![]() |
Mükemmel Çayın Formülü Loughborugh Üniversitesi’nde 2 ay süren araştırmanın sonucunda lezzetLi çayın formülü bulundu. Buna göre; işin sırrı demlenme süresinde... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Leziz bir çay için bilinmesi gereken detaylar... Çaydanlık - Metal değil seramik olmalı. - Su ısıtıcısının kaynatmasını beklerken seramik demliği ısıtın. - Çeyrek su bardağı suyu demliğe koyarak mikrodalgada 1 dakika en yüksek seviyede ısıtın. - Süre dolar dolmaz suyu boşaltıp o an çayı ekleyin. - Kaynar olmasını istiyorsanız süreyi artırabilirsiniz. Ama uzun süre demlenen çay bitkinin kimyasallarının çözülmesine neden olarak tadını bozar. - 60- 65 derecede demlenmiş çayın içilebilir sıcaklığa düşmesi için 2-3 dakika yeterlidir. Su - Çay demlerken kullanılan su temiz ve kaliteli olmalı. - Daha önceden ısıtılmış bir su kullanılmamalı. - Kullanılmış su daha az çözülmemiş oksijen barındırdığından çayın aromasını bozar. Çay - Gerçek çay aroması için taze yaprak çay kullanılmalı. - 1 çay kaşığı çay yaprağı bir fincan çay için uygun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk