en bilineni Leonardo da Vinci'nin yaptığı resimdir. Resim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Milano yakınlarındaki Santa Maria Dele Grazie'nin duvarına yapılmış ve bu gün oldukça yıpranmıştır.Leonardo'nun Mona Lisa'dan sonra en ünlü eseridir.

Son Akşam Yemeği'inde İsa ve Havarileri Kutsal Kase'den şarap içiyorlar ve ekmek yiyorlardı. Ancak resimde kâse ve şaraplı ekmek görülmemesi Hıristiyan dünyasında yıllardır tartışma konusu olmuştur.

Resmin kurgusu büyük bir anakronizm sorununu içinde barındırır. Yaşadığı tarih itibarı ile İsa Paygamber ve havarilerinin masada oturarak yemek yemeleri mümkün değildir. Masa etrafına konulan sandalyeler ve bu düzenekte yemek yeme çok sonraki zamanlarda yerleşmiş bir gelenektir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net