IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

7Beğeni(ler)
  • 3 Post By PySSyCaT
  • 1 Post By vioLeta
  • 1 Post By Risque
  • 1 Post By PySSyCaT
  • 1 Post By Risque

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 15 Kasım 2020, 14:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni Rakılı Kavun Sorbe






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bir rakı sofrasında kavunun beyaz peynirin kraliçesi, beyaz peynirin kavunun kralı ve rakının da her ikisinin sağ kolu olduğu söylenir. Bu söze ve deneyimlerimize dayanarak, kavunun Yeni Rakı sofralarının gelenekselleşen ve ayrılmaz en [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]afif mezelerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Her daim ferahlatıcı tadı sayesinde içerken dinamik duygulara kapılmanızı sağlar. Ve aynı zamanda sofralarınıza ve içten sohbetlerinize eşlik etmek için her mevsimde bulunabilir.

Lezzetli bir kavun sorbe yapmak için Yeni Rakı'yı geleneksel dostu kavun ile bir araya getiriyoruz. Basitçe bir blender içerisinde karışıyorlar ve Yeni Rakı'nın içindeki anason ikisi arasında mükemmel bir denge kuruyor.

Şimdi biraz da detaylara girelim. Sorbede ne tür kavun kullanılmalı? Aslına bakarsanız, sorbe için herhangi bir kavun türünü tercih edebilirsiniz; ancak gelenekselleşmiş bir efsane olan 'Kırkağaç' kavunu biçilmiş kaftandır.
Çünkü dondurulduğunda dondurmaya çok benzeyen oldukça kremsi bir yapıya sahip olur ve çıtır çıtır ve turuncudan ziyade daha 'unlu' ve beyaz bir hal alarak sorbeyi karşı konulamaz bir noktaya taşır.

Bize güven ve aşağıdaki adımları takip et. Afiyet olsun!

YENİ RAKILI KAVUN SORBE TARİFİ

MALZEMELER:

3/4 Bardak Su
1/2 Bardak Şeker
1/2 Kavun
2 yemek kaşığı Yeni Rakı
YAPILIŞI:

3/4 bardak suyu tencereye boşaltın ve 1/2 bardak şekeri ilave edin. Orta-yüksek harlı bir ateşte şerbet kıvamına gelene kadar pişirin.
Şeker tamamen eriyene ve karışım kaynamaya başlayana kadar pişirmeye devam edin. 1/2 kavunu kesin ve kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun. Kavunu küçük parçalara keserek az önce hazırladığınız şerbet karışımı ve 2 yemek kaşığı Yeni Rakı ile birlikte blender'in içine atın. Pürüzsüz olana ve çorba kıvamına gelene kadar bütün malzemeleri iyice karıştırın.
Kavun püresini ayrı bir kâseye alarak buzdolabında dondurun.

Dostlarınızla keyifle ve afiyetle yiyin!



YeniRakigLobaL..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
yeni rakılı kavun sorbe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karpuz Ve Kavun Sorbe Seyra İçkiler İçecekler 0 01 Eylül 2014 19:14
Fırında Rakılı Levrek Elysian Deniz Ürünleri 1 08 Haziran 2014 10:32
Kavun - Kavun Nedir - Kavun Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:35
Acı Kavun - Acı Kavun Nedir - Acı Kavun Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:24