IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   On Emir (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/404659-emir.html)

Kalemzede 20 Ağustos 2011 18:06

On Emir
 
Tanrı şöyle konuştu: "Seni Mısır'dan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] köle olduğun ülkeden çıkaran Tanrın RABbenim.

1- "Benden başka tanrın olmayacak.

2- "Kendine yukarıda gökyüzünde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aşağıda yeryüzünde ya da yeraltındaki sularda yaşayan herhangi bir canlıya benzer put yapmayacaksın. Putların önünde eğilmeyecek[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] onlara tapmayacaksın. Çünküben[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrın RAB[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıskanç bir Tanrı'yım. Benden nefret edenin babasının işlediği suçun hesabını çocuklarından[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üçüncü[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dördüncü kuşaklardan sorarım.Ama beni seven[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] buyruklarıma uyan binlerce kuşağa sevgigösteririm.

3- "Tanrın RAB'bin adını boş yere ağzına almayacaksın. ÇünküRAB[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adını boş yere ağzına alanları cezasız bırakmayacaktır.

4- "Şabat Günü'nü* kutsal sayarak anımsa. Altı gün çalışacak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bütün işlerini yapacaksın. Ama yedinci gün bana[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrın RAB'be Şabat Günü olarakadanmıştır. O gün sen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oğlun[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kızın[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] erkek ve kadın kölen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayvanların[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aranızdaki yabancılar dahil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hiçbir iş yapmayacaksınız. Çünkü ben[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] RAB yeri göğü[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] denizi ve bütün canlıları altı günde yarattım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yedinci gün dinlendim. Bu yüzden Şabat Günü'nü kutsadım ve kutsal bir gün olarak belirledim.

5- "Annene babana saygı göster. Öyle ki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrın RAB'bin sanavereceği ülkede ömrün uzun olsun.

6- "Adam öldürmeyeceksin.

7- "Zina etmeyeceksin.

8- "Çalmayacaksın.

9- "Komşuna karşı yalan yere tanıklık etmeyeceksin.

10- "Komşunun evine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karısına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] erkek ve kadın kölesine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] öküzüne[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eşeğine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hiçbir şeyine göz dikmeyeceksin."Çık.20:1-17


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net