IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Kasım 2014, 19:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vagi-C Yan Etkileri




Vagi-C Vajinal Tablet
İlaç Etken Maddesi:
C vitamini (Askorbik asit)
İlaç Marka İsmi:
Vagi-C Vajinal Tablet
Bilgi:
Vajinal; vajina içine uygulanan anlamına gelmektedir. Genellikle krem, jel, merhem, suppozituar (fitil), vajinal tablet ve ovüller için kullanılır.
VAGİ - C Vajinal Tablet

Etken Madde: C vitamini (Askorbik asit)

Bilgi: Vajinal; vajina içine uygulanan anlamına gelmektedir. Genellikle krem, jel, merhem, suppozituar (fitil), vajinal tablet ve ovüller için kullanılır.
Vagi - C Nedir?

Vagi – C vajina bölgesindeki pH’ı düşürerek vajinal floranın* normal duruma dönüşünü sağlayan bir ilaçtır. Vajina içi pH’ın düşmesi; pH 4 olan ortamda üreyemeyen tüm bakterilerin azaltılmasına / ortadan kaldırılmasına öncülük eder.

Vagi - C aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

kronik veya tekrarlayan bakteri kökenli vajina enfeksiyonlarının sebep olduğu vajinal flora düzensizlikleri.

( *vajinal flora: Vajinada denge halinde yaşayan belli bir sayıdaki mikroorganizma topluluğu.)

Vagi - C burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Vagi - C Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Vagi - C vajinal tablet ağızdan alınmaz. İlacı yutmayınız.

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile bu ilacı doktorunuz tarafından reçete edilen veya ilacın içinde belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Tedaviyi vaktinden önce sonladırırsanız şikayetleriniz tekrarlayabilir.

Vagi – C vajinal mantar enfeksiyonlarında kullanılmaz. Vagi – C’nin vajinal mantar enfeksiyonlarında tedavi edici etkisi olmadığı gibi vajina bölgesindeki pH’ın düşmesi mevcut şikayetleri şiddetlendirebilir.

Adet (regl) kanaması ve adet dışı kanamalarda Vagi – C kullanımının kesilmesi gerekmez. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe ilacınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Eğer bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinizde iyileşme görülmüyorsa ya da yeni bir enfeksiyonun belirtileri varsa doktorunuza başvurunuz.

Vagi – C belirli bazı tıbbi tahlil ve testlerde beklenmedik sonuçlar almanıza sebep olabilir. Sizi tedavi eden tüm doktorlara ve sağlık personeline Vagi - C kullandığınızı söyleyiniz.
Vagi - C Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler
Nelerdir?

Eğer C vitamini’ne ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Vagi – C vajinal mantar enfeksiyonlarında kullanılmaz. Vagi – C’nin vajinal mantar enfeksiyonlarında tedavi edici etkisi olmadığı gibi vajina bölgesindeki pH’ın düşmesi mevcut şikayetleri şiddetlendirebilir.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Vagi - C Kullanabilir miyim?

Gebelik kategorisi A. Vagi – C gebelik döneminde kullanılabilir. Vagi – C’nin emzirme döneminde kullanımının bir sakıncası yoktur. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza da danışarak Vagi – C kullanabilirsiniz.
Araç ve Makine Kullanırken Vagi - C Kullanabilir Miyim?

Vagi – C’nin araç ve makine kullanımı üzerine etkisi yoktur.
Vagi - C Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz. Kullanım direktiflerinde anlamadığınız bir nokta olursa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Vagi - C vajinal tablet ağızdan alınmaz. İlacı yutmayınız.

Bu ilacın kullanımından önce ve sonra ellerinizi yıkayınız.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe, ilacınızı tercihen gece yatmadan önce vajinanıza mümkün olduğu kadar derine yerleştiriniz. Vajinal tableti sırt üstü yatar pozisyonda iken vajinanıza yerleştiriniz.

Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile bu ilacı doktorunuz tarafından reçete edilen veya ilacın içinde belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Tedaviyi vaktinden önce sonladırırsanız şikayetleriniz tekrarlayabilir.

Adet (regl) kanaması ve adet dışı kanamalarda Vagi – C kullanımının kesilmesi gerekmez. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe ilacınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

İlacın çamaşırınıza bulaşmasını engellemek için ped (hijyenik kadın bağı) kullanabilirsiniz ancak herhangi bir tampon kullanmayınız.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende kullanmaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Vagi – C’nin doz aşımının meydana gelmesi beklenmez. Ancak eğer ilacınızdan gerekenden çok daha fazla dozda kullandığınızı düşünüyorsanız veya birinin ilacı yuttuğundan şüpheleniyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.
Vagi - C Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Doktor tavsiyesi olmadan diğer vajinal ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
Vagi - C’nin Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi birine ya da birkaçına sahipseniz Vagi - C kullanımını durdurunuz ve hemen acil sağlık yardımı alınız : ürtiker (kurdeşen); boğazda kapanma; nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki gibi ciddi yan etkilerden herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuza başvurunuz:

yeni bir enfeksiyonun meydana gelmesi (örneğin: vajinal mantar enfeksiyonu).

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

vajinal bölgede yanma.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Vagi - C ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Eğer aşağıdaki ilaçların bir ya da birkaçını kullanıyorsanız Vagi - C kullanmaya başlamadan önce hekiminize söyleyiniz :

kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar [varfarin sodyum (Coumadin)];

salisilatlar [asetilsalisilik asit (Aspirin, Asinpirine, Babyprin, Coraspin, Dispril, Ecopirin, vb. ); sülfasalazin (Salazopyrin EN – tab); vb.].

Vagi - C ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Hekiminize reçeteli veya reçetesiz satılan, kullandığınız tüm ilaçları söyleyiniz. Bunlar; vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size reçete edilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan yeni bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Vagi - C’yi Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı serin ve kuru bir ortamda muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Vagi-C Vajinal Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Vagi-C Vajinal Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Vagi-C Vajinal Tablet’i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Vagi-C Vajinal Tablet’i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, vagic, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vagi-Hex Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 18 Kasım 2014 19:21
Zalpra Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 18 Kasım 2014 12:45
Zostex Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 17 Kasım 2014 00:47
Zyban Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 17 Kasım 2014 00:41
Zyprexa İ.M. Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 17 Kasım 2014 00:30