IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   IF Anket Arşivi (https://www.ircforumlari.net/if-anket-arsivi/)
-   -   Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız? (https://www.ircforumlari.net/if-anket-arsivi/380835-evlenmeden-ayni-evde-yasar-misiniz.html)

AngeL 05 Şubat 2016 13:44

Cevap: Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız?
 
merhaba arkadaslar,

herkesin gorusu aynı olacak diye bir kaide yok. bir anket konusu belirlenmis ve kisilerin fikirleri degerlendirmeye alınmıs. elbetteki bana dogru olan bir baskasına yanlıs gelebilir. herkes aynı dusunceyi savunuyor olsa dunyada savaslar olmazdı.

fakat karsıtlıkları cumleye dokerken saygı çerçevesi dısına çıkılmaması gerekmektedir görüyorum ki konu ikili diyaloglar altında münakasaya doğru ilerlemekte, sıfatlar takılmakta, tehditler savrulmakta.

ikili ithamların devam etmesi durumunda konunun seyrini degistiren kullanıcılar bu konudan uzaklastırılacaktır. lutfen dusuncelerinizi daha medeni bir sekilde beyan ediniz.


tesekkurler

Rüzgar 05 Şubat 2016 21:57

Cevap: Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız?
 
Oncelikle selam..

Konuya dair yorumumu daha once beyan etmistim lakin, bazi yorumlari okuduktan sonra tekrar yazma geregi duydum. Amac, ne polemik yaratmak ne de saygisizlik yapmaktir.
Evvela, birini tanimak istediginiz zaman onunla ayni evde yasayabilirsiniz evet, yani bu karar sizi ilgilendirir. Ancak din, gorgu, gelenekler araya girdigi vakit bunun yanlis bir sey oldugunu anlarsiniz tabii mantiginizi ne kadar kullandiginiz da onemlidir. Bize gore bu yanlis bir durumdur. Biz, ne ailemizden ne yakinlarimizdan ne de ceddimizden boyle bir sey gormedik, gormek dahi istemeyiz.
Simdi oteki taraftan bakalim yani 'gordugumuzu kabul edelim'
Bir bay ya da bayan ile ayni evde kaldigimizi dusunursek gercekten de hic mi 'birbirimizi yakindan taniyalim' diye yaklasmayacagiz? Gercekten de, onun nasil bir insan oldugunu, ne kadar dogru veya yanlis oldugunu gozlemlemek icin mi ayni evde kalacagiz? yani hic mi 'bize ozel bir an' diye cirpinmayacak miyiz?
Rica ediyorum, lutfen kendinizi kandirmayiniz.
Dinen, kitaben yasak, haram kilinan seyleri helalmis gibi gostermekten ne zaman vazgececegiz? Ayni evde yasayabilirsiniz, ayni yataga bas koyabilirniz, ancak ve ancak resmiyete dokulmedigi (nikahli olmadiginiz surece) zina yaptiginiz anlamina gelir. Herkes, kendi hayatini belirleyebilecek karaktere sahip, bu yuzden kimseye akil vermek gibi bir niyetimin olmadigini ancak, bana yanlis gelen ya da duzeltmek istedigim cumleler oldugu icin konuya tekrar mudahil oldugumu bilmenizi isterim. Ve uzulerek eklemek isterim ki; hic beklemedigim insanlardan hic beklemedigim dusunceler gordum uzuldum. (dusuncelerini begenip, takdir ve takip ettigim halde),
Onlarin da benim gibi dusunmesini beklemiyorum, benim amacim olabildigince objektif olmak, sonuc itibariyle herkesin kendi hayati, secimi.
Yinede uzuldum, ne diyeyim..
Bir onceki postumu yineliyorum, Hayir yasamazdim, yasamayacagim da.

dreamy 05 Şubat 2016 22:23

Cevap: Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız?
 
birkaç kere kalmakla düzenli olarak sevgili ile kalmak arasındaki ince çizgideyim :a
fikrimi daha önce belirtmişim halâ karşı değilim. birlikte yaşamıyoruz ama kaldım, ailemin de bilgisi ile halâ arada kalıyorum, zaten evlenince kalacağız da. ^^

BeLa 05 Şubat 2016 23:03

Cevap: Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız?
 
Yemekleride iyiyse yaşanır

Secret 06 Şubat 2016 12:57

Cevap: Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız?
 
Cok ince bir konu olmus. Fakat bir erkege evlenmeden once her firsati verirsen o is evlilige gitmez. Zaten bir coguda gitmemis gunumuz de :)

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dr.Jivago 06 Şubat 2016 13:23

Cevap: Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız?
 
İnancım ve yetiştiğim toplum gereği yanlış. Neticede her şey yaşandığı ve yaşanacak gizemi kalmadığı zaman her şey biter.

karamuratbenim 06 Şubat 2016 14:49

Cevap: Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız?
 
Evlenmeden yaparsan zina, evlenip de yaparsan cima oluyor.




