IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2010, 10:07   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye çok çabuk yaşlanıyor




Türkiye çok çabuk yaşlanıyor


Türkiye'nin, Güney Kore'den sonra en hızlı yaşlanan nüfusa sahip olduğunu ortaya koydu.

2050 yılında Türkiye'nin nüfusunun 101 milyon olacakı, 0-14 yaş arası ile 60 ve üzeri yaş grubunun sayısı eşitlenecek.

YAŞLILIK ORANLARI ARTTI
Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Türkiye'nin Güney Kore'den sonra en hızlı yaşlanan ikinci ülke olduğunu söyledi. 1960'tan sonra 60 yaş üzeri nüfus yüzde 57, 80 yaş üzeri nüfus ise yüzde 266 oranında arttı.

EN HIZLI YAŞLANAN SIRALAMASINDA İKİNCİYİZ
Türkiye'nin, Güney Kore'den sonra en hızlı yaşlanan nüfusa sahip olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Tufan, 80 yaş üzeri nüfusun 50 yılda yüzde 266 arttığını söyledi. Yaşlılar Haftası sebebiyle Akdeniz Üniversitesi Konferans Salonu'nda 'Gelin siz de yaşlılarımız için bir el uzatın' konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İsmail Tufan, Türkiye'de 10 milyon yaşlı olduğu bilgisini verdi. 2050 yılında Türkiye'nin nüfusunun 101 milyon olacağını, 0-14 yaş arası ile 60 ve üzeri yaş grubunun sayısının eşit hale geleceğini anlatan Tufan, 2050'de Türkiye'de 14 milyon kronik hasta, engelli ve bakıma muhtaç yaşlı olacağı öngörüsünde bulundu. Tufan, "1960'tan sonra 60 yaş üzeri nüfus yüzde 57, 80 yaş üzeri nüfus ise yüzde 266 oranında arttı." dedi.

GENÇ NÜFUS ALDATMASIN
Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olmasının kimseyi aldatmaması gerektiğini, her geçen gün yaşlanan bir nüfus oluştuğunu dikkate alarak buna göre politika üretilmesi gerektiğini ifade eden Tufan, gerekli adımlar atılmazsa Türkiye'nin ileride ciddi sıkıntılar yaşayacağı uyarısında bulundu. Tufan, "Yaşlılara evde genellikle kızı, gelini, kardeşi yani kadınlar bakıyor. Uzun süre yaşlılara bakan kişiler de bir süre sonra psikolojik olarak bakıma muhtaç hale geliyor. Bu nedenle yaşlı bakımının, bu işin eğitimini almış uzman kişilerce yapılması gerekiyor. Türkiye'nin acilen Almanya'daki gibi yaşlı bakım modeline geçmesi gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye'nin öncelikle yaşlı nüfus sorununun farkına varması gerektiğini anlatan Tufan, yaşlanmayla ilgili bilimsel çalışmaların azlığına da dikkati çekti. Türkiye'de bugün 250 bin alzheimer hastası olduğunun tahmin edildiğini dile getiren Tufan, alzheimer ve demans hastalarıyla ilgili veri bulunmadığını ileri sürdü.
Yüz yaşlıdan 35'i kronik hasta
Prof. Dr. İsmail Tufan'ın verdiği bilgilere göre, Türkiye'deki yaşlı nüfusun yüzde 35,5'i kronik hasta, yüzde 11,5'i de engelli. 60-64 yaş grubundaki engellilerin yüzde 24,5'i, 65-69 yaş grubundakilerin yüzde 25'i, 70-74 yaş grubundakilerin yüzde 27,5'i, 75-79 yaş grubundakilerin yüzde 27,9'u, 80-84 yaş grubundakilerin yüzde 21,4'ü, 85 yaş ve üzeri gruptakilerin ise yüzde 25'i hayatını kısmen bir başkasına bağımlı sürdürüyor. ZAMAN


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
cabuk, cok, türkiye, yaslaniyor, yaşlanıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vücudunuz Çok mu Hızlı Yaşlanıyor? GueSt Sağlık Köşesi 0 18 Aralık 2014 17:59
Dikkat Türkiye Yaşlanıyor ...! LeyLa Haber Arşivi 1 25 Haziran 2011 08:45
Türkiye hızla yaşlanıyor ! Juventus Genel Paylaşım 0 11 Haziran 2009 17:46