IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 20:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsorat Yan Etkileri




İSORAT Tablet
İlaç Etken Maddesi:
İzosorbid - 5- mononitrat
İlaç Marka İsmi:
İSORAT Tablet
İSORAT (İzosorbid - 5- mononitrat) Nedir?


İzosorbid - 5- mononitrat; kalp hastalıklarında kullanılan, damar çapının genişlemesini sağlayan bir ilaçtır. Bu sayede kalbin yaptığı işi azaltarak oksijen ihtiyacını düşürür.

İzosorbid - 5- mononitrat aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

Koroner atardamar (koroner arter) hastalığı;

Angina pektoris* (heberden hastalığı) ataklarının önlenmesi amacıyla; ( *Angina pektoris: Koroner damarlardaki sertleşmeye bağlı daralma sonucunda kalbin önündeki bölgede ve sol kolda şiddetli sancı, terleme ve nefes darlığı ile karakteristik kalp hastalığı. )

İzosorbid - 5- mononitrat burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

İSORAT (İzosorbid - 5- mononitrat) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

İzosorbid - 5- mononitrat’ın kısa süre içinde gelişen miyokardial enfarktüs veya konjestif kalp yetmezliğinde faydası saptanmamıştır. Bu yüzden bu durumlarda kullanılması tavsiye edilmez. Kullanılması halinde ise; hipotansiyon (düşük kan basıncı) ve kalp atım sayısının dakikada 100’ün üzerinde olacak şekilde artması riskine karşı gerekli önlemler alınmalıdır.

İzosorbid -5- mononitrat’ın uzun süreli kullanımından sonra bırakılması halinde, bunun birdenbire değil, dozun giderek azaltılması şeklinde yapılması önerilir. Doktorunuzun direktiflerine harfiyen uyunuz.

Yaşlı hastalarda ayakta durma ile ilgili hipotansiyon (düşük kan basıncı) olasılığı göz önüne alınarak, ilacın kullanımı sırasında dikkatli olunmalıdır.

İzosorbid - 5- mononitrat’ı alkol ile birlikte kullanmayınız.

İzosorbid - 5- mononitrat’ın çocuklar üzerindeki güvenilirliği ve etkinliği henüz belirlenmemiştir.
İSORAT (İzosorbid - 5- mononitrat) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer aşağıdaki durumlardan bir ya da birkaçına sahipseniz İzosorbid - 5- mononitrat’ı kullanmayınız:

İzosorbid - 5- mononitrat’a alerji;

İlacın bileşiminde bulunan diğer maddelere alerji;

Organik nitratlara [gliseril trinitrat (Nitrolingual, Deponit NT, Nitroderm, Nitronal, Perlinganit); izosorbid dinitrat (Cardioket, İsordil, İsomack); izosorbid mononitrat (İsorat, Monodur, Monoket, Monolong SR); pentaeritritol tetranitrat (Danitrin Forte)] aşırı duyarlılık;

Şok, kollaps* gibi kısa süre içinde gelişen dolaşım yetmezliği; (*Kollaps: Ani bitkinlik, güç kaybı ve bunu izleyen konuşma güçlüğü, nabız zayıflaması ve kan basıncı düşmesiyle karakterize bilinç kaybı ile adinami arasındaki durum. )

Şiddetli hipotansiyon (düşük tansiyon);

Düşük ventriküler basınçlı, kısa süre içinde gelişen kalp enfarktüsü;

Cor pulmonale* ve diğer nedenlere (kansızlık, vb. ) bağlı olarak kanın oksijen içeriğinin az olması; ( *Cor pulmonale: Bir akciğer hastalığına bağlı olarak ortaya çıkan sağ kalbin büyümesi. )

Kafa travması ve beyin ile ilgili kanama.

İzosorbid - 5- mononitrat’ı kullanmaya başlamadan önce alerjik reaksiyon gösterdiğiniz ilaçlar var ise bunları hekiminize eksiksiz olarak bildiriniz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde İSORAT (İzosorbid - 5- mononitrat’ı) Kullanabilir miyim?

Gebeliğinizin ilk üç ayında bu ilacı kullanmayınız.

İlacın anne sütüne geçebileceğini göz önüne alarak, hekiminize danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken İSORAT (İzosorbid - 5- mononitrat’ı) Kullanabilir miyim?

İzosorbid - 5- mononitrat kullanımınız sırasında araç ve makine kullanırken dikkatli olunuz. İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.
İSORAT (İzosorbid - 5- mononitrat’ı) Nasıl Kullanmalıyım?

