![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Vişne Şurubu Malzemeler 1 kg vişne yaklaşık 1,5 litre su 2 su bardağı toz şeker yarım limonun suyu Hazırlanması 1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. 2 su bardağı toz şekeri de ilave edip orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın. (tencerenin kapağı taşma tehlikesine karşı açık olmalı) Vişne suyu kaynamaya başlayınca suyun renginin daha kırmızı olması için yarım limon suyunu ekleyin. kaynama işlemini vişneler çatlamaya başlayana kadar sürdürün. soğutup servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
| ![]() |
Etiketler |
vişne, Şurubu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gül şurubu (ısparta) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 18 Kasım 2010 16:39 |
Vişne - Vişne Nedir - Vişne Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:27 |
Gül Şurubu | YapraK | İçkiler İçecekler | 0 | 22 Mart 2009 21:38 |
Kızılcık Şurubu | Kralice | İçkiler İçecekler | 1 | 13 Mart 2009 00:08 |