IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Monofizit (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/404657-monofizit.html)

Kalemzede 20 Ağustos 2011 18:03

Monofizit
 
Hristiyanlıkta tek tabiatcı yani tek doğacı görüşe sahip olan kişi ya da bu görüşü savunan kiliseler.

Bu görüşün Ortodoksluk'tan farkı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İsa'da var olduğuna inanılan İnsani ve Tanrısal tabiatların katışma ve değişme olmaksızın tek bir tabiatta birleşmesi ve tek tabiata dönüşmesidir. Buna göre kelam İsa ile birleşmeden önce de İsa Tanrı idi ve Meryem'den doğan çocuk (İsa) tam bir insan ve tam bir tanrıdır. Dolayısıyla da Meryem Theotokos yani Tanrı'nın annesidir. İsa'da bulunan Tanrılık ve İnsanlık özellikleri değişmeksizin birleşmişlerdir ve birbirinden ayrılamazlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dolayısıyla haç üzerinde acı çeken İsa'nın sadece insani doğası değil aynı zamanda da tanrısal doğasıdır.

451 yılında toplanan Kadıköy (Khalkedon) Konsil'inde bu görüş mahkum edilmiştir. Bunun üzerine Khalkedon kararlarını tanımayanlar Ortodoksluktan ayrılmışlar İlk üç Ekümenik Konsil'in kararlarını saymışlar (325 İznik[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 381 İstanbul ve 428 Efes Konsilleri)diğerlerini tanımamışlardır.

Bu gün Monofizit görüşte olan kiliseler Ermeni Apostolik Kilisesi (Gregoryen)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Süryani Kadim Kilisesi (Yakubi)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mısır Kıpti Kilisesi (Koptik)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Habeş Kilisesi.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şam Kilisesi (Evanjelist) olup her birinin kendi Patriği bulunmaktadır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net