IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Teslis (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/404640-teslis.html)

Kalemzede 20 Ağustos 2011 17:27

Teslis
 
Arapça kökenli bu sözcük Üçleme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kutsal Üçlük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Üçlü birlik yada doğrusu Üçlükte birlik olarak dilimize çevirilir. Teslis[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Baba[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Oğul (İsa) ve Kutsal Ruh (Ruh ül Kudüs)'den meydana gelen tek bir Tanrı kavramıdır.
Üçlübirlikte tek bir Tanrı'ya ve birlik içindeki Üçlüğe tapınırız; Baba tek bir Kişidir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Oğul başka[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kutsal Ruh ise başka bir Kişidir.

Baba'nın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Oğul'un ve Kutsal Ruh'un Tanrısal özyapısı birdir görkemde eşit[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yücelikte sonsuzdur. Baba[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Oğul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kutsal Ruh yaratılmamıştır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] anlaşılmaz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ebedidir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadirdir; Baba nasıl Tanrı ise[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Oğul da Tanrı'dır ve Kutsal Ruh da Tanrı'dır; buna rağmen bunlar üç farklı Tanrı değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tek bir Tanrı'dır. Baba nasıl Rab ise[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Oğul da Rab'dir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kutsal Ruh da Rab'dir; buna rağmen bunlar üç farklı Rab değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tek bir Rab'dir.Baba hiçbir şeyden gelmemiştir; ne yaratılmış ne de doğurulmuştur. Oğul yalnızca Baba?dandır; ne oluşturulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ne yaratılmıştır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] fakat biricik Oğuldur. Kutsal Ruh[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Baba'dan ve Oğul'dandır; ne oluşturulmuş ne yaratılmış ne de doğurulmuştur; fakat Baba'dan ve Oğul'dan çıkmıştır. Böylece[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üç tane değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tek bir Baba vardır; üç Oğul değil tek bir Oğul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üç Kutsal Ruh değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tek bir Kutsal Ruh vardır. Üçlübirlik'te hiç bir kişi diğerinden önce ya da sonra gelmez; hiç bir kişi diğerinden üstün ya da aşağı değildir. Ancak tüm üç kişi de aynı derecede sonsuz ve aynı derecede eşittir. ATANASIAN İMAN AÇIKLAMASI

Hristiyan teolojisine göre bu üçlü birlik birbirinden ayrılmaz ve tek bir Tanrı'nın birbirini tamamlayan farklı yansımaları yani kişilikleri olarak görülür. Bu açıdan monoteist yani tek Tanrı'lı teoloji çizgisindedir.

Yahudilik ve İslam ise teslis inancını reddeder.Hristiyanlık içinde de Teslis inancını reddeden ve İsa'nın hem Tanrısal hem de insani doğasına karşı çıkan Üniteryanizm mezhebi gibi çeşitli akımlar mevcuttur.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net