IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hristiyanlık (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/)
-   -   Christadelphian (https://www.ircforumlari.net/hristiyanlik/404775-christadelphian.html)

Kalemzede 21 Ağustos 2011 01:01

Christadelphian
 
Brothers in Christ[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yani ihvan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İsa inancında kardeşlik anlamına gelen Yunanca ibareden türetilmiştir. 19. yüzyılın ortalarından itibaren Britanya ve Kuzey Amerika'nın birçok bölgesinde pek çok isim altında ancak tek bir inançla toplanan gruplar olmuştur. Amerikan Sivil Savaşı zamanında vicdani ve dini inançlarına aykırı olduğunu ileri sürerek askerlik hizmetini ifa etmeyi reddeden kimse statüsünü alabilmek için bir gruba bağlılığın beyan edilmesi gerekmiştir. O dönem itibariyle "Kristadelfian" kullanılmıştır.

Kristadelfianların inançları tamamen İncil'e dayandırır ve Tanrı kaynaklı başka metinleri kabul etmezler. İncil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrı'nın her şeyi yaratan olduğunu iletir. Oğlu İsa'dan ayrı bir varlıktır. İncil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kutsal Ruh'un bir kişi olduğunu değil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tanrı'nın yaratma ve kurtarmada kullandığı güç olduğunu öğretir.

Kristadelfianlar vicdani ve dini inançlarına aykırı olduğunu ileri sürerek askerlik hizmetini ifa etmeyi reddeden kimselerdir (conscientious objector) ama pasifist değillerdir ve orduya girmekten sakınırlar. Genelde Pazar günleri gerçekleşen cemaat ibadeti[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] vaftiz edilen tüm üyelerle birlikte İsa'yı anmaya odaklanır.

Günümüzde aşağı yukarı 130 ülkede[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çoğu kurulmuş ekklesialara üye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendi dillerinde vaaz ve ibadet eden yaklaşık 30.000 Kristadelfian vardır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net