IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   IF Sözlük (https://www.ircforumlari.net/if-sozluk/)
-   -   Ansızın Gelen Çekip Gitme İsteği (https://www.ircforumlari.net/if-sozluk/739230-ansizin-gelen-cekip-gitme-istegi.html)

Bozkurt 07 Mart 2016 07:41

Ansızın Gelen Çekip Gitme İsteği
 
Ansızın Gelen Çekip Gitme İsteği

Bazen nefes alabilmek için,bazen düşünebilmek bazen de unutabilmek için kaçabilme arzusu.

yoSun 07 Mart 2016 08:59

Cevap: Ansızın Gelen Çekip Gitme İsteği
 
Başka şeylere yönelme veya sıkılıp kaybolma.

Zeytin 10 Nisan 2018 20:34

Cevap: Ansızın Gelen Çekip Gitme İsteği
 
Ansizin gelmemistir o, birikimin son damlasidir.

Mara 10 Nisan 2018 20:41

Cevap: Ansızın Gelen Çekip Gitme İsteği
 
Bu aralar yoklayan istek, gemileri yak yepyeni sıfırdan bir başlangıç yap mara kendine diyor içimdeki sürekli, bir diğeri de saçmalama mara otur oturdugun yerde burada en azından güvendesin her gittiğinde hep buraya geri dönmek için çabaladın diyor.

Tanrım insan; çelişkisinin arasında nasıl da gitgide azalıyor.

Ay 10 Nisan 2018 21:21

Cevap: Ansızın Gelen Çekip Gitme İsteği
 
Bir gün içimden gelen bu isteğe uyup gideceğim diyordum. ''Montaigne /Denemeler'' kitabini okumadan once. Simdi ne zaman cekip gitme istegi gelse bu sozleri geliyor aklima.

Sokrates'e birisi için seyahat onu hiç değiştirmedi, demişler. O da: Gayet tabii, çünkü kendisini de beraber götürmüştür, demiş. İnsan önce içindeki sıkıntıyı dağıtmazsa yer değiştirmek daha fazla bunaltır onu: Nasıl ki yerine oturmuş yükler daha az engel olur geminin gidişine. Bir hastaya iyilikten çok kötülük edersiniz yerini değiştirmekle. Hastalığı azdırırsınız kımıldatmakla, nasıl ki kazıklar daha derine gidip sağlamlaşır sarsıp sallamakla. Onun için kalabalıktan kaçmak yetmez, bir yerden başka bir yere gitmekle iş bitmez: İçimizdeki kalabalık hallerimizden kurtulmamız, kendimizi kendimizden koparmamız gerek. Zincirlerimizi götürürüz kendimizle birlikte; tam bir özgürlük değildir kavuştuğumuz; döner döner bakarız bırakıp gittiğimize; onunla dolu kalır düşlerimiz.

Montaigne insana tokat gibi çarpar!

Andex 10 Nisan 2018 21:32

Cevap: Ansızın Gelen Çekip Gitme İsteği
 
Üstteki arkadaşlar konuya gayet uygun sözlerle yaklaşmışlar, ben biraz daha basit ele alayım =) Tuğba Özerk'in bir şarkısında dediği gibi; çekip gidesim var artık, yalan dünyadan...

gul_perisi 10 Nisan 2018 21:33

Cevap: Ansızın Gelen Çekip Gitme İsteği
 
ergen yaşlarda oluyor ;) ahaha

Togepi 10 Nisan 2018 22:00

Cevap: Ansızın Gelen Çekip Gitme İsteği
 
Ölesiye yalnız, ölesiye mesudum. İçim kalabalık çekiyor. İnsanlar çekiyor. Çocuklar istiyorum; haşarı, sarışın, esmer, edepsiz… Seyahatler çekiyor içim. Dünya yüzündeki tuzlu sularda ışıklı vapurların gittiğini; Paris’te kırmızılı, yeşilli, turunculu işaret fişeklerinin bulvarlar boyunca akan köhne taksilere sis içinde yol gösterdiklerini; caddelerde, meydanlarda gotik binaların kayalar misali yükseliverdiğini; bisikletine tünemiş genç bir kadının türkü söyleyerek geçtiğini; pırıl pırıl matruş bir adamın pırıl pırıl bir bıçakla bonfile kestiğini; yalancı inciler içinde dolgun bir kadının Napoli’de, şarkılı bir kahvede fıstıklı dondurma yediğini; tayyare meydanlarının lokantalarında konyak içerek garip valizleriyle yolcular bekleştiğini; üçüncü mevki bir vagonda yaşlı bir adamın şehir içlerinden tren geçerken, gençken oturduğu kahveleri tanıyarak titrediğini…

Diyordu Sait Faik, çok da güzel diyordu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net