İlacınızı tam manasıyla hekiminiz tarafından size öngörüldüğü şekilde kullanınız. Hekiminiz tarafından size uygun görülenden daha yüksek dozda ya da daha uzun süre ilacınızı kullanmayınız. Reçetenizde size tarif edilen yönergelere uyunuz.

İlacınızı bir miktar suyla beraber; bütün halde yutunuz.

İzosorbid - 5- mononitrat’ın çocuklar üzerindeki güvenilirliği ve etkinliği henüz belirlenmemiştir.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız, hiç vakit kaybetmeden hekiminizi arayınız ve ne yapmanız gerektiği konusunu danışınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız bir acil servisi arayarak destek alınız. Hipotansiyon (düşük tansiyon), şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi, görme bozuklukları, kalp atım sayısının dakikada 100’ün üzerinde olacak şekilde artması, morarma, bulantı, kusma, nabızda yavaşlama, felç, koma doz aşımı belirtileri olarak görülebilir.
İSORAT (İzosorbid - 5- mononitrat’ı) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

İzosorbid - 5- mononitrat’ı alkol ile birlikte kullanmayınız.

İlacınızı size önerilenden daha yüksek dozda almaktan kaçınınız.
İSORAT (İzosorbid - 5- mononitrat’ın) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil yardım desteği alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıda sıralanan daha hafif yan etkiler de görülebilir ancak bunların varlığında hekiminizle konuşup ilacınızı kullanmaya devam edebilirsiniz:

Baş ağrısı;

Hipotansiyon (düşük kan basıncı);

Baş dönmesi;

Mide bulantısı.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.
İSORAT (İzosorbid - 5- mononitrat) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Aşağıda sıralanan ilaçlarla İzosorbid - 5- mononitrat’ın bir arada kullanılması olası ilaç etkileşimleri açısından sakıncalı olabilir ya da yeterli etkinlik sağlanamayabilir. Bu nedenle İzosorbid - 5- mononitrat’ı hekiminize danışmadan bu ilaçlarla birlikte almaktan kaçınınız. Eğer aşağıdaki ilaçların bir ya da birkaçını kullanıyorsanız İzosorbid - 5- mononitrat’ı kullanmaya başlamadan önce hekiminize söyleyiniz:

beta adrenerjik blokörler [dobutamin (Dobutamine DBL); dopamin hidroklorür (Dopmin, Dopamine Orna, Giludop); izoprenalin hidroklorür (Asteral); efedrin hidroklorür (Efedrin, Efedrin Hidroklorür); norfenefrin hidroklorür (Novadral); vb. ];

trisiklik antidepresanlar [amitriptilin hidroklorür (Laroxyl, Triptilin), imipramin hidroklorür (Tofranil), klomipramin hidroklorür (Anafranil);opipramol hidroklorür (Deprenil, İnsidon, İnsomin);vb.];

kalsiyum kanal blokerleri [amlodipin besilat (Amlodis, Amlokard, Amlovas, Caduet, Dilopin, Monovas, Nipidol, Norlopin, Normopres, Norvadin, Norvasc, Vasocard, Vazkor); barnidipin (Libradin); benidipin (Coniel); diltiazem hidroklorür (Altizem – SR, Dilticard, Diltizem); felodipin (Plendil); isradipin (Dynacirc SRO); lasidipin (Lacipil); lerkanidipin hidroklorür (Lercadip); nifedipin (Adalat Crono, Kardilat, Nidicard, Nidilat); nikardipin hidroklorür (Loxen); nilvadipin (Nilvadis); nimodipin (Nimotop); nitrendipin (Baypress); verapamil hidroklorür (İsopamil, İsoptin, Veroptin, Fibrocard L.P. )];

vazodilatörler [flunarizin (Sibelium); iloprost trometamol (İlomedin 20); pentoksifilin (Pentox, Trental, Trentilin, Vasoplan); piribedil (Trivastal 50R); sinarizin (Sefal); ko – dergokrin mesilat (Toterjin, Segol); nisergolin (Sermion)];

İzosorbid - 5- mononitrat ile etkileşen diğer başka ilaçlar da mevcut olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz; bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
İSORAT (İzosorbid - 5- mononitrat’ı) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İzosorbid - 5- mononitrat’ı 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında, nem ve ışıktan uzak bir yerde saklayınız.
Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

İSORAT Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN
! İSORAT Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; İSORAT Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve İSORAT Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

Uyarı! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, yan, İsorat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Opridon Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 04:20
Oraceftin Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 04:19
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58