![]() |
Portakallı Soğuk Şurup Malzemeler 4 kişilik 4 portakal 2,5 su bardağı (600 ml) su 1,5 su bardağı (350 g) tozşeker 2 yemek kaşığı (30 ml) limon suyu 2 yemek kaşığı (30 ml) portakal çiçeği suyu ya da gülsuyu 1/3 su bardağı (40 g) tuzsuz ve ayıklanmış antepfıstığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Portakallı Soğuk Şurup Tarifi 1-Bir sebze soyucusuyla, beyaz kısımlarını üzerinde bırakacak şekilde portakalların kabuklarını soyun. 2-Kabukları, çok ince şeritler halinde kesin. Acı tadının gitmesi için, suyunu birkaç kere değiştirerek kaynatın. Kağıt havlu ile kurulayın. 3-Suyu, şekeri ve limon suyunu tencerede kay-natın. Şerit halindeki kabukları da ekleyip, şurup iyice yoğunlaşana kadar kısık ateşte pişi-rin. Portakal çiçeği suyunu ya da gülsuyunu ila-ve edip karıştırın ve soğumaya bırakın. 4-Üzerlerindeki beyaz kısımları çıkarıp, portakalları dilimleyin. Servis tabağına dizip, üzerlerine şuruptan dökün. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra antepfıstıklarını üzerine serpip servis yapın |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:03. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk