![]() |
Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı NOT & Cep telim olmadığı için 1/1 aynı şekil emsalini gönderiyorum yapanlara afiyet olsun... ;) Malzemeler: Fazladan maya-şeker-kabartma tozu eritip kabardıktan sonra 1 fincan toz şeker katıp üstünü temiz bir bezle örtüp 20 dk daha bekleyip iyice mayalıyoruz (BENİM İBCADIM) Kuru Maya - Kabartma tozu - 1 su bardak ılık süt - 3 fincan toz şeker - Yarım su bardağı sıvı yağ - 5 tatlı kaşık tarçın (1i mayanın üstüne) 3 su bardak (Aldığı kadar) elenmiş buğday unu 1 paket vanilya (İsteğe göre 150-200 gr. ceviz içi) katabilirsiniz.. Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın. Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine ceviz ve tarçın ilave edilir. Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır. Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. :) Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım. NOT & isteğe göre üzerine pudra şeker veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz daha güzel görünür bence.. ;) Son şekli böyle yapabilirseniz.. AFİYETLER.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı Sen bu marifetle ekran karşısında çıkan tarifcilere taş çıkartırsın dedem :) |
Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı vay hemso, Super gorunuyor, Bugun kekler tarifler ile gozumuz acildi Bunlarin yanina kahve iyi gider Bende kahve tarifi verim 😅 Emeginiz saglik |
Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı Güzel görünüyor amaaa tarifte maya var eğer yanlışlıkla yazılmadıysa karbonat mı olacaktı yoksa o @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı Eline sağlık. Afiyet olsun. Bir dilim alırızzz. =) |
Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı Alıntı:
Bu resimdekinin aynısını bu tarifle yaptım fazladan içinde kuru üzüm kalanı 1-1 aynı sade rengi biraz açık oda fırın ısısında olabilir.. Hatta üst kat komşumada verdim maya kattımı bilmiyordu ama çok sevdi.. Sen dene pişman olmazsın.. Bende daha ne gün ışığı görmeyen tarifler var bilen bilir... ;thumbsup |
Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı Alıntı:
|
Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı Keşke olsa da yesek |
Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı İlginç bi tarif Malzemeleri okuyunca mayayı görünce şaşırdım. Espri yapıyor sandım. :) Aslında mantıklı yok kek kabardı mı kabarmadı mı derdine son. Ayrıca üst komşunla paylaşmanda hoş olmuş. Görüntü güzel. Denemek lazım. Emeğine sağlık. |
Cevap: Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı Alıntı:
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk