IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2014, 15:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HTC One (M8) ile Galaxy S5 karşılaştırma!




HTC One (M8) vs Samsung Galaxy S5.

HTC'nin yeni bombası One'ın ve Samsung Galaxy S5'in tüm özelliklerini karşılaştırdık!


Samsung, Galaxy S5 ile tekrar eski formunu yakalayacak gibi görünüyor. HTC ise geçen senenin çok başarılı cebi One'ı, yeni HTC One ile bir adım öne taşıyor.

Öne çıkan özellikleri

Yeni HTC One'ın öne çıkan birkaç özelliği var. Kamerasında megapikselleri artırmak yerine Ultrapixel yolunu tercih eden firma, arka yüze ikinci bir kamera eklemiş bulunuyor. 4.1 megapiksellik kameranın üzerinde yer alan derinlik algılama kamerası, fotoğrafların odak noktasını daha sonra değiştirmenize ve 3D efektler eklemenize izin veriyor.

Yenilenen Sense arayüzü ise zamandan tasarruf ettiren işlevleri düz bir görünümde bir araya getiriyor.

Samsung Galaxy S5'te de önemli geliştirmeler var. Telefonun 16 megapiksellik kamerası, fotoğrafları 0.3 saniyede çekebiliyor. Gerçek zamanlı HDR ve diğer yeni modlar, ortaya çok güçlü görünen bir telefon kamerası çıkarıyor.

Bir başka önemli trend ise fitness. Geçen seneki S Health uygulamasını geliştiren Samsung, kalp ritmi sensörüyle zengin fitness özellikleri sunuyor.

Bunun yanında Galaxy S5, IP67 su ve toz geçirmezlik özelliğine sahip.


Tasarım

Yeni HTC One, selefine benzer bir tasarıma sahip ve son derece kaliteli görünüyor. Samsung ise tam aksine ucuz görünen plastikten vazgeçmiyor.

Bununla birlikte 145 gramlık Galaxy S5, 160 gramlık HTC One'dan biraz daha hafif.


Arayüz

İki telefon da Android'in son sürümü olan Android 4.4 KitKat ile geliyor. HTC, yeni hareket denetimli kısayollar ve düz simge tasarımları sunan Sense 6.0 arayüzüyle geliyor. Galaxy S5 ise değiştirebileceğiniz sayısız seçenek sunan TouchWiz ile geliyor.

HTC, ekranın altındaki kapasitif düğmeleri kaldırarak ekrana taşıyor. Düğmeler kullanılmadıklarında ekrandan kayboluyorlar. Samsung ise fiziksel giriş düğmesine ve kapasitif düğmelere cebinde yer vermeye devam ediyor.


Ekran

1920x1080 çözünürlüklü 5 inç'lik bir ekrana sahip olan HTC One'ın rakibi, 5.1 inç'lik yine 1920x1080 çözünürlüklü bir ekran sunuyor. HTC, Super LCD3 ekran teknolojisini kullanırken Samsung, çok canlı ve parlak renkler sunan Super AMOLED HD ekranları kullanıyor.

İşlemci ve RAM

Samsung Galaxy S5, 2.5GHz dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemci ve 2GB RAM ile geliyor. HTC One ise neredeyse aynı özelliklere sahip: HTC'nin cebinde de Snapdragon 801 işlemci var ancak 2.3GHz'te çalışıyor. RAM miktarı ise yine 2GB.


Pil

HTC One'da 2.600mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Galaxy S5'in pili ise 2.800mAh ile biraz daha büyük. HTC One'ın biraz daha küçük olan ekranı ve daha düşük işlemci hızı, bu farkı kapatıyor olabilir.

Her iki telefonda da pil tasarrufuna yönelik özel işlevler bulunuyor.


Kamera

Kamera, her iki telefonun da en öne çıkan özelliklerinden; ancak yaklaşımları oldukça farklı. HTC One, 4.1 megapiksellik bir Ultrapixel kamerasıyla ve onun hemen üzerinde bir derinlik algılama kamerasıyla geliyor. Ön yüzde ise net selfie'ler için 5 megapiksellik bir kamera var.

Samsung'un cebinin arka tarafında 16 megapiksellik bir kamera, ön yüzünde ise 2.1 megapiksellik bir kamera var. Galaxy S5, 4K video kaydedebiliyor. HTC One'ın desteklediği en yüksek video çözünürlüğüyse 1080p.


İlk karar

Hem HTC One (M8), hem de Samsung Galaxy S5 son derece etkileyici telefonlar. Android'in en üst seviyesinde rekabet oldukça çekişmeli ve burada sadece Samsung ve HTC yok. Sony, LG ve diğerleri de çekici telefonlara sahipler.

Bununla birlikte Galaxy S5'in sunduğu işlev sayısına ulaşan telefon sayısı kısıtlı. Ancak iPhone sahiplerini kıskandıracak bir telefon arıyorsanız, yeni HTC One atlamamanız gereken bir seçenek.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
galaxy, htc, ile, karşılaştırma, m8, s5


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Regex Karşılaştırma Aracı.. Sky-Dancer Unreal IRCd 23 09 Ekim 2014 14:30
Galaxy S5 ve Xperia Z2 karşılaştırma! SucLu Samsung 0 26 Mart 2014 18:39
Okudum Bi Kitaptan Karşılaştırma CeSaRCripS IF Ekstra 0 28 Kasım 2013 13:06
LG Optimus G Pro ve Samsung Galaxy Note 2 Karşılaştırma Zen Cep Telefonlar 0 27 Şubat 2013 15:25
Karşılaştırma Testi Liaaa Ödev ve Tezler 0 05 Nisan 2012 03:02