![]() |
Baharlı Hoşaf [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 300 ml. su 375 ml. kırmızı şarap 180 ml. bal 1 çubuk tarçın 1 bütün yıldız anason 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 60 ml. taze sıkılmış portakal suyu 135 gr. kuru kayısı 135 gr. kuru incir 135 gr. kuru erik 4 adet soyulmuş,çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş mayhoş elma 4 adet soyulmuş,çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş armut 60 gr. kuru üzüm 250 ml. soğuk krema 2 yemek kaşığı pudra şekeri 150 gr. ince kıyılmış ve kavrulmuş badem Baharlı Hoşaf Tarifi •Su, şarap, bal, çubuk tarçın, yıldız anason, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu geniş bir tencereye koyun. Orta ateşte kaynama noktasına gelene dek ısıtın. • Kaynama noktasına geldiğinde ateşi kısın. Yıkanıp süzülmüş kuru meyveleri ve doğranmış taze meyveleri tencereye ekleyin. Meyveler yumuşayıncaya dek 10-15 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene dek kenarda bekletin. • Krema ve pudra şekerini bir kabın içinde yumuşak tepecikler oluşuncaya dek çırpın. • Servis için her bir kâsenin içine bir çorba kepçesi kadar hoşaf koyun. Üzerlerine bir parça krema ekleyin. • Servisten hemen önce üzerlerine badem serpiştirin. (Alıntıdır) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:48. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk