IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2010, 09:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Koskocaman Küre




Koskocaman bir küre..Masmavi okyanusları, bembeyaz bulutları ile dünyamız insanda hayranlık uyandıracak kadar güzeldir, bakmağa doyamazsınız. Kutup bölgelerinin buz dağlarından yansıyan ışığın, okyanusların azgın dalgalarından akseden koyu lacivert renklerle karışımı ne kadar şahanedir. Göller, akarsular, dağlar, ormanlar ve çöller, ışığın bin çeşit yansımasına sebep olurken, beyazdan griye kadar uzanan kıvrım kıvrım bulut kümeleri, bu yansımayı süzerek nefis renk tonlarının karışımını daha da güzelleştirir. Güneşten gelen çeşitli dalga boylarına sahip ışınların atmosfer içinden geçip, arz yüzeyini ısıtması ve ısınan havanın yukarılara tırmanarak, masmavi gökyüzünde küme küme bulutları oluşturması ne müthiş bir olaydır. Serin rüzgârların sürüklediği bembeyaz bulutlardan taptaze, tertemiz sular kurumuş topraklar üzerine rahmet ve bereket yağdırırlar. Her saniyede Dünya üzerine 1 milyar ton su düştüğünü biliyor muydunuz? Aynı anda bir o kadar suyun da yüzeyden buharlaşarak atmosfere karıştığını duymuş muydunuz?
Odaklarından birinde Güneş bulunan bir eliptik yörünge üzerinde mavi gezegenimiz sürekli bir hareket halindedir. Dünyamız, her saniyede uzayda 30 kilometrelik bir hızla yol alır. Bu satırları okuduğunuz zaman, uzayda 60 km. yol aldık, şimdi 90 km., şimdi 120 km.
Aslında Dünyamız, uzayda geçtiği bir noktadan bir daha geçmemek üzere hareketini sürdürmektedir. Geçen sene bugün geçtiğimiz uzay, çok çok “gerilerde” kaldı. Bu açıdan bakıldığında, uzay yolculuğu zaten her saniye gerçekleşmiş olmakta; “Dünya denilen araç üzerinde” uzay yolculuğuna çıkmış insanlar, bir sonsuzdan öbür sonsuza doğru yörüngeleri boyunca durup dinlenmeden yollarına devam ediyorlar.
Bu harikalar harikası düzenlemenin ilk plânlarının da 14 milyar yıl önceki Big Bang yaratılış olayı ile gerçekleştiğini söylemek asla yanlış bir değerlendirme olmayacaktır...(taşkın tuna)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kaynak : Bilim & Teknik

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
koskocaman, küre


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüreğimde bir iz bıraktın Koskocaman Rüzgar Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 14 Şubat 2012 21:58