IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Yunanca (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/404646-yunanca.html)

Kalemzede 20 Ağustos 2011 17:35

Yunanca
 
Yeni Antlaşma?nın neredeyse tümünün lisanıdır. Aynı zamanda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İngilizce'nin günümüzün modern dünyasındaki konumu gibi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İsa zamanındaki evrensel lisan da Yunancaydı. Yunan alfabesi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tahminlere göre Fenikelilerden alınıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yunan konuşma sistemine ve yazı istikametine adapte edilmiştir. Bir çok Batı-Sami dilinde olduğu gibi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yunancada ilk önceleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sağdan sola doğru bir istikamette yazılmaktaydı. Daha sonra baştan sona ve sondan başa tekniğine geçilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] en sonunda ise soldan sağa yazı istikameti kabul edilmiştir.

Büyük İskender?in Fetihleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yunan lisanının ve kültürünün yaygınlaşmasında etkili olmuştur. Bölgesel lehçelerin yerini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yoğun bir şekilde Helenistik ya da koine (müşterek) Yunanca almıştır. Koine lehçesi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Attike Yunancaya bir çok yerel ifadelerin girmesine sebep olmuştur. Böylece lisan daha sınırsız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kozmopolitan bir kimliğe bürünmüştür. Gramerin basitleştirilmesi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] evrensel kültüre daha iyi bir şekilde adapte olmasını sağlamıştır. Yalın ifadeli ve yaygın konuşma alanı olan bu yeni lisan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ticaretin ve diplomasinin ortak dili haline gelmiştir. Yunanca lisanı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] klâsik şeklinden[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] koine biçimine dönüştükçe[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zarafetinin büyük bir kısmını ve ince ayrıntılarını yitirmiştir. Her şeye rağmen onu farklı kılan güç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzellik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] berraklık ve mantık üzerine kurulu konuşma sanatı gibi karakteristik özelliklerini yitirmemiştir.

Havari Pavlus tarafından Roma?daki Hristiyanlara yazılan mektupların Latince yerine Yunanca yazılmış olmaları derin bir anlam içermektedir. Hükümet işlemleri dışında o günkü Roma İmparatorluğu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kültürel olarak Yunan etkisi altındaydı.

Yunanca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yeni Antlaşma yazarının ifade etmek istediği anlamı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gölgesine kadar sunabilecek bolluğa ve yeterliliğe sahipti. Örneğin[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yeni Antlaşma'da sevgi için iki adet kelime (iki tür sevgi)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başkası için de iki adet kelime (aynısından bir başkası[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] değişik bir başkası)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bilgelik çeşitleri için ise bir çok kelime mevcuttur. Dikkat çekici bir şekilde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eros (sevginin üçüncü türü) gibi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] o dönemin Helenistik kültüründe yaygın bir şekilde kullanılan birçok kelime[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bilinçli olarak kullanılmamıştır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net