IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2014, 19:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vagi-Hex Yan Etkileri




Vagi-Hex Vaginal Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Heksetidin
İlaç Marka İsmi:
Vagi-Hex Vaginal Tablet
Bilgi:
Vajinal; vajina içine uygulanan anlamına gelmektedir. Genellikle krem, jel, merhem, vajinal tablet, suppozituar (fitil), vajinal tablet ve ovüller için kullanılır.
Vagi-Hex (Heksetidin vajinal) Nedir?

Heksetidin vajinal bir antiseptiktir (mikropları öldürücü veya gelişmelerini önleyici). Heksetidin vajinal bakteri ve mantarları öldürerek çalışır.

Heksetidin vajinal aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

vajinal antiseptik gerektiren vajina iltihabı durumları.

Heksetidin vajinal burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Vagi-Hex (Heksetidin vajinal) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Heksetidin vajinal tablet ağızdan alınmaz. İlacı yutmayınız.

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile bu ilacı doktorunuz tarafından reçete edilen veya ilacın içinde belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Tedaviyi vaktinden önce sonladırırsanız şikayetleriniz tekrarlayabilir.

Heksetidin vajinal prezervatif (kondom) veya diyaframa zarar verebilir. Heksetidin vajinal kullanımı sırasında başka bir doğum kontrol yöntemi kullanınız.

Tedavi süresince ve sonrasında kişisel hijyene çok dikkat ediniz. Çamaşırlarınızı her gün değiştirmeye ve genital bölge temizliğini ihmal etmemeye özen gösteriniz.

Eğer bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinizde iyileşme görülmüyorsa ya da yeni bir enfeksiyonun belirtileri varsa doktorunuza başvurunuz. Bakteri, mantar veya virüs enfeksiyonu varlığında uygun ilaç tedavisine başlanmalıdır.

Doktorunuz tarafından onaylanmadıkça başka vajinal kremler veya enjektör kullanmaktan kaçınınız.
Vagi-Hex (Heksetidin vajinal) Kullanmadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Heksetidin’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da hamileliğinizin ilk 3 aylık dönemi içerisindeyseniz; bu ilacı kullanmayınız.

Eğer başka herhangi bir rahatsızlığınız varsa, özellikle de cilt veya alerji problemleriniz varsa Heksetidin vajinal kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz. Bu gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz, Heksetidin vajinal’i güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için bazı doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Vagi-Hex (Heksetidin vajinal) Kullanabilir miyim?

Gebelik kategorisi B. Heksetidin vajinal’in anne karnındaki bebek için zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Hamileyseniz öncelikle doktorunuz ile görüşmeden Heksetidin vajinal kullanmayınız. Heksetidin vajinal’in anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan Heksetidin vajinal kullanmayınız.
Vagi-Hex (Heksetidin vajinal) Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz. Kullanım direktiflerinde anlamadığınız bir nokta olursa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Heksetidin vajinal tablet ağızdan alınmaz. İlacı yutmayınız.

Bu ilacın kullanımından önce ve sonra ellerinizi yıkayınız.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe, Heksetidin vajinal tableti sabahları ve akşam yatağa gitmeden önce vajinanıza mümkün olduğu kadar derine yerleştiriniz. Vajinal tableti sırt üstü yatar pozisyonda iken vajinanıza yerleştiriniz.

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile bu ilacı doktorunuz tarafından reçete edilen veya ilacın içinde belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Tedaviyi vaktinden önce sonladırırsanız şikayetleriniz tekrarlayabilir.

Adet döneminiz de dahil olmak üzere Heksetidin vajinal’i reçete edilen süre boyunca sürekli olarak kullanınız.

İlacın çamaşırınıza bulaşmasını engellemek için ped (hijyenik kadın bağı) kullanabilirsiniz ancak herhangi bir tampon kullanmayınız.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir dozu uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Heksetidin vajinal’in doz aşımının meydana gelmesi beklenmez. Ancak eğer ilacınızdan gerekenden çok daha fazla dozda kullandığınızı düşünüyorsanız veya birinin ilacı yuttuğundan şüpheleniyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.
Vagi-Hex (Heksetidin vajinal) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Heksetidin vajinal prezervatif (kondom) veya diyaframa zarar verebilir. Heksetidin vajinal kullanımı sırasında başka bir doğum kontrol yöntemi kullanınız.

Doktorunuz tarafından onaylanmadıkça başka vajinal kremler veya enjektör kullanmaktan kaçınınız.
Vagi-Hex (Heksetidin vajinal’in) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi birine ya da birkaçına sahipseniz Heksetidin vajinal kullanımını durdurunuz ve hemen acil sağlık yardımı alınız : ürtiker (kurdeşen); boğazda kapanma; nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki gibi ciddi yan etkilerden herhangi birine sahipseniz Heksetidin vajinal kullanımını durdurunuz ve hemen doktorunuza başvurunuz:

yeni bir enfeksiyonun meydana gelmesi.

Daha hafif yan etkilerin görülmesi daha olasıdır, bunlar:

vajinal bölgede kızarıklık, kaşıntı, yanma hissi ve ağrı.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Vagi-Hex (Heksetidin vajinal) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Doktorunuz tarafından onaylanmadıkça başka vajinal kremler veya enjektör kullanmaktan kaçınınız.

Bu liste Heksetidin vajinal ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Heksetidin vajinal ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Hekiminize reçeteli veya reçetesiz satılan, kullandığınız tüm ilaçları söyleyiniz. Bunlar; vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size reçete edilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan yeni bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Vagi-Hex (Heksetidin vajinal’i) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı 2- 8 derece arasında, buzdolabında muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Vagi- Hex Vaginal Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Vagi- Hex Vaginal Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Vagi- Hex Vaginal Tablet 'in asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Vagi- Hex Vaginal Tablet 'in sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, vagihex, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Levopront Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 16 Kasım 2014 22:54
Akineton Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 16 Kasım 2014 22:53
Oledro Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 16 Kasım 2014 22:49
Nimes Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 16 Kasım 2014 22:48
Yazz 24+4 Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 16 Kasım 2014 21:19