IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2008, 16:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baklava "hırş" etmeli!







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ramazanın vazgeçilmez tatlısı baklavanın iyisi nasıl anlaşılıyor biliyor musunuz? "Hırş" sesinde… İşte iyi baklavayı anlamayının yolları;

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım yaptığı açıklmada, kalitesiz ve ucuz baklavaların ramazanda iftar sofralarımızda ağzımızın tadını kaçıracağını söyledi.

Ayırıca, temizliğinden emin olmadığımız baklavalardan uzak durmamız gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanda baklava tüketiminin arttığını hatırlatarak, özellikle iftar sofralarında fazlasıyla tüketilen baklavanın, hijyenden uzak ortamlarda üretilmesinin, insan sağlığını kötü yönden etkileyeceğini belirtti.

BAKLAVANIN KALİTELİSİ ''HIRŞ'' SESİNDEN ANLAŞILIR

Baklavanın kaliteli olmasının üstünde özellikle duran Yıldırım, kaliteli baklavanın anlaşılmasının da zor olmayacağını söyledi. Alırken tadına bakmanın ise sorunu başından çözeceğini ifade etti.

Yıldırım, kaliteli baklavayı anlamanın yollarını şöyle sıraladı:

"Birincisi, iyi baklavanın rengi altın sarısı olur. Tazeliğinin göstergesi rengidir. İkincisi, çatalı batırdığınızda tatlı bir 'hırş' sesi çıkarmalı. Bu ses, baklavanın yufkasının, pişirilme sürecinin ve şerbetlenmesinin kaliteli olduğunu gösterir. Kalitesiz bir baklavada o sesi duyamazsınız. Üçüncüsü çatalı batırıp baklavayı ağzınıza götürürken, içindeki Antep fıstığı ve tereyağının kokusunu duyarsınız. Kalitesiz ham madde kullanılan baklavada bu kokuları duyamazsınız. Tadım esnasında son testi de ağzınızda oluşan tatla yapmalısınız. Kaliteli baklava, lezzetiyle kendini gösterir. Son olarak da bir süre sonra midenizde bir yanma ya da rahatsızlık hissetmiyorsanız, tadına baktığınız baklava kaliteli ve iyi bir baklavadır."


__________________
Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Eylül 2008, 17:51   #2
Thecurse
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Baklava "hırş" etmeli!




Ramazan boyunca hergün tatlı yemem sart, yoksa ölürüm.:p

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
baklava, etmeli, hırş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Türkiye Yardımı Kabul Etmeli" Düş Haber Arşivi 4 25 Ekim 2011 12:08