IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 21:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İndurin Yan Etkileri




İndurin Film Tablet
İlaç Etken Maddesi:
İndapamid
İlaç Marka İsmi:
İndurin Film Tablet
İndurin (İndapamid) Nedir?


İndapamid tiazid grubu bir idrar söktürücüdür ve vücutta sıvı tutulumuna yol açan, aşırı tuz emilimini engellemeye yardımcı olur.

İndapamid aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır;

konjestif kalp yetmezliği olan kişilerde sıvı tutulumu (ödem) varlığı;

yüksek tansiyon (hipertansiyon).

İndapamid burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Bu ilaç hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.
İndurin (İndapamid) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer ciddi bir böbrek rahatsızlığınız, idrar yapamama durumunuz, ciddi bir karaciğer hastalığınız veya düşük kan potasyum seviyeniz (hipokalemi) varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı, gut hastalığı, lupus, diyabet (şeker hastalığı) veya sülfonamid grubu ilaçlara alerji gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Egzersiz sırasında veya sıcak havalarda aşırı hararetten ve dehidrasyondan (vücutta su kaybı) kaçınınız. İçmeniz gereken içecek miktarı ve türü konusunda doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Bazı durumlarda çok fazla sıvı tüketmek de yeteri kadar sıvı almamak kadar olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Eğer yüksek tansiyon tedavisi için İndapamid kullanıyorsanız kendinizi iyi hissetseniz bile İndapamid kullanmayı bırakmayınız ve ilacı kullanmaya devam ediniz. Yüksek tansiyon sıklıkla belirti göstermez.
İndurin (İndapamid) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız:

ciddi bir böbrek hastalığı veya idrar yapamama durumu;

ciddi bir karaciğer hastalığı;

kanda düşük potasyum seviyesi (hipokalemi).

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz, ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

böbrek hastalığı;

karaciğer hastalığı;

gut hastalığı;

lupus;

diyabet (şeker hastalığı);

sülfonamid grubu ilaçlara alerji.

Eğer bu durumlardan herhangi birine sahipseniz, İndapamid’i güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde İndurin (İndapamid’i) Kullanabilir miyim?

Eğer hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söyleyiniz. Eğer tedavi sırasında hamile kalırsanız hemen doktorunuza durumu bildiriniz. İndapamid anne sütüne geçebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
İndurin (İndapamid’i) Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

İlacın zararlı etkilere sebep olmadığından emin olmak için düzenli olarak kan tahlili (kan testleri) yaptırmanız gerekebilir. Doktorunuzla planlamış olduğunuz randevularınızı kaçırmayınız.

Eğer kusma veya su kaybı (dehidrasyon) meydana geldiyse hem kan hem de idrarınızın birlikte test edilmesi gerekebilir.

Eğer yüksek tansiyon tedavisi için İndapamid kullanıyorsanız kendinizi iyi hissetseniz bile İndapamid kullanmayı bırakmayınız ve ilacı kullanmaya devam ediniz. Yüksek tansiyon sıklıkla belirti göstermez.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri arasında şu gibi durumlar gözlenebilir: mide bulantısı, güçsüzlük, halsizlik, baş dönmesi, ağız kuruluğu, susuzluk ve kas ağrısı veya kaslarda güçsüzlük, halsizlik.
İndurin (İndapamid) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Egzersiz sırasında veya sıcak havalarda aşırı hararetten ve dehidrasyondan (vücutta su kaybı) kaçınınız. İçmeniz gereken içecek miktarı ve türü konusunda doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Bazı durumlarda çok fazla sıvı tüketmek de yeteri kadar sıvı almamak kadar olumsuz sonuçlar doğurabilir.
İndurin (İndapamid’in) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardım alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Eğer aşağıdaki gibi ciddi yan etkilere maruz kalırsanız ilacı kullanmayı durdurunuz ve hemen doktorunuzu arayınız:

ağız kuruluğu, susuzluk, mide bulantısı, kusma;

güçsüz hissetme, uyuşukluk, huzursuzluk veya sersemlik hali;

hızlı ve düzensiz kalp atışları;

kas ağrısı ya da güçsüzlük, halsizlik.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

baş dönmesi;

baş ağrısı;

hafif cilt döküntüsü.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.
İndurin (İndapamid) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz:

diğer tansiyon ilaçları;

lityum karbonat (Lithuril);

steroidler [prednizolon (Deltacortil, Neocorten, Prednisolon)];

ACE inhibitörleri [benazepril (Cibacen); kaptopril (Apo – Capto, Kapril, Kaptoril); kinapril (Acuitel); fosinopril (Monopril); enalapril maleat (Enalap, Renitec, Enapril, Vasolapril, Konveril); lisinopril (Zestril, Sinopryl, Rilace, Acerilin); moeksipril hidroklorür (Univasc); perindopril (Coversyl); ramipril (Delix, Delix Protect, Blokace, Blokace Plus); silazapril (İnhibace, İnhibace Plus); trandolapril (Gopten), vb. ];

ağız yoluyla alınan diyabet ilaçları [glibenklamid (Dianorm, Diyaben, Gliben); glibornurid (Glutril); gliklazid (Betanorm, Diamicron, Glumikron, Oramikron); glikidon (Glurenorm); glimepirid (Amaryl, Diameprid, Glimax); glipizid (Glucotrol XL, Minidiab); metformin hidroklorür (Glifor, Glucophage, Gluformin, Glukofen); vb. ];

insülin [insülin aspart (Novomix 30); insülin lispro (Humalog); insülin detemir (Levemir); insülin glarjin (Lantus Optipen); izofan insülin (Humulin, Insulatard); bifazik insülin lispro (Humalog); bifazik izofan insülin (Humulin, Mixtard 30 Innolet, Mixtard Penfill) ];

asetilsalisilik asit (Aspirin, Asinpirine, Babyprin, Coraspin, Dispril, Ecopirin, vb. );

non-steroidal antiinflamatuar grubu ilaçlar [diklofenak (Cataflam, Diclomec, Dicloflam, Dolorex, Voltaren); etodolak (Etol, Edolar);ibuprofen (Brufen, Ibufen, Suprafen, Nurofen); indometasin (Endol, Endomet); ketoprofen (Profenid); meloksikam (Melox, Exen, Zeloxim); naproksen (Aleve, Apranax, Aprol, Naprosyn, Synax); piroksikam (Felden, Oksikam); vb] ;

baklofen (Lioresal);

amiodaron hidroklorür (Cordarone);

sisaprid (Desaprid, Dispeprid, Prepulsid, Sisarid);

klaritromisin (Clabel, Claricide, Deklarit, Klacid, Klamaxin, Klamer, Klarolid, Klaromin, Klasol, Klax, Laricid, Macrol, Maxiclar, Megasid, Uniklar);

eritromisin içeren ilaçlar (Erythrocin, Eritrosif, Eritro);

haloperidol (Norodol, Sedaperidol);

pimozid (Nörofren);

kinidin içeren ilaçlar (Longacor, Natisedine, Quinicardine);

sotalol hidroklorür (Talozin, Darob).

Bu liste İndapamid ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve İndapamid ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz satılan ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
İndurin (İndapamid’i) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.
Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

İndurin Film Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! İndurin Film Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; İndurin Film Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve İndurin Film Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

Uyarı! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir.Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.



__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, yan, İndurin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Olmetec Plus Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 04:34
Olmetec Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 04:34
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58