![]() |
Marsala Şarabı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Marsala şarabı Sicilya adasının yerel şaraplarından biri olarak dünyaca ünlüdür. Adını da adadaki küçük bir kentten alır. Marsala şehri Sicilya’nın batı bölgesinde yer alır. Tatlı bir şarap türü olan Marsala koyu amber rengine ve yanık şeker lezzetine sahip bir şaraptır. Pişirilmiş ve hacminin üçte birine azaltılmış üzüm suyu ilavesiyle üretilmektedir. 1798’de İtalyanların kendi şaraplarını, İngiltere’ye tanıtmak için üretilmiştir ve yine İngiltere’ye taşınması sırasında içine brandy eklenerek kuvvetlendirilmiştir. Günümüzde İtalyanlar yemeklerinde Marsala’yı kullanırlar. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Marsala şarabı fıçılarda 5-10 yıl arasında yıllandırılır ve en az %18 alkol oranına sahiptir. Bu şarapların yıllandırılması solera sistemine benzer bir uygulamayla yapıldığı için Soleras olarak da anılmaktadır. Superiore ve Superiore Riserva olarak adlandırılanlar ise bir alt kalite sınıfında yer alır. Onlar ise 2-4 yıl arasında fıçılarda yıllandırılır. Bu iki kategori dışında kalan ve Marsala üretiminin çoğunu oluşturan ve sadece Marsala olarak etiketlenenlerse 1 yıl dinlendirilir ve alkol oranı biraz daha düşük olur. Başlıca Marsala Çeşitleri
Marsala yemek öncesi, aperitif olarak ve ilk yemekle birlikte servis edilir. Günümüzde parmesan, gorgonzola, rokfor gibi peynirlerle servis edilir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk