IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   YHVH - Tanrı (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/404645-yhvh-tanri.html)

Kalemzede 20 Ağustos 2011 17:33

YHVH - Tanrı
 
Eski Antlaşma'da; Tanrı-ELOHIYM(İbranice)-God[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Lord (İngilizce) : Genel anlamda Tanrı'yı ifade eder. Rab-ADONAY (İbranice)-Lord (İngilizce) : Egemen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sahip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kontrol eden. RAB-YHVH-GOD (İngilizce) : Kendi kendine var olan. Kelimenin kökü var olmak fiilinden gelmektedir.Eski Antlaşma'da ELOHIYM - Tanrı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ADONAY -Rab [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] YHVH -RAB olarak çevrilmiştir. Yeni Antlaşma'da KURIOS (Grekce[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Eski Antlaşma'daki ADONAY)- Rab [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] YHVH- Ben'im olarak çevrilmiştir.

Tanrı bizim bildiğimiz hiçbir şeye benzemez."Beni kime benzetecek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kime denk tutacaksınız? Kiminle karşılaştıracaksınız ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] benzer olalım?( Yşa.46: 5 )

Tanrı kakkında bilgi sahibi olabilmemiz için Sözü'ne yani Kutsal Kitap'a başvurmamız gerekir; Kutsal Kitap'da Tanrı'nın özelliklerini keşfedebiliriz.

Tanrı Kutsaldır : Tanrı kötülük ve günahdan uzak olup ahlaksal bakımdan tamamen yetkindir.Sevgisi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adaleti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] öfkesi herşeyi kutsaldır.Tanrımız RAB'bi yüceltin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tapının O'na kutsal dağında! Çünkü Tanrımız RAB kutsaldır.( Mez.99: 9 )

Tanrı Egemendir : Yarattıklarının tümü üzerinde mutlak yönetim hakkı ve yetkisi vardır. Ya RAB[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklük[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yücelik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Zafer ve görkem senindir. Gökte ve yerde olan her şey senindir.Egemenlik senindir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya RAB!Sen her şeyden yücesin. Zenginlik ve onur senden gelir.Her şeye egemensin.Güç ve yetki senin elindedir.Birini yükseltmek ve güçlendirmek Senin elindedir.( Ta.29:11-12 ). Tanrı istek ve amaçlarını yerine getirme gücüne sahiptir.Herşeye gücü yeten[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kerşeyi bilen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] her yerde ve herşeyde olandır.İstediği herşeyi; istediği zamanda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] istediği yerde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] istediği şekilde ve istediği kişiyle yapar.

Tanrı Hakimdir : Tanrı yaşamımızda sürekli çalışmaktadır; şans eseri yada tesadüfen hiçbir şey yaşamayız. Tanrı destekler[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] rehberlik eder ve her olayı yönetir. Her şeyi kendi isteği doğrultusunda düzenleyen Tanrı'nın amacı uyarınca önceden belirlenip Mesih'te seçildik.( Ef.1: 11 )

Tanrı İyidir : Tanrı şefkatli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] merhametli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yumuşak kalplidir.RAB herkese iyi davranır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sevecenliği bütün yapıtlarını kapsar. ( Mez.145: 9 )

Tanrı Sevgidir : Tanrı Sevgi olmasaydı bizler için umut olmazdı. Tanrı'nın sevgisi sevdikleri için işleyen gerçek sevgidir. Tanrı'nın sevgisi bizim tarafımızdan aranmamış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hak edilmemiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayal edilemez bir sevgidir. Tanrı'nın bize olan sevgisini tanıdık ve buna inandık. Tanrı sevgidir . Sevgide yaşayan Tanrı'da yaşar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrı da onda yaşar. ( 1.Yu.4: 16 )


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net