IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2017, 19:18   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hristiyan ve hristiyan olmayan ölüler, şehitler için edilebilecek dualar






Üç Güzel Dua

(Pieta Dua Kitabı)

Ölen bir kişi için çok yararlı olan ve merhamet eylemi olarak sıklıkla okunması faydalı dualardır.

Bir zamanlar Roma’da, bir çok günah tarafından kuşatılmış bir Papa varmış. Rab Tanrı ona ölümcül bir hastalık vermiş. Öleceğini farkedince Papa, Kardinalleri, Episkoposları ve eğitimli kişileri çağırıp sormuş: “Sevgili arkadaşlarım! Artık öleceğime ve günahlarım yüzünden ebediyen lanetleneceğime göre beni nasıl teselli edeceksiniz?” Ona kimse cevap verememiş. Aralarından Yuhanna adındaki dindar bir papaz yardımcısı demiş ki: “Pederim neden Tanrı’nın Merhametinden kuşku duyuyorsunuz?” Papa cevaplamış: “Şimdi öleceğimi bilirken ve günahlarım yüzünden lanetlenmekten korkarken bana ne teselli vereceksin?” Yuhanna cevap vermiş: “Sana üç dua okuyacağım; umarım teselli bulacaksın ve Tanrı’nın merhametine nail olacaksın.” Papa daha fazla konuşamamış. Papaz yardımcısı ve oradaki diğerleri diz çöküp bir Göklerdeki Pederimiz duasını ve şu duaları söylemişler:

1. Dua
Rab’bimiz Mesih İsa! Sen ki Tanrı’nın Oğlusun, Bakire Meryem’in Oğlusun, Tanrı ve İnsansın. Huzur getirmek için Zeytinlik Dağında bizim için korkudan kan terledin ve ölmekte olan bu kişinin... kurtuluşu için çok Kutsal Ölümünü Göksel Babana sundun. Bu kişi bir şekilde günahları yüzünden sonsuza kadar lanetlenmeyi hakkettiyse bile, bu kader ondan uzak olsun. Ebedi Peder bunu, Kutsal Ruh ile birlikte ebediyen yaşayan ve hükmeden biricik Oğlun, Rab’bimiz Mesih İsa’nın adına senden dileriz. Amin.

2. Dua
Rab Mesih İsa! Alçakgönüllü bir şekilde Haçın kütüğünde öldün ve iradeni tamamen Göksel Babana teslim ettin.Çok Kutsal Ölümünü barış getirmek, ...(bu kişiyi)... kurtarmak ve günahlarının karşılığından korumak için Göksel Babana sundun; Ebedi Peder bunu bize bağışla! Bunu, Kutsal Ruh ile birlikte ebediyen yaşayan ve hükmeden biricik Oğlun, Rab’bimiz Mesih İsa’nın adına senden dileriz. Amin.

3. Dua
Peygamberlerin ağzından konuşmak için sessiz kalan Rab Mesih İsa! Seni kendime Ebedi Sevgi ile çekiyorum. Bu sevgi seni Göklerden Bakirenin bedenine çekti. Bu sevgi seni, Bakirenin bedeninden sana muhtaç olan bu dünyaya çekti. Bu Sevgi seni 33 yıl boyunca bu dünyada tuttu ve bu Büyük Sevgi’nin göstergesi olması için Kutsal Bedenini Gerçek Yiyecek ve Kutsal Kanını Gerçek İçecek olarak verdin. Bu büyük sevginin bir göstergesi olarak ölüme mahkum edilmeye, ölmeye, gömülmeye ve gerçekten dirilmeye razı oldun, Kutsal Annene ve Kutsal Havarilerin hepsine göründün. Bu büyük sevginin bir göstergesi olarak, kendi kudretin ile göğe çıktın ve Göksel Baban olan Tanrı’nın sağında oturdun. Kutsal Ruh’u Havarilerinin ve sana umut bağlayıp inanan herkesin kalbine gönderdin. Sonsuz Sevginin bir göstergesi olarak bugün cennetin kapılarını aç ve bu ölen kişiyi... ve tüm günahlarını Göksel Babanın krallığına al, böylece şimdi ve ebediyen seninle birlikte hüküm sürebilsin. Amin.

O sırada Papa ölmüş. Papaz yardımcısı ölünün başında beklemeye başlamış; üç saat sonra Papa ona bedensel olarak görünmüş ve onu teselli etmiş; çehresi güneş gibi parlakmış, giysileri kar gibi beyazmış, şöyle demiş: “Sevgili kardeşim! Cehennemin evladı olmam gerekirken mutluluğun çocuğu oldum. İlk duayı söylediğin sırada günahlarımın birçoğu Gökten düşen yağmur gibi benden ayrıldı, sen ikinci duayı ederken bir kuyumcunun altını sıcak alevde arındırdığı gibi arındım. Sen üçüncü duayı okurken hala arınıyordum. Sonra Göklerin kapılarının açıldığını gördüm ve Peder Tanrı’nın sağında oturan Rab İsa bana şöyle dedi: ‘Gel, tüm günahların affolundu, ebediyen Babamın krallığında kalacaksın.’ Amin!”
Bu sözlerle ruhum bedenimden ayrıldı ve Tanrı’nın melekleri beni Ebedi Sevince taşıdı.

Bunları duyunca papaz yardımcısı dedi ki: “ Ey Kutsal Peder! Bunları kimseye anlatamam çünkü bana inanmazlar.” O zaman Papa şöyle dedi: “ Sana doğrusunu söyleyeyim; Tanrı’nın Meleği benimle duruyor ve günahkarların tesellisi için duaları altın mektuplara yazdı. Eğer bir kişi dünyadaki tüm günahları işlemiş bile olsa, bu üç dua ölüm saatinde ona okunursa tüm günahları affolunacaktır. Aslında Yargı Gününe kadar ruhunun acı çekmesi gerektiği halde bundan kurtulacaktır.

Bu duaları okuyan ve evinde okunan kişi mutsuz bir ölüm tatmayacaktır. Bu yüzden bu duaları al ve Aziz Petrus Bazilikasında Meryem’in Göğe Alınması adındaki şapele bırak. Ölümü yakın olan ve bu duaları okuyan ya da okunduğunu duyan kişi suçları yüzünden Araf'ta çekeceği azabın uzun bir kısmı için endüljans almış olacaktır. . Ayrca bu duaları okuyan ya da okunduğunu duyan kişiye ölüm saati açıklanacaktır.

Amin



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]..(Z~D~A)



__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hristiyan ve hristiyan olmayan ölüler, şehitler için edilebilecek dualar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tanrı'nın kırbacı ~ Türkler için hristiyan duası PySSyCaT Hristiyanlık 2 25 Ekim 2020 13:56
Hristiyan Felsefesi Elysian Felsefe 0 16 Mayıs 2014 16:16
Hristiyan ne demektir? MasteR06 Hristiyanlık 0 17 Şubat 2014 22:38
Hristiyan kişi, imanlı olmayan kişiyle çıkabilir mi? yaSmin Hristiyanlık 0 14 Kasım 2013 18:53
İlk Hristiyan Şehitleri YapraK Hristiyanlık 0 18 Nisan 2009 15:00