Bu ileti tost makinemden Tapatalk kullanılarak gönderildi.

YaRGuCi 06 Şubat 2016 15:29

Cevap: Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız?
 
Bu konuya tekrardan dahil olmak istemezdim ama yazma gereği hissettim.
ÖNCELİKLE MUSLUMAN TOPLUM OLARAK BU DÜŞÜNCE YAPISINI ELE ALALIM.
Bir kadın veya bir erkeğin evlenmeden aynı evde yaşaması hiç hoş bir şey değil.Çünkü ; Allahu teala biz insanları hayvanlardan ayıran bir kaç özellik vermiştir.Nedir bunlar ?
1. si akıl
2. si irade
3. sü nefis
Simdi bu 3 kavramı ele alalım 1. si seven insan üzerine düşünecek olursak aklı ile onu ister iradesine sahip cıkar mı cıkmaz mı orası muamma.Peki ya en önemlisi gerçekten nefsini tutabilir mi ? Allahu teala bu nefsi bizlere boşuna bahşetmedi.Demek ki bu nefis yaşanması gerekiyor ki nefis olayını bizlere bahşetmiştir ve usule uygun bir şekilde yaşamamızı emretmiş.@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel bir konuya değindi o zaman her yerde zina vardır demişti.Evet malesef ki var.
Peki bu zina nasıl var ?
Bu zina yolda gecen bir kadına bir erkege sehvet ile bakarsan göz zinasına girer.Ya da bir bayanın bir erkekle tokalaşması gibi.Hatta ve hatta bayanların bile bayana karşı edeb cizgisini gecmemek sartı ile aynı evde oturması gerekir.Hangi hususta zinaya düşer en basiti afedersiniz ama beraber aynı yerde olup soyunup giyinmesi gibi.Demesinler ki erkek yok günah degildir.Bayan bile hem cinsi olandan meshuldur.Bu hususta mahremiyetini gizlemek zorundadır.Aynı durum erkekler icinde mevcuttur.
Peki Allahu teala bu kuralları vererek bizlere kötülük mü etmiş oluyor iyili mi ?
Mantıken düşünelim ;
Bir bayan bir erkekle aynı evde kalsa sadece ve sadece neyi düsünür.Gerek bayan erkegi, gerek ise erkekte bayanı düsünür.Nasıl düsünür kendilerince insancıl bir davranıs olan güzellikleri.Nedir bu güzellikler işte aynı yerde nefes alıyorsun.Ne yaptıgını biliyorsun, yada ne bililm görüyorsun v.s v.s v.s uzarda uzar.Peki ne kadar saglıklı bir iliski olur ?
Sen zaten o tadı almıssın evlenmeye gerek var mı yok.Gerek duymazsın ve ne yaparsın baska baska hem cinslerinde o tadı aramak istersin.Buda neyden kaynaklı.Sen Allahu tealanın emrinini yerine getirmedigin icin sana bir ser gönderir bunun neticesinde de ayrılık canları calmaya baslar.Hadi bunlarda olmadıgını farzedelim.Ne kadar saglıklı bir iliski olabilir.Şimdi gelelim bunları hadislerle acıklamaya.DİKKAT EDİN ALTINI ÇİZEREK SÖYLÜYORUM BU BAHSETTİKLERİM MÜSLÜMANIM DİYEN İCİN GECERLİDİR.


Peygamberimiz sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur :


“Sizleri (beraberinde mahremi bulunmayan) kadınların yanlarına girmekten men ederim.” Bunun üzerine Ensâr’dan bir adam “Ya Resulallah! (Kocanın babaları ve oğullarından başka diğer) erkek akrabalarına ne dersin?” diye sordu. Resûlullah da “Onlarla halvet (baş başa kalmak) ölümdür.” buyurdu.” (Buhari, Nikâh, 112; Müslim, Selam, 8 (2171).


Allah Teâlâ kadınlarla ilgili olarak şöyle buyurmuştur:


“Mümin kadınlara da söyle gözlerini sakınsınlar; edep yerlerini ve çevresini örtsünler. Görünen kısım dışındaki süslerini açmasınlar. Başörtülerini yakaları üstüne kadar indirsinler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları, elleri altında bulunan esirler, ele bakar hale gelmiş ve erkekliği kalmamış kimselerle kadınların edep yerlerinin farkına varamamış çocuklar dışında hiç kimseye süslerini açmasınlar…” (Nûr, 24/31)


Buna göre bir kadın ancak yukarıda belirtilen erkeklerin yanında oturabilir ve başını açabilir. Bu sayılanların dışında kalan akrabalar da olsa yabancı sayılırlar ve bir kadın o erkeklerin yanında mahrem yerlerini açamaz ve onlarla asla kapalı bir yerde baş başa kalamaz. Ama onlarla umuma açık yerlerde konuşması, selamlaşması yasak değildir. Bu kişilerin yanına tesettürlü kıyafetlerle çıkabilir.

