IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2014, 18:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
VERMİDON Tablet Yan Etkileri




VERMİDON Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Parasetamol,Kafein
Parasetamol………………………………………………….……..500mg
Kafein…………………………………………………………………..30mg
İlaç Marka İsmi:
VERMİDON Tablet

Vermidon Tablet Nedir?

Vermidon Tablet ateş düşürücü, ağrı kesicidir.

Vermidon Tablet beyindeki ısı düzenleyici merkezler üzerine direkt etki ile damarlarda genişlemeye ve terlemeye yol açarak yükselmiş olan vücut sıcaklığını düşürür, normal vücut sıcaklığını nadiren etkiler.

Vermidon Tablet aşağıdaki durumlarla ilgili bir ilaçtır:

Hafif ve orta şiddetli ağrılar;
Ağrının ateşe eşlik ettiği durumlar.

Vermidon Tablet burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Vermidon Tablet Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde ağrı için erişkinlerde 10, çocuklarda (12 yaşın altında) 5 günden; ateş için erişkinlerde ve çocuklarda 3 günden daha uzun süreyle kullanılmaması önerilmektedir.

Şiddetli ve tekrarlayan ağrılar ya da sürekli ateş ciddi bir hastalığın işareti olabilir. Ağrı 10 günden uzun süredir devam ediyorsa, kızarıklık mevcutsa ya da 12 yaş altındaki çocuklarda görülen eklem iltihaplanmaları ve romatizmal hastalıklarda derhal hekime başvurunuz.

Parasetamol (parasetamol Vermidon Tablet’in etken maddelerinden biridir.) antitrombositer aktivite göstermediğinden ve mide/barsaklarda kanamaya neden olmadığından pıhtılaşmayı önleyen ilaçlar [varfarin sodyum (Coumadin, Orfarin)] ile tedavi gören hastalarda Vermidon Tablet, asetilsalisilik asit’den (Aspirin, Asinpirine, Babyprin, Coraspin, Dispril, Ecopirin, vb. ) daha güvenlidir.

Eğer şikayetleriniz iyileşmezse ya da daha kötüye giderse, Vermidon Tablet’i kullanmayı bırakınız ve hekiminizle görüşünüz.

Vermidon Tablet’i 6 yaşından küçük çocuklara vermeyiniz.

Eğer her gün 3 kadehten fazla alkol tüketiyorsanız ya da alkol kaynaklı karaciğer rahatsızlığınız varsa öncelikle hekiminize danışmadan Vermidon Tablet’i kullanmayınız.Bu ilacı kullanmak sizin için uygun olmayabilir ya da daha düşük doz veya özel bir kontrole gereksinim duyabilirsiniz. Kronik alkoliklerde günlük toplam doz 2 g’ın altında olmalıdır. Bu konuda dikkatli olunuz.

Vermidon Tablet kullanımınız süresince parasetamol (parasetamol Vermidon Tablet’in etken maddelerinden biridir.) içeren diğer ilaçlardan da kullanıp kullanmadığınıza dikkat ediniz. Bu sayede her ilaç dozunda ya da günlük toplam doz olarak size önerilenden daha fazla parasetamol tüketmekten yani parasetamol doz aşımından kendinizi sakınabilirsiniz.

Vermidon Tablet Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer aşağıdaki durumlardan bir ya da birkaçına sahipseniz Vermidon Tablet’i kullanmayınız:

Parasetamol ve/veya kafein’e alerji (parasetamol ve kafein VermidonTablet’in etken maddeleridir.);
İlacın bileşiminde bulunan diğer maddelere alerji.

Vermidon Tablet kullanmaya başlamadan önce alerjik reaksiyon gösterdiğiniz ilaçlar var ise bunları hekiminize eksiksiz olarak bildiriniz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Vermidon Tablet’i Kullanabilir Miyim?

Parasetamol (Parasetamol, Vermidon Tablet’in etken maddelerinden biridir.) plasentaya geçer. Parasetamol gebeliğin bütün dönemlerinde rutin olarak kullanılmış olup, kısa süreli tedavi için güvenilir bulunmuştur.

Parasetamol emzirme döneminde de kullanılabilir. Ancak gerek gebelik gerekse emzirme dönemlerinde kafein (Kafein, Vermidon Tablet’in etken maddelerinden biridir.) içermeyen ilaçların kullanılması önerilir. Gebelik ve emzirme döneminiz süresince hekiminize danışmadan Vermidon Tablet’i kullanmayınız.

