🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Japon bilim adamları yaptılar yine yapacaklarını ve internete giren şemsiye icat ettiler: “Pileus”
Pileus, yağmurlu günlerin vazgeçilmezi şemsiye ile günlük hayatın vazgeçilmezi interneti bir araya getiren ilginç bir icat. Üzerinde büyük bir ekran, yerleşik bir kamera, bir hareket sensörü, GPS ve dijital bir pusula bulunduran bu şemsiyenin mevcut prototipi iki ana işleve sahip: fotoğraf paylaşımı ve 3 boyutlu navigasyon.
Şemsiyenin fotoğraf paylaşım işlevi büyük bir fotoğraf paylaşım hizmeti olan Flickr aracılığıyla gerçekleşiyor. Kablosuz bağlantı özelliği sayesinde wireless ağlara bağlanan Pileus, üzerinde bulunan kamera ile çekilen fotoğrafları birkaç dakika içerisinde Flickr’a gönderebiliyor. Ayrıca kullanıcılar, küçük bir bilek hareketi ile Flickr’daki fotoğrafları slayt şov şeklinde şemsiyelerinde görüntüleyebiliyor.
Pileus’un bir diğer özelliği de 3 boyutlu navigasyon desteği. Dahili GPS ile algılanan konum bilgisi sayesinde Pileus, kullanıcıya kuş bakışı bir haritayı 3 boyutlu olarak görüntülüyor. Şemsiyenin görüntülediği harita GPS ve dijital pusula sayesinde sürekli güncelleniyor. Böylece kullanıcı, bu 3 boyutlu görüntü ile etrafını karşılaştırarak kolayca yön bulabiliyor.