IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 21:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Imex Yan Etkileri




Imex Merhem
İlaç Etken Maddesi:
Tetrasiklin hidroklorür
İlaç Marka İsmi:
Imex Merhem


Bilgi:
Topikal; yüzeyden uygulanan, yüzeye sürülen anlamına gelmektedir. Genellikle krem, merhem, solüsyon, losyon, yakı, sprey ve jeller için kullanılır.
Imex (Tetrasiklin topikal) Nedir?

Tetrasiklin topikal bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir antibiyotiktir. Tetrasiklin topikal bakterilerin cilt üzerinde gelişip çoğalmasını engelleyerek çalışır. Ayrıca Tetrasiklin topikal aknede görülen iltihabi yaraların oluşmasında etkisi olan ve bakteriler tarafından salgılanan lipaz adlı enzimini üretimini de engeller.

Tetrasiklin topikal aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

akne (sivilce).

Tetrasiklin topikal burada yer almayan diğer tedavi edici yöntemler için de kullanılıyor olabilir.

Imex Merhem hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.
Imex (Tetrasiklin topikal) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Tetrasiklin topikal’in etkilerini görmeniz 3 hafta veya daha fazla sürebilir. İlacı kullanmaya başladıktan sonra etkilerini hemen görmeye başlamasanız bile Tetrasiklin topikal kullanımını durdurmayınız.

Tetrasiklin topikal’i uygularken gözlerinize, burnunuza, ağzınıza ve dudaklarınıza temasından kaçınınız. Eğer ilaç bu bölgelerden birine temas ederse bol su ile yıkayınız.

Tetrasiklin topikal ciltte sararmalara sebep olabilir. Bu lekelenmeleri hafif sabun ve su ile yıkayarak çıkarabilirsiniz.

Tetrasiklin topikal tedavisi süresince cildinizi alkali içermeyen sabunlarla düzenli olarak temizleyiniz. Tedavinin başarısını arttırmak ve yağ bezi kanallarının yeniden tıkanmasına neden olmamak için makyaj yapmaktan kaçınınız.
Imex (Tetrasiklin topikal) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Tetrasiklin’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Imex (Tetrasiklin topikal) Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi B. Tetrasiklin topikal’in anne karnındaki bebeğe zarar vermesi beklenmez. Ancak hamileyseniz öncelikle doktorunuza danışmadan Tetrasiklin topikal kullanmayınız. Tetrasiklin topikal’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuz ile görüşmeden Tetrasiklin topikal kullanmayınız.
Imex (Tetrasiklin topikal) Nasıl Kullanılır?

Tetrasiklin topikal’i tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz. Kullanım direktiflerinde anlamadığınız bir nokta olursa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Eğer ellerinizin üzerindeki bir bölge tedavi edilmiyorsa Tetrasiklin topikal’i uygulamadan önce ve uyguladıktan sonra ellerinizi yıkayınız.

Tetrasiklin topikal’i uygulayacağınız bölgeyi temizleyip kurulayınız. Daha sonra ilacı ince bir tabaka halinde ilgili bölgeye uygulayınız ve hafif masaj yaparak cildinize yediriniz.

Aşırı tahrişi önlemek için ilacın gözlerinize, burun veya ağız içine, dudaklarınıza ve cildin hasarlı bölgelerine temas etmesinden kaçınınız.

Tetrasiklin topikal’in etkilerini görmeniz 3 hafta veya daha fazla sürebilir. İlacı kullanmaya başladıktan sonra etkilerini hemen görmeye başlamasanız bile Tetrasiklin topikal kullanımını durdurmayınız.
Bir Doz Uygulamayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.
Fazla Doz Uygularsam Ne Olur?

Tetrasiklin topikal’in doz aşımı meydana gelmesi beklenmez. Ancak ilacınızdan kullanmanız gerekenden çok daha fazla dozda kullandığınızı düşünüyorsanız ya da bir kişi ilacı yanlışlıkla yuttuysa hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.
Imex (Tetrasiklin topikal) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Bu ilacı tahriş olmuş veya bütünlüğü bozulmuş ciltlere uygulamaktan kaçınınız.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe aynı zamanda aynı bölgede farklı topikal (cilt yüzeyine uygulanan) ürünler kullanmaktan kaçınınız.

Tetrasiklin topikal ile tedaviniz sırasında sert, aşındırıcı veya tahriş edici temizleyiciler, parfümler veya kozmetikler kullanmaktan kaçınınız.
Imex’in (Tetrasiklin topikal) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız : ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Imex (Tetrasiklin topikal) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Diğer topikal (cilt yüzeyine uygulanan) ilaçlar Tetrasiklin topikal’in ciltten emilimini etkileyebilir. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe bu ilacın kullanımı sırasında aynı bölgede aynı zamanda diğer reçeteli veya reçetesiz ürünleri kullanmaktan kaçınınız.

Burada yer almayan diğer ilaçlar da Tetrasiklin topikal ile etkileşime girebilir veya ilacın etkinliğini etkileyebilir. Diğer reçeteli, reçetesiz veya bitkisel ürünleri kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Imex’i (Tetrasiklin topikal) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Imex Merhem ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Imex Merhem ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Imex Merhem asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Imex Merhem sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, imex, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Onzyd Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 04:27
Opagis Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 04:26
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58