IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2014, 19:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vasoplan Yan Etkileri




Vasoplan Ampul
İlaç Etken Maddesi:
Pentoksifilin
İlaç Marka İsmi:
Vasoplan Ampul
Bilgi:
Vasoplan Ampul, Vasoplan İğne olarak da bilinmektedir.
Vasoplan (Enjeksiyonluk Pentoksifilin) Nedir?

Pentoksifilin kandaki kırmızı kan hücrelerinin (alyuvar) şeklini değiştirir, esnekliklerini artırır. Böylece kırmızı kan hücrelerinin daha küçük kan damarlarına sığmasını kolaylaştırır. Pentoksifilin ayrıca kanın akışkanlığını arttırır, kan akışını geliştirir ve iyileştirir. Bu sayede doku oksijenlenmesini de arttırır.

Pentoksifilin aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

beyin ile ilgili dolaşım bozuklukları;

göz ile ilgili dolaşım bozuklukları;

iç kulaktaki damarlarda yapı ve işlev bozukluğuna yol açan problemler;

vücuttaki atardamarlarda tıkanmaya yol açan hastalıklar, atardamar duvarlarının sertleşmesi ve kalınlaşması veya şeker hastalığı (diyabet) ile ilgili nedenler sonucunda gelişen dolaşım bozuklukları (örneğin: kesik topallama, istirahat halinde bacak ağrısı);

beslenme ile ilgili bozukluklar (örneğin: kangren, bacak ülserleri).

Pentoksifilin burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Vasoplan (Enjeksiyonluk Pentoksifilin) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Pentoksifilin kullanımını aniden durdurmayınız. Pentoksifilin’in yararlı etkilerini görmeye başlamanız 8 haftayı bulabilir.

Tütün kullanımı durumunuzu kötüleştirebilir veya kan damarlarını daraltarak Pentoksifilin’in yararlı etkilerini azaltabilir. Eğer tütün alışkanlığınız varsa doktorunuz veya eczacınız ile görüşünüz.
Vasoplan (Enjeksiyonluk Pentoksifilin) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Pentoksifilin'e ve/veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da ağır kanamanız, yeni geçirmiş olduğunuz bir kalp krizi veya kalp- damar sisteminizde ciddi bir bozukluk varsa ya da gebelik ve/veya emzirme dönemindeyseniz bu ilacı kullanmayınız.

Eğer yakın zamanda bir beyin veya göz kanaması geçirdiyseniz ya da kafein¹ veya teofilin’e² alerjiniz varsa Pentoksifilin kullanamazsınız.

[ ¹kafein içeren ilaçlar (Ergafein, Gripin, Lokman, Aljil 20, Aspirin Forte, Avmigran, Cafergot, Dermancı, Geralgine-K, Geralgine-P, Medafein, Minoset Plus, Nopain Plus, Panadol Extra, Panalgine, Peraljin, Remidon, Vermidon, vb.)]

[ ²teofilin içeren ilaçlar (Bronkolin 300, Pirasmin, Talotren, Teobag, Teokap SR, Teosel, Xanthium, Carena, Filinsel, Asmafilin, Butofilin SR, vb.)]

Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

herhangi bir ülser (mide veya onikiparmak bağırsağı ülseri);

yakın zamanda herhangi bir ameliyat geçirmiş olmak (diş ameliyatları da dahil);

yakın zamanda herhangi bir kanama bozukluğu;

herhangi bir türde karaciğer hastalığı;

böbrek hastalığı;

düşük tansiyon (hipotansiyon);

ağır kalp ritm bozukluğu;

herhangi bir kan pıhtılaşma bozukluğu.

Eğer bu durumlardan herhangi birine sahipseniz tedavi sırasında daha düşük doz kullanımı veya özel gözetime ihtiyacınız olabilir.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Vasoplan (Enjeksiyonluk Pentoksifilin) Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi C. Pentoksifilin’in anne karnındaki bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer hamileyseniz öncelikle doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız. Pentoksifilin anne sütüne geçer ve emzirilen bebeği etkileyebilir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Vasoplan (Enjeksiyonluk Pentoksifilin) Kullanabilir miyim?

İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.
Vasoplan (Enjeksiyonluk Pentoksifilin) Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Bu ilaç kas içine veya toplardamar içine enjeksiyon ya da toplardamara infüzyon yoluyla uygulanır. İlacın enjeksiyon ve infüzyon yoluyla uygulanması büyük dikkat ve deneyim gerektiren bir uygulama şeklidir. Yapılacak ufak bir hata çok ciddi sorunlara yol açabilir; bu nedenle enjeksiyonluk formdaki Pentoksifilin’i kullanırken mutlaka bir sağlık profesyonelinden yardım alınız.

Pentoksifilin kullanımını aniden durdurmayınız. Pentoksifilin’in yararlı etkilerini görmeye başlamanız 8 haftayı bulabilir, ancak tedaviye başladıktan 2 hafta sonra kendinizi iyi hissetmeye başlayabilirsiniz.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Bir doz almayı unutursanız hatırladığınız an eğer 3 saat geçmemişse ilacı hemen alınız. Eğer 3 saatten fazla süre geçtiyse unuttuğunuz dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Hemen acil sağlık yardımı alınız.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Ani hastalık nöbetleri, yüksek ateş, mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, bilinç kaybı, ajitasyon, yüzde kızarıklık ve uyuşukluk hali.
Vasoplan (Enjeksiyonluk Pentoksifilin) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Tütün kullanımı durumunuzu kötüleştirebilir veya kan damarlarını daraltarak Pentoksifilin’in yararlı etkilerini azaltabilir. Eğer tütün alışkanlığınız varsa doktorunuz veya eczacınız ile görüşünüz.
Vasoplan (Enjeksiyonluk Pentoksifilin’in) Yan Etkileri

Eğer aşağıdaki gibi ağır yan etkilerden herhangi birine maruz kalırsanız Pentoksifilin kullanımını durdurunuz ve hemen acil sağlık yardımı alınız:

herhangi bir alerjik reaksiyon [ürtiker (kurdeşen); boğazda kapanma, nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik];

göğüs ağrısı veya düzensiz kalp atışları;

solunum zorluğu;

mide bulantısı veya kusma;

bilinç bulanıklığı;

safra kesesi iltihabı.

Aşağıdaki gibi hafif yan etkiler meydana gelirse Pentoksifilin kullanmaya devam ediniz ve doktorunuz ile görüşünüz:

nezle;

ağız kuruluğu, tükrük salgısında artma.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Vasoplan (Enjeksiyonluk Pentoksifilin) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Eğer varfarin sodyum (Coumadin) kullanıyorsanız Pentoksifilin kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz. Pentoksifilin varfarin sodyum (Coumadin) gibi kanın pıhtılaşmasını önleyici ilaçların etkilerini arttırabilir ve bu durum kanamalara sebep olabilir.

Aminofilin (Aminocardol, Asmafilin Fort, Carena, Filinsel, vb.); difilin (Astmadin, Difilin); teofilin içeren ilaçlar (Bronkolin 300, Pirasmin, Talotren, Teobag, Teokap SR, Teosel, Xanthium, Carena, Filinsel, Asmafilin, Butofilin SR, vb.) gibi ilaçlar Pentoksifilin kullanımı sırasında alındığında tehlikeli yan etkilere sebep olabilir. Bu ilaçların kullanım dozajlarının düşürülmesi gerekebilir veya kandaki seviyelerinin yakından takip edilmesi gerekebilir. Eğer bu ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız doktorunuz ile görüşünüz.

Tütün kullanımı durumunuzu kötüleştirebilir veya kan damarlarını daraltarak Pentoksifilin’in yararlı etkilerini azaltabilir. Eğer tütün alışkanlığınız varsa doktorunuz veya eczacınız ile görüşünüz.

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Pentoksifilin kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

antihipertansifler [benazepril (Cibacen); bosentan (Tracleer); enalapril maleat (Enalap, Renitec, Enapril, Vasolapril, Konveril); fosinopril (Monopril); furosemid (Lasix, Furomid, Desal); indapamid (Flubest, Fludex, Flutans, Fludin, Flupamid, İndapen, İndurin, İndamid); kaptopril (Apo – Capto, Kapril, Kaptoril); kinapril (Acuitel); klortalidon (Hygroton, Regroton); lisinopril (Zestril, Sinopryl, Rilace, Acerilin); mannitol (%20 Mannitol, %20 Mannitol-Biosel Solüsyonu); metildopa (Alfamet); moeksipril hidroklorür (Univasc); moksonidin (Cynt, Physiotens); perindopril (Coversyl); ramipril (Delix, Delix Protect, Blokace, Blokace Plus); rilmenidin (Hyperium); silazapril (İnhibace, İnhibace Plus); spironolakton (Aldacton); sodyum nitroprusid (Nipruss); trandolapril (Gopten); kombinasyon haldeki idrar söktürücüler (Moduretic, Triamteril, Aldactazide) vb. ];

Bu liste Pentoksifilin ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Pentoksifilin ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Hekiminize reçeteli veya reçetesiz satılan, kullandığınız tüm ilaçları söyleyiniz. Bunlar; vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size reçete edilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan yeni bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Vasoplan (Enjeksiyonluk Pentoksifilin’i) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Vasoplan Ampul ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Vasoplan Ampul ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Vasoplan Ampul'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Vasoplan Ampul'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, vasoplan, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zyvoxid Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 17 Kasım 2014 00:24
Nasonex Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 16 Kasım 2014 22:41
Benical Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 16 Kasım 2014 22:33
Zitromax Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 16 Kasım 2014 22:32
Vasoplan Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 08 Aralık 2011 21:44