Araç ve Makine Kullanırken Vermidon Tablet’i Kullanabilir Miyim?

İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.

Vermidon Tablet’i Nasıl Almalıyım?

İlacınızı tam manasıyla hekiminiz tarafından size öngörüldüğü şekilde alınız.Hekiminiz tarafından size uygun görülenden daha yüksek dozda ya da daha uzun süre ilacınızı kullanmayınız.Reçetenizde size tarif edilen yönergelere uyunuz.

İlacınızı 1 bardak dolusu suyla birlikte alınız.

Vermidon Tablet’i 6 yaşından küçük çocuklara vermeyiniz.

Vermidon Tablet’i çocuklara 4 saatten daha sık aralarla vermeyiniz.

Eğer şikayetleriniz iyileşmezse ya da daha kötüye giderse, Vermidon Tablet’i kullanmayı bırakınız ve hekiminizle görüşünüz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti gelmişse almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız bir acil servisi arayarak destek alınız. Kusma, ateş, cilt döküntüleri, morarma, sarılık, depresyon, koma, istem dışı kasılmalar (konvülsiyonlar) doz aşımı belirtilerindendir.

Vermidon Tablet’i Alırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Vermidon Tablet kullanımınız süresince parasetamol (parasetamol Vermidon Tablet’in etken maddelerinden biridir.) içeren diğer ilaçlardan da kullanıp kullanmadığınıza dikkat ediniz. Bu sayede her ilaç dozunda ya da günlük toplam doz olarak size önerilenden daha fazla parasetamol tüketmekten yani parasetamol doz aşımından kendinizi sakınabilirsiniz.

Vermidon Tablet’in Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan bu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil yardım desteği alınız: ürtiker(kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki ciddi yan etkilerden bir ya da birkaçını gördüğünüzde Vermidon Tablet kullanımını derhal kesiniz ve bir sağlık kurumuna başvurunuz ya da hemen doktorunuzu arayınız;

Kan değerlerinde bozukluklar;
Kansızlık (anemi);
Kan şekeri düşüklüğü (hipoglisemi);
Sarılık;
Çarpıntı.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir ancak bunların varlığında hekiminizle konuşup ilacınızı kullanmaya devam edebilirsiniz:

Uykusuzluk;
Huzursuzluk, sinirlilik;
Deri döküntüsü.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.

Vermidon Tablet ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Aşağıda sıralanan ilaçlarla Vermidon Tablet’in bir arada kullanılması olası ilaç etkileşimleri açısından sakıncalı olabilir ya da yeterli etkinlik sağlanamayabilir. Bu nedenle Vermidon Tablet’i hekiminize danışmadan bu ilaçlarla birlikte almaktan kaçınınız. Eğer aşağıdaki ilaçların bir ya da birkaçını kullanıyorsanız Vermidon Tablet’i kullanmaya başlamadan önce hekiminize söyleyiniz;

pıhtılaşmayı önleyen ilaçlar [varfarin sodyum (Coumadin, Orfarin)];
doğum kontrol hapı;
antikolinerjik ilaçlar [biperiden (Akineton); bornaprin hidroklorür (Sormodren)];

§ metoklopramid (Metoklamide, Metpamid, Primperan);

kloramfenikol (Kemicetine);
diflunisal (Dolphin);

Vermidon Tablet ile etkileşen diğer başka ilaçlar da mevcut olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz; bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Vermidon Tablet kullanımınız süresince parasetamol (parasetamol Vermidon Tablet’in etken maddelerinden biridir.) içeren diğer ilaçlardan da kullanıp kullanmadığınıza dikkat ediniz. Bu sayede her ilaç dozunda ya da günlük toplam doz olarak size önerilenden daha fazla parasetamol tüketmekten yani parasetamol doz aşımından kendinizi sakınabilirsiniz.

Vermidon Tablet’i Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Vermidon Tablet’i 30 derecenin altındaki oda sıcaklığında,nem ve ışıktan uzak bir yerde saklayınız.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Bu ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; ilacınızı asla başkalarıyla paylaşmayınız ve bu ilacı sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, tablet, vermİdon, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Virosil Tablet Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 18 Kasım 2014 18:04
X-M Tablet Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 18 Kasım 2014 16:08
Voltaren Tablet Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 16 Kasım 2014 21:05
Ailta 20 mg Tablet Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 16 Kasım 2014 20:45
Zeloxim film tablet yan etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 15 Kasım 2014 23:11