IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   IF Anket Arşivi (https://www.ircforumlari.net/if-anket-arsivi/)
-   -   Misafir Severmisiniz ? (https://www.ircforumlari.net/if-anket-arsivi/433905-misafir-severmisiniz.html)

PauL 08 Aralık 2011 17:20

Misafir Severmisiniz ?
 
Misafir Severmisiniz ?

dreamy 08 Aralık 2011 17:26

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Çocuk olmadığı sürece sorun yok, misafir severim. Kalıcı bile olsa severim hani.
Ama işin içinde çocuk varsa cinnete sebebiyet olabiliyor bazı anlar.

-Senin odan mı bura?
+Hııı.
-Araban var mı?
+Yok.
-Pilisayarı açsana.
+...
-Yılan mı var burda?
+Eşeğin şeyi var evladım.

Gibi..

Lanet 08 Aralık 2011 17:32

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Nefret ederim.

Ashriel 08 Aralık 2011 17:33

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Pek değil.

AngeLus 08 Aralık 2011 17:41

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Eeehh gelmeseler hani fena olmaz :D

fLayer 08 Aralık 2011 17:42

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
misafir gelen evin bereketi bol olur derler büyüklerimiz Her zaman Gelebilirler bereketleriyle birlikte .)

PauL 08 Aralık 2011 18:18

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Gelen Misafir Geri Çevrilmez

Su 08 Aralık 2011 18:23

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Çok severim misafiri. Bence Kuran ahlakını benimsemiş bir mümin için misafir ağırlamak değerli bir ibadet ve güzel ahlakın ortaya konulabileceği bir vesiledir. Buyursunlar. :)

gizemcik32 08 Aralık 2011 18:29

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
severim amaa kafadar olacak ve tatli cocuklari olacak. aboow yerim cocuklarii ben birazda sisko olsun? hahaha :)

Aur 08 Aralık 2011 18:52

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Anam misafirleri cok sever, adamlar gelmese bile zorla davet eder, corek pogaca kek vs yapmaya meraklidir hele hunerlerini gostermeye. Dusmani bile gelse evine geri cevirmez sofrayi doldurur tasirir onune evde ne varsa ne yoksa serer.
Ben anama cekmek isterdim ama malesef, yaninda duramiyorum kimsenin, hani kendi yasitlarim gelse ve 2 saat kalsalar tamamdir ama bazilari gelince gitmek bilmiyor, uyuyamiyorumda, bazilari siziyor yatagimin ustunde dezenfekte etmek zorunda kaliyorum ouf ya.
Sevmiyorum iste :D

Syst3m 08 Aralık 2011 23:36

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Gelsinler iki kadeh atarız :p

Peri 09 Aralık 2011 01:14

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Çok severim. Hemen gündüzden ikramlarımı hazırlarım. Önemserim, geceden ne yapsam diye düşünürüm. Benim anneciğim Erzurumlu. Bizde misafire evde ne varsa dökülür, bende bunu uygularım. Eğer akrabaysa yada çok yakınımsa yakasına yapışır nooolur kalın moduna girerim. Kaldıklarında mutlu olurum, kahvaltıya ne yapayım diye plan yaparım. Şu ara bebeğimden dolayı çok geniş sofralarım olmuyor ama özlemedim desem yalan olur..

HANDSOME 09 Aralık 2011 01:19

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Hadislerde MİSAFİR
•Zekatını veren,misafirlerini ağırlayan,darda olanlara yardım eden kimse cimri sayılmaz.
•Misafirlik üç gündür.Bundan fazlası sadakadır.
•Bir gece misafir olmak Müslümanın hakkıdır.Kim (bir ev sahibinin) avlusunda sabahlarsa, ağırlanma masrafı (ev sahibi) üzerine borç olur.(Misafir) dilerse o hakkını alır,dilerse terkeder (almaz)
•Ancak şerli,kötü kimseler misafir kabul etmezler.
•Misafir rızkıyla gelir, ev halkının günahlarının affına sebep olur.
•Misafir bin bereket ve bin rahmetle gelir.
•Allah’a ve kıyamete inanan, misafirine ikram eylesin.
•Allah hayır murad ettiğine hediye olarak misafir gönderir.
•Misafir istemeyende hayır yoktur.
•Misafir girmeyen eve, melekler de girmez.
•Misafirle yenilen yemekten sual olunmaz.
•Misafir için külfete girmeyin, misafir bundan rahatsız olur.Misafirini üzen Allah’ı üzmüş olur.
•Garip,yatacak yer bulamayan misafire yardım etmek,yemek yedirmek Müslümanlar üzerine borçtur.
•Misafirden hizmet beklemek aklın noksanlığına işarettir.
•Misafir rızkıyla gelir.
•Sofra misafirin önünde bulunduğu müddetçe,melekler ev sahibi için istiğfar ederler.
•Misafiri 7 adım geçirene cehennemin 7 kapısı kapanır.8 adım geçirene 8 cennet kapısı açılır ve dilediği kapıdan girer.
•Misafirin duası makbuldür.
•Misafir giderken veya yemekten sonra ‘’Evinizde oruçlular iftar etsin,yemeğinizi iyi insanlar yesin!’’ gibi dua etsin.