Zina ile ilgili Allah şöyle buyurmuştur:


“Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, çok çirkin bir iş ve kötü bir yoldur.” (İsrâ, 17/32)


“İyi bir işe arka çıkan ondan bir pay alır; kötü bir işe arka çıkan da onun sıkıntısına katılır. Allah, her şeyin karşılığını verir.” (Nisâ, 4/85)

“İyilikte ve fenalıktan sakınmakta yardımlaşın, günah işlemek ve aşırı gitmekte yardımlaşmayın.” (Mâide, 5/2)

Gördügünüz gibi bir çok ayet ve hadisler mevcuttur bu hususta dikkat etmek gerekir.
ŞİMDİ SORUYORUM MÜSLÜMAN OLMAYAN KİŞİLERE SİZCE BUNLARDAN YOLA ÇIKARAK SİZİN İÇİN KÖTÜ OLAN BİR DURUM VAR MI YADA YANLIŞ OLAN.BU GÜZEL AYET VE HADİSLER SİZDE NASIL BİR DÜŞÜNCEYE VESİLE OLUYOR.MANTIKEN DÜŞÜNÜN KALP İLE YOLA ÇIKIN.EMİN OLUN ALLAHU TEALA HİDAYET VERDİRİR O VAKİT.“İyi bir işe arka çıkan ondan bir pay alır; kötü bir işe arka çıkan da onun sıkıntısına katılır. Allah, her şeyin karşılığını verir.” (Nisâ, 4/85) SADECE BU AYETİ KERİME BİLE SİZDE NASIL BİR CAGRISIM OLUSTURUYOR.AYRILDIGINIZ SEVGİLİNİZDEN NEDEN AYRILDINIZI YADA İSLERİNİZİN NEDEN KÖTÜYE GİTTİGİNİ İYİ DÜSÜNÜN EMİN OLUN HER SEY BİRBİRİYLE BAGLANTILIDIR.CÜNKÜ NE EKERSEK ONU BİCERİZ.AMA SUNUDA UNUTMAYIN Kİ ALLAHU TEALA'NIN MERHAMETİ GAZABINDAN DAHA COKTUR.CUNKU ALLAHU TEALA KULLARINI DAİMA SEVER.KADIN ERKEGİ, ERKEK KADINI BIRAKSA BİLE, ALLAH SENİ BIRAKMAZ, BİRBİRİNE KOTULUK YAPSA BİLE İNSANLAR SONUC İTİBARİYLE AFFETMEZ İKEN ALLAHU TEALA SADECE TÖVBE ET BANA YÖNEL DER NE GÜNAH İSLERSEN İSLE KARSIMA TERTEMİZ CIKARSIN YETER Kİ TÖVBE ET DER CANI GONULDEN.ALLAH HERKESE HİDAYET NASİP EYLESİN İNŞALLAH.SELAM VE DUA İLE

Julide 05 Haziran 2016 17:33

Cevap: Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız?
 
Ne acayip bir konuymus simdi fark ettim, o kadar sasirtici seyler okudum ki.
1- Glu; yazdiklari ile beni dehsete dusurdu, dunya gorusunu daha farkli zannediyordum...
2- kadinlarin cogu hayir diyor (bunun nedenini toplumsal baski diye acikliyor) ve bu toplumsal baskiyi o kadar benimsemis ki kabullenip savunma refleksi gelistiriyor
3- Evet diyen kadinlarda ise bir kendini savunma mekanizmasi var (toplumsal refleks sanirim) evet dedim ama oyle biri degilim minvalinde (bu oyleden kasti bende tam olarak anlamiyorum)
4- kesin evlenecekse yasayacak olan bir grup var... burda bi pazarlik sozkonusu kendisini garantiye aldiysa yasayabiliyor (hangi konuda garanti talep ediliyor bilmiyorum)
5- herkesin ortak kanaati boyle bir iliskinin magduru kadin olucak... ( ha neden magduriyet yaratilmis onu bilmiyorum) sanirim bu da toplumumuzdaki "iki kisinin" bosandigi bir evlilikte tek kisinin "dul" kalmasi ve dul kalan tarafin kadin olmasi ile alakali bir konu...


Hulasasi bana gelirsek; ben evlilige karsiyim olaki evlenildi... evlendikten sonra da ayni evde oturulmasina karsiyim (: herkesin kendine ait alanlari olmali, erkeklerin o yayilmaci ve isgalci yapilari ile barisabilcegimi sanmiyorum.... birgun surunun devami talep edilirse belki ortak bir alan bulunabilir (evet cok romantik bir insanim)

Ayrica hamis: Bayan degil KADIN KADINN

Birde ayni evde yasamaktan cinsellik mi algiliyorsunuz yemek yapip uyuruz diye dusunen, guzel ve iyi niyetler insanlar var (: yorum dahi yapamiyorum

Hırçın 05 Haziran 2016 17:59

Cevap: Evlenmeden aynı evde yaşar mısınız?
 
Evet desen yollu, hayır desen yobaz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net