IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 1 Post By ELa__
  • 2 Post By esekherif
  • 1 Post By ELa__

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mayıs 2012, 13:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınlar Daha Kolay Alkolik Oluyor...




Klinik çalışmalar, 10 yıl içinde Türkiye'de alkol tedavisi için başvuran kadın hasta sayısının 2 katına çıktığını ve bunların yüzde 45'ini de ev kadınlarının oluşturduğunu gösteriyor. Yani 5 erkeğe karşılık 1 hastayı kadınlar oluşturuyor. Kadınların biyolojik olarak alkole daha dirençsiz olduğunu söyleyen uzmanlara göre, sosyal içicilikle başlayan alkol kadınlarda daha kısa sürede tehlikeli içicilik boyutuna ulaşıyor ve kadınlar çok daha kolay alkolik oluyor.

Kadınlar alkole daha dirençsiz

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Anatolia Bağımlılık Tedavi Kliniği Şefi Doç. Dr. Ayhan Kalyoncu, biyolojik dirençsizliğin, kolay bağımlılığı açıkladığını söyledi. Kalyoncu, "Erkekler daha fazla alkol içme kapasitesine sahip ve erkeğin bağımlı olduğu miktarın yarısı, kadını bağımlı yapabiliyor. En önemli nedenlerden biri kadın beden kitlesinin erkek beden kitlesinden düşük olması. Vücuttaki yağ miktarı da önemli. Çünkü alkol yağda metabolize olan bir madde ve kadının yağ kitlesi daha fazla olduğu için kadın, alkolü daha düşük miktarda alsa bile daha hızlı ve kolay alkolik olabiliyor, bunlar ciddi biyolojik etkenler." dedi.

Genetik yatkınlık bağımlılığı arttır

Bağımlılığın, maddeye kolay ulaşmayla gerçekleştiğini söyleyen Doç. Kalyoncu'ya göre, genetik yatkınlık ve ulaşılabilirlilik önemli rol oynuyor:
"Bağımlılık genetik olarak geçen bir durumdur. Daha önce alkolik erkeklerin kızları alkol kullanmıyordu, çünkü sosyal yasaklar ve engeller vardı. Ama şimdi yok, alkole ulaşmak artık çok kolay, bu durum genetik yatkınlıkla birleşince alkol alma oranı yükseliyor."

Kalyoncu, Türkiye'de 5 erkeğe karşılık 1 hastayı kadınların oluşturduğunu ve bu tabloda ev kadınlarının dikkat çektiğini ifade etti:
"10 yıl içinde 2 katına çıkan kadın hastaların yaklaşık yüzde 45'ini ev kadınları oluşturuyor. Dünyadaki rakamlar dörde birdir, bizde 10'a birken beşe 1'e indi, yakında dünya rakamlarını yakalayacağız diye düşünüyorum."

En önemli etken yanlızlık ve yabancılaşma

Türkiye Kızılay Derneği'nden Psikiyatri Uzmanı Burak Berber ise alkolün ruhsal gerginliği azalttığını söyleyerek ev kadınlarının alkole yönelmesinde, yalnızlık ve yabancılaşmanın rol oynadığını vurguladı. Berber, "Şehirleşme, insan ilişkilerinden uzaklaşma, karı koca ilişkilerinin ve aile hayatının kopma noktasına gelmesi ile kadın, var olan ruhsal gerilimini çoğu zamanda eşinin içtiği şişelerde bulmaya başlıyor. Çay partileri bir süre sonra likör partilerine dönüyor" dedi.

Ev kadınları tehlikeli içici

Özellikle ev kadınlarındaki alkol tüketiminin sosyal içicilikten tehlikeli içicilik boyutuna geldiğini belirten Berber, "Alkol tüketiminin sadece üniversite mezunu ya da üst orta sosyo ekonomik düzeyde değil her kesimde yayıldığını ve 25 ile 55 yaş arasındaki ev kadınlarının daha çok alkol aldıklarını görüyorum. Bunlar, alkol için değil daha çok depresyon, anksiyete ya da kişilik bozuklukları ile başvuruyorlar, bir çoğu da içinde bulunduğu durumun farkında değil" şeklinde konuştu.

Kadınların geri dönüşü daha kolay

Kişiyi destekleyici, sosyal boşalma kanallarını açıcı ve ifade yollarını artıran terapiler uyguladıklarını ifade eden Berber, "Terapiler, kadının kendisini fark etmesini ve görmesini sağlıyor. Önerim; bol bol paylaşmak ve konuşmak. Akşam eve giren kadın ve erkek en azından yarım saat televizyonu kapatıp konuşsunlar. Biraz iletişim ve paylaşım, durumun düzelmesinde büyük rol oynar. Kadınlar daha kolay bağımlı oldukları gibi erkeklerden daha kolay geri dönebiliyor. Çünkü kadının içmesine neden olan sebep çözülünce, alkolü bırakması kolay oluyor" dedi.

__________________
Ruhsar
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Mayıs 2012, 13:53   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadınlar Daha Kolay Alkolik Oluyor...




Daha kolay aşık oldukları gibi !

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Mayıs 2012, 17:42   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kadınlar Daha Kolay Alkolik Oluyor...




esekherif Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Daha kolay aşık oldukları gibi !


Evet malesef erkeklere nazaran daha çok duygularımızla hareket ediyoruz inanmak (:

__________________
Ruhsar
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
alkolik, daha, kadınlar, kolay, oluyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Neden kadınlar daha kolay kilo alıyor? dreamy Ah Kadınlar 0 21 Kasım 2011 18:08
Kadınlar Neden Daha Kolay Kilo Alır? Afrodit Kadın Sağlığı 0 01 Kasım 2011 15:08
Sarışın kadınlar daha saldırgan oluyor Feronia Ah Kadınlar 0 19 Ocak 2010 10:53