IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2011, 21:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara Altıdağ İçesi




Altındağ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
BilgilerMerkez nüfusu İlçe nüfusu407 101 (2000)Yüzölçümü573 km²Rakım850 metreKoordinatlar40°7′60″N
33°6′0″EYönetim[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Cumhuriyet öncesi Ankara şehir merkezi yerleşiminin tamamını günümüzde içine alan ilçeye, "Antik ve Osmanlı Ankara'sı" dememiz yanlış olmayacaktır. Bu sebeple de 1922 yılına kadar Ankara şehrinin tarihi ile aynı geçmişe sahip olan ilçe, 1953 yılında "Altındağ" adı ile merkez idarî ilçe birimi olarak kurulur. Ankara'nın merkez ilçelerinden olan Altındağ'ın doğusunda Elmadağ, güneyinde Çankaya, güneydoğusunda Mamak, güneybatısında Yenimahalle, batısında Keçiören ve kuzeyinde Akyurt ilçeleri bulunmaktadır. Yüzölçümü 185 km2dir.
Milat öncesi ve sonrası yerleşmelerin bulunduğu ilçede ilk şehri, Friğ Kralı Midas kurar. Daha sonra Galatların şehri olan ilçe, Roma dönemine ait antik yapıların günümüze kadar ulaştığı, Bizans'ın askerî ve dinî merkezli bir şehridir. Anadolu Selçuklu'nun "melik" şehri olmuş ve Osmanlı'nın "eyalet" merkezliğini yapmış, zengin bir tarihe ve kültür mirasına sahiptir. "Ahiler Diyarı"dır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ankara şehrinin tarih ve kültür mirasını ilçe sınırları içerisinde taşıyan Altındağ, Milli Mücadelenin karargâhı, Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın ilk mebus olduğu, "İstiklal Marşı"nın yazıldığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edildiği, tarihî mekanlara sahiptir. Kısacası Başkent Ankara'nın ilk yerleşme alanıdır.

Ankara'nın önemli hastaneleri, büyük parkları, spor tesisleri, tarihi semtleri ve meydanları, ticari merkezleri, resmi kurumlar, Siteler semtinde mobilya üretim tesisleri, Altınova beldesinde sanayi tesisleri ve Çubuk-I Barajı, ilçe hudutları dahilindedir. Çubuk Çayı, İncesu Deresi ve Hatip Çayı ilçe hudutlarından geçer. İlçede kentsel dönüşüm proje uygulamaları hızla devam etmektedir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Altınpark
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ALTINOVA BELDESİ
"Yukarı Gicik" (Orhangazi Mahallesi) Köyü arazisinin Çubuk-I Barajı'nın suları altında kalması sonucu komşu köy Peçenek sakinleri ile birlikte Çubuk Ovası'ndaki Necip Paşa Çiftliği'ni satın alarak buraya göç etmeleri sonucu "Aşağı Gicik" adını alan bir yerleşim birimidir. Daha sonraki yıllarda, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından yörenin fabrika bölgesi olarak planlanması, Çubuk ovasına canlılık getirmiştir. Böylece "Yukarı Gicik" Köyü'nden bazı ailelerin Aşağı Gicik Köyü'ne göçmeleri ve dışarıdan da göç alması sonucu büyüyen bu köyün adı, 1989 yılında "Altınova" olarak değiştirilmiş, 1994 yılında da belediye teşkilatı kurulmuştur. Beldenin; Yıldırım Beyazıt, Peçenek, Orhangazi ve Karaköy Mahallesi olmak üzere dört mahallesi vardır. İlçe merkezine uzaklığı 17 km. olup, 2000 yılı nüfus sayımına göre 3.023 nüfusa sahiptir. Beldede Sağlık Ocağı ve İlköğretim Okulu vardır. Ankara'nın kuzey doğusunda, Esenboğa Havaalanı yol güzergahında, Kalecik-Çankırı yolu üzerinde bulunan belde, çevresinin hızlı gelişmesi neticesinde, şu an yaklaşık 4.500 nüfusa sahiptir. Her yıl ciddi manada göç almaktadır. Ulaşım, eğitim, sağlık ve altyapı açısın¬dan problemi olmayan beldelerden birisidir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Nisan 2011, 21:36   #2
Çevrimdışı
Sim
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ankara Altıdağ İçesi




AnkaRam
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Kabullendiğim Hikayemi Yaşıyorum....

KİMENE....
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
altıdağ, ankara, İçesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara Bala İçesi Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 27 Nisan 2011 21:42
Ankara Ayaş İçesi Köyleri Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 27 Nisan 2011 21:41
Ankara Ayaş İçesi Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 27 Nisan 2011 21:36
Ankara Altıdağ İçesinin Köyleri Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 27 Nisan 2011 21:35
Ankara Altıdağ İçesinin Tarihçesi Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 27 Nisan 2011 21:32