IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2014, 18:43   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hz İsa'nın kefeninin sırrı!




Hz İsa'nın kefeninin sırrı ortaya çıkıyor.
Çarmıhtan indirildikten sonra Hz. İsa'nın üzerine serildiği iddia edilen ve Torino kefeni olarak isimlendirilen kefenin üzerinde oluşan silüetlerin, 'büyük bir depremin' etkisiyle oluşmuş olabileceği ifade edildi.

Her iki tarafında bir erkeğin yüzü ve vücuduna ait silüet bulunan Torino kefeni hakkında yapılan yeni bir araştırma, Hz. İsa'nın izlerini taşıdığı öne sürülen kefenin 'Kudüs'ü sarsan büyük bir depremin etkisiyle' bu hali almış olabileceğini öne sürdü.

Hz. İsa'nın M.S 33 yılında çarmıha gerilmesinin ardından vücudunu örtmek için kullanıldığına inanılan kefenin yıllardır sırrını ortaya çıkarmaya çalışan bilim insanları, kefendeki izlerin, büyük bir depremin etkisiyle yayılan nötron ışınlarıyla belirdiğini iddia etti.

Torino Katedrali'nde sergilenen kefen hakkında ilk olarak 1980'li yıllarda yapılan üç radyakorbon tarih testi, antik giysinin en az 800 yıllık olduğunu ve M.S 1260 ile 1390 yılları arasında üretildiğini tespit etmişti. Nature dergisinde 1989 yılında yayımlanan araştırmaya göre, kefen hakkındaki ilk Orta Çağ kayıtları da bu yıllarda belirmeye başladı. Kefenin Orta Çağ aldatması olduğunu düşünenler, kefenin yaşıyla antik belgelerin uyumunu savunmaya devam ediyor.

İtalyan bilim insanları, 2011 yılında yaptıkları araştırmada, kefendeki izlerin 'çok büyük miktarda elektromanyetik enerjinin açığa çıkmasıyla oluştuğunu' öne sürmüş ve dini kayıtlarda geçen mucizenin 'yönlendirilmiş radyasyonla' gerçekleşmiş olabileceğini belirtmişti.

İtalyan araştırmacı Gulio Fanti ve gazeteci Saverio Gaeta tarafından yazılan ve geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan 'Kefenin Gizemi' (Il Mistero della Sindone) adlı kitapta ise Torino Kefeni'nin Hz. İsa döneminden kaldığı savulmuştu. Fanti, en son 1988 yılında yapılan radyokarbon tarih belirleme testlerinin, 'laboratuvarlar kirli olduğu için yanlış sonuç verdiğini' öne sürmüş ve yaptıkları deneylerin sonucunda kefenin M.Ö 300 ile M.S 400 yılları arasına işaret ettiğini belirtmişti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Depremle bağlantılı

Torino'da bulunan Politeknik Üniversitesi'nden Alberto Carpinteri'nin başını çektiği en son araştırma, bilim insanları Torino kefenindeki izlerin, Kudüs'ü sarsan dev bir depremle yayılan nötron ışınlarıyla oluştuğu teorisine dayanıyor. Organizmaların öldükten sonra çevreleriyle karbon etkileşimini sona erdirmesi sonucu, geride kalan radyoaktif karbon-14 miktarı, kumaş, kemik ve ahşap gibi materyallere dayanılarak yaş belirlemede kullanılıyor.

Carpinteri ve meslektaşları, gerçekleştirdikleri simülasyonlarda, şiddetli bir depremin etkisiyle yerkabuğundan yayılan yüksek frekanslı basınç dalgalarının, kefende iz bırakacak nötron ışınları saçtığını düşünüyor.

Hz. İsa'nın çarmıha gerildiği günlerde yaşandığı düşünülen depremle saçılan ışınlar, kefendeki nitrojen atomlarıyla etkileşime girerek, bugüne kadar uzanan izleri kimyasal tepkimelerle ortaya çıkarmış olabilir. Carpinteri, söz konusu kimyasal tepkimelerin radyokarbon tarihleme testlerinde yanlış sonuçlara sebebiyet vermiş olabileceğine dikkat çekti.

Glasgow Ünversitesi'nden Profesör Gordon Cook, Carpinteri'nin sunduğu açıklama bilimsel olsa bile, 'bu düşünceyi güçlendiren başka bir arkeolojik örneği olmadığını' belirtti. Cook, "İnsanlar yıllardır bu tür ölçümler yapıyor ancak depremlerin neden olduğu böyle bir sonuç elde edilmedi" dedi.

Meccanica dergisinde yayımlanan araştırma hakkında benzer bir görüş belirten Oxford Radyokarbon Hızlandırma Birimi'nden Christopher Ramsey de, "Antik Kudüs civarında Torino kefeninin ait olduğu dönemlere uzanan sayısız eser çıkarıldı ve bahsedilen radyokarbon üretimine rastlanmadı" dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hz, kefeninin, sırrı, İsanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Soba'nın Sırrı. Düş Fıkra 1 07 Temmuz 2012 03:50
THY'nin sırrı Chelt Havacılık Haberleri 0 09 Mayıs 2011 12:59
90/10 Sırrı AngeLus IF Ekstra 1 08 Mayıs 2010 10:32