IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Ruhban Sınıfı (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/404684-ruhban-sinifi.html)

Kalemzede 20 Ağustos 2011 18:34

Ruhban Sınıfı
 
Başta Hristiyanlık olmak üzere belirli bir din bünyesinde din adamlığını meslek olarak icra eden tüm kişiler. Aslen Hristiyanlık terminolojisine ait olan ruhban sınıfı kavramı zaman zaman diğer dinler için de kullanılır.

Ruhban[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] insanlardan uzaklaşıp riyazat yani ruhsal perhize çekilerek dünya zevklerini terkeden ve kendini aşırı bir şekilde ibadete veren kişi anlamına gelir. Rahip kelimesi ve ruhban kelimesi Arapça aynı kökten gelen sözcüklerdir.

İsa'nın ölümünden sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gördükleri baskı ve zulüm sebebiyle bir kısım Hristiyanlar toplumsal hayattan soyutlanarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] edindikleri özel mekanlara çekilmişler ve kendilerini ibadete adamışlardı. Bu uygulama zamanla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir yaşayış biçimi olarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hristiyanlığın bünyesinde yerleşti. Günümüzde mezhepler arası farklılıklar olmakla beraber ruhban sınıfının sadece küçük bir kısmı manastır hayatı sürmektedir.

Ruhban sınıfı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] özel bir dini eğitimden geçer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] özel giysileri vardır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dini törenleri yönetme ve dini metinleri yorumlama yetkisiyle donatılmıştır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bunu yaparken[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sıradan insanların anlamadığı özel bir dil kullanır (Latince vs.)[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'Din adamlığını' bir 'meslek' olarak seçmiştir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendisini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayatı boyunca bu işe adamıştır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geçimini bu işten sağlar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hiyerarşik bir yapı içinde yer alır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu yapıya aykırı davranırsa yaptırımlarla karşılaşır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dini yorumlarda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] toplumsal ve siyasal konularda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] meslek arkadaşlarıyla ve hiyerarşik örgüt yapısıyla tam bir dayanışma içinde olacağı beklentisi vardır


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net