IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 21:01   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İmazol Yan Etkileri




İmazol Krem
İlaç Etken Maddesi:
Klotrimazol
Heksamidindiizethionat
İlaç Marka İsmi:
İmazol Krem


Bilgi:
Topikal; yüzeyden uygulanan, yüzeye sürülen anlamına gelmektedir. Genellikle krem, merhem, solüsyon, losyon, yakı, sprey ve jeller için kullanılır.
İmazol Krem Nedir?

Klotrimazol topikal bir mantar ilacıdır ve mantarlara karşı savaşır. Klotrimazol topikal mantarların cilt üzerinde gelişmesini engeller. Klotrimazol topikal mantarların hücre zarında yapısal ve işlevsel bozulmalara yol açarak çalışır.

Heksamidindiizethionat topikal ise mantarlara ve bakterilere karşı etki gösteren bir ilaçtır. Heksamidindiizethionat topikal mantar ve bakterilerin gelişimlerini engeller. Heksamidindiizethionat topikal belirli bir bölgede yer alan enfeksiyonlarda kullanılır.

İmazol Krem aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

parmak aralarında görülen mantar hastalıkları;

ayaklarda görülen mantar hastalıkları;

derinin kıvrımlı bölgelerinde görülen mantar hastalıkları;

sarımsı-kahve veya kahverengi lekelerden oluşan, bir tür mantarın sebep olduğu cilt hastalığı [tinea versikolor (pitriyazis versikolor)];

koltuk altlarında, uylukların iç taraflarında ve torbalarda ortaya çıkan kırmızı kahverengi lekelerle belirgin bulaşıcı deri hastalığı (eritrazma).

İmazol Krem burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

İmazol Krem Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Durumunuz iyileşmeye başlasa bile bu ilacı doktorunuz tarafından belirtilen veya ilacın etiketinde belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamiyle iyileşmeden de belirtilerinizde iyileşmeler olabilir.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe tedavi edilen cilt bölgesinin hava almasını engelleyecek bandaj veya giysiler kullanmayınız. Böyle bir durumda cildinizin ısısı artabilir ve aşırı derecede ilacın emilmesine sebep olabilir. Bol ve gevşek giysiler giyiniz. Pamuklu giysiler tercih ediniz.

Bu ilacın gözünüze, burnunuza veya ağzınıza kaçmasına izin vermeyiniz.
İmazol Krem Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Klotrimazol’e, Heksamidindiizethionat’a ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer ilacı kullanmaya başladıktan sonra enfeksiyon birkaç hafta içinde iyileşmeye başlamaz ise veya daha da kötüleşirse doktorunuz ile görüşünüz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde İmazol Krem Kullanabilir miyim?

Gebelik kategorisi B. Bu ilacın anne karnındaki bebeğe zarar vermesi beklenmez. Ancak hamileyseniz öncelikle doktorunuz ile görüşmeden İmazol Krem kullanmayınız. Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan İmazol Krem kullanmayınız.
İmazol Krem Nasıl Kullanılır?

İmazol Krem’i tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız veya ilacın kullanım talimatlarındaki direktifleri uygulayınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Eğer kullanım direktiflerinde anlamadığınız herhangi bir konu olursa doktorunuza veya eczacınıza danışarak anlatmasını isteyiniz.

Eğer tedavi ettiğiniz bölge ellerinizde değilse ilacın kullanımından önce ve sonra ellerinizi yıkayınız.

Hasta olan bölgeyi temizleyip iyice kurutunuz. Daha sonra ilacınızı ilgili bölgeye ince bir film tabakası halinde yeterli miktarda uygulayınız ve cildinize hafif hareketlerle sürünüz. Tedavinin başarılı olabilmesi için ilacın düzenli şekilde ve yeterli süre kullanılması önemlidir.

Bu ilacı ağızdan almayınız.

Eğer ilacı kullanmaya başladıktan sonra enfeksiyon birkaç hafta içinde iyileşmeye başlamaz ise veya daha da kötüleşirse doktorunuz ile görüşünüz.

Durumunuz iyileşmeye başlasa bile bu ilacı doktorunuz tarafından belirtilen veya ilacın etiketinde belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamiyle iyileşmeden de belirtilerinizde iyileşmeler olabilir.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe tedavi edilen cilt bölgesinin hava almasını engelleyecek bandaj veya giysiler kullanmayınız. Böyle bir durumda cildinizin ısısı artabilir ve aşırı derecede ilacın emilmesine sebep olabilir. Bol ve gevşek giysiler giyiniz. İnce ve pamuklu bir tül koruyucu giysi olarak kullanılabilir.

Bu ilacın gözünüze, burnunuza veya ağzınıza kaçmasına izin vermeyiniz.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan kullanmanız gerekenden çok daha fazla dozda kullandığınızı düşünüyorsanız ya da bir kişi ilacı yanlışlıkla yuttuysa hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz. Cilt yüzeyine uygulanan İmazol Krem’in doz aşımının hayati tehlike yaratacak semptomlar meydana getirmesi beklenmez.
İmazol Krem Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Hava sirkülasyonuna engel olan sıkı ve sentetik giysiler giymekten kaçınınız. Enfeksiyon iyileşene kadar bol kesimli, gevşek ve pamuk veya diğer doğal ipliklerden yapılmış giysiler giyiniz.
İmazol Krem’in Yan Etkileri

İmazol Krem kullanımının ciddi yan etkileri olması beklenmez. Eğer ciltte alışılmadık veya ağır kabartı, kaşıntı, kızarıklık, ciltte soyulma, kuruluk veya tahriş meydana gelirse İmazol Krem kullanımını durdurunuz ve hemen doktorunuza başvurunuz.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
İmazol Krem ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Diğer yüzeyden sürülen cilt ilaçları İmazol Krem’in emilimini veya etkinliğini azaltabilir. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe diğer topikal (cilt yüzeyine uygulanan) ilaçları İmazol Krem ile birlikte kullanmaktan kaçınınız.

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız İmazol Krem kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar [varfarin sodyum (Coumadin)].

Bunlardan farklı olarak İmazol Krem ile etkileşen daha farklı ilaçlar da olabilir. Reçeteli veya reçetesiz satılan başka bir ilaç kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
İmazol Krem’i Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.
İlaç Fiyatı ve Ödeme Bilgileri

İmazol Krem fiyat ve ödeme bilgileri için tıklayınız.
Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

İmazol Krem ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! İmazol Krem ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; İmazol Krem ‘ı asla başkalarıyla paylaşmayınız ve İmazol Krem 'ı sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, yan, İmazol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Onzyd Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 04:27
Opagis Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 04:26
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58