:) Başka Söz varmıdır Bilemedim :D daha aşıkar olamazdım :)

dEathLeSs 09 Aralık 2011 11:58

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Çok severim.

ReSitaL 09 Aralık 2011 12:02

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Hiç sevmem.

LeyLa 09 Aralık 2011 12:05

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Alıntı:

SuRGuN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1040950750)
misafir gelen evin bereketi bol olur derler büyüklerimiz Her zaman Gelebilirler bereketleriyle birlikte .)


Katılıyorum
. :)

huri 09 Aralık 2011 12:29

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Bazen mırın kırın ettiğim oluyor; ama bize gelen misafirin haddi hesabı yok ve de abartı bir ikram yarışı var, evde ne varsa sunuluyor ee bunları sunmak evin kızı olarak bana düşüyor. Her misafire karşı aynı hürmeti gösterebilen anne babama gıpta ile bakıyorum. İnşallah onlardan bir iki şey öğrenmişizdir bu konuda, kendime ait bir yuvam olunca daha net göreceğim. Benim söylenmeleri(ki her zaman söylenmem! :)) duyan annem kulağıma küpe olan şu hikayeyi anlatır.
Şöyle ki;

Peygamber efendimiz döneminde misafirleri çok seven bir sahabe varmış. Eşi bu durumdam hoşnut değilmiş, sen eve her gün birkaç misafirle geliyorsun ve onlar bizim çocukların rızkını yiyor dermiş. Kocasını ikna edemeyince, peygamber efendimize gitmişler. Adam, ben misafirsiz edemem, camide son kalan misafirimi evime davet ederim demiş. O zaman peygamberimiz de kadına bir misafire ne dersin demiş. Kadın önce istemese de razı gelmiş. Neyse efendim, ilk günler sorun yokmuş fakat bir gün eve eşinin dört misafirle geldiğini görmüş ve çok sinirlenmiş; ama yemeği hazırlamış tabi. Neyse misafirlerin dördünün de gittiğini görünce kocasına demiş ki peygamber efendimize gidiyoruz, ben seni boşayacağım. Neden hanım? demiş adam. Sen eve bir misafir getirecektin ama dört misafir getirdin demiş. Peygamber efendimizin huzuruna çıkmışlar. KAdın demiş ki gözlerin nuru; eşim bir misafir getireceğim dedi ama sözünü tutmadı boşa bizi demiş. Adam hayır bir misafir getirdim ya resul demiş. Peygamber efendimiz de demiş ki kocan doğruyu söylüyor. İlk gördüğün adamın kendisiydi, diğeri hayrı, diğeri bereketi ve sonuncusu da beraberinde getirdiğii nasibiymiş. Hepsini de çıkarken bereberinde götürdü demiş. Öyle mi ya resul demiş kadın bir daha tövbe, kocasına dönüp istediğin kadar misafir getirebilirsin demiş.

Damla 15 Aralık 2011 17:34

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Misafirin her türlüsünü severim.

Rüzgar 15 Aralık 2011 21:54

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Misafir SeviLmezmi ya) Tabiki'de Severim .

Bahtiyar 15 Aralık 2011 22:02

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Bazen evet, bazen hayır. =)

Sebebi ise, kimi misafir gece geç saatlere kadar kalabiliyor. Ev içerisinde kendime has bir düzenim var, misafir'i elbette herkes gibi bende severim. Ama gece 00:00'dan sonra, pek hoş karşılamam şahsen.

Bir yere misafirliğe gittiğimde de, benim içinde geçerli bu söylediğim. Eğer ki, bir kaç gün misafir olacaksa ayrı; seve seve misafir ederim, en iyi şekilde. Yine de anket kurallarına göre, oy'umu "Evet" olarak kullanacağım.

blazeofglory 15 Aralık 2011 22:25

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Her zaman gelsin misafir.Hele ki umduğuna değil bulduğuna gönlü razı ise ,baştacıdır benim nezdimde..

N999 15 Aralık 2011 22:49

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Severim, severiz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Esra 15 Aralık 2011 22:55

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Zamansiz anda ve moralimin cok bozuk oldugu zamanlarda nefret ederim! Gelse bile hosgeldiniz der cekilirim odama .

SyLveSter 22 Aralık 2011 08:35

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Severim

Morwen 08 Ocak 2012 12:16

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
hic sevmem

Guzel 09 Eylül 2015 11:50

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Benim misafirlerimse severim de aile fertlerinin arkadasları ise misafir ruh halime göre değişir: )

BeLa 09 Eylül 2015 22:39

Cevap: Misafir Severmisiniz ?
 
Rahat olacak, kendi evindeymis gibi. Abartmadan tabii. Hergün gelsin o sıkıntı olmaz. Kalkıp yemek yapacaz ne varsa onu yiyecez, kanepeye koltuga yigilacak vs. Oylesine misafirde olunur misafir de edilir.
Odun gibi durmasin öyle, sırf prosedürleri yerine getirmek için yapılan misafirlikler sıkıyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk