IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 21:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnflacort İnhaler Yan Etkileri




İnflacort İnhaler
İlaç Etken Maddesi:
Budesonid
İlaç Marka İsmi:
İnflacort İnhaler


Bilgi:
İnhalasyon; gaz, buhar, hava ya da sis şekline dönüştürülmüş sıvıların tedavi amacıyla solunum yoluna uygulanması anlamına gelmektedir.
İnflacort İnhaler (Budesonid inhalasyon) Nedir?

Budesonid steroid grubu bir ilaçtır. Vücutta iltihabi durumlara yol açan maddelerin salınmasını engeller.

Budesonid inhalasyon aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

bronşiyal astım* (*bronşiyal astım: Nefes darlığı. Akciğerlerdeki hava yollarında ortaya çıkan yaygın daralma ve buna bağlı solunum zorluğu nöbetleriyle belirgin hastalık).

Budesonid inhalasyon başlamış olan astım ataklarını tedavi etmeyecektir.

Budesonid inhalasyon burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Bu ilaç hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.
İnflacort İnhaler (Budesonid inhalasyon) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Budesonid inhalasyon’u başlamış olan astım ataklarının tedavisi için kullanmayınız. Çünkü bu semptomlarınızı iyileştirmek için yeteri kadar hızlı çalışmayacaktır. Başlamış olan astım ataklarının tedavisi için hızlı etkili olan diğer inhalasyon ilaçları kullanılır.

Budesonid inhalasyon kullanmaya başladıktan sonra 2 hafta içinde belirtilerinizde iyileşme olmaz ise doktorunuzla görüşünüz.

Eğer astım ilaçlarınızdan herhangi birinin her zamanki etkisini göstermediğini veya iyi çalışmadığını düşünüyorsanız doktorunuza başvurunuz. İlaca olan ihtiyacın artması ciddi bir astım atağının erken belirtisi olabilir.

Ameliyat, ciddi hastalık, aşırı stres gibi bir durumunuz varsa veya yakın zamanda astım atağı geçirdiyseniz doz ihtiyaçlarınız değişebilir. Eğer astım ilaçlarınızdan herhangi birisinin astım ataklarınızın tedavisi veya engellenmesi konusunda yeterli olmadığını düşünüyorsanız doktorunuza başvurunuz.

Eğer steroid grubu bir ilaç da [prednizolon (Deltacortril, Prednisolon); betametazon (Celestone, Diprospan); deflazakort (Flantadin); deksametazon (Dekort, Deksalon, Onadron); metilprednizolon (Depo-Medrol, Prednol); vb. ] kullanıyorsanız, steroid grubu ilaç kullanımını birden durdurmayınız; bu durum geri dönüş semptomlarına yol açabilir. Steroid grubu herhangi bir ilacı geri dönüş semptomlarına maruz kalmadan nasıl yavaş yavaş bırakmanız gerektiği konusunda doktorunuz ile görüşünüz.

Budesonid çocuklarda gelişimi etkileyebilir. Eğer bu ilacı kullanırken çocuğunuzun normalden daha yavaş geliştiğini düşünüyorsanız durumu doktorunuza bildiriniz.

Steroid ilaçların uzun dönemli kullanımı kemik erimesine (osteoporoz) yol açabilir. Sigara kullanımı, egzersiz yapmamak, yetersiz beslenme, D vitamini veya kalsiyum eksikliği, aile geçmişinde osteoporoz olması gibi diğer durumlar kemik erimesi (osteoporoz) riskini arttırabilir. Eğer bu gibi risk durumlarından herhangi birine sahipseniz doktorunuz ile görüşünüz.
İnflacort İnhaler (Budesonid inhalasyon) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Budesonid'e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da akut (ani gelişen) astım atağı yaşıyorsanız bu ilacı kullanmayınız.

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Budesonid inhalasyon kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

karaciğer hastalığı;

osteoporoz* (*osteoporoz: Kemik erimesi. Kemik miktarındaki azalma veya iskelet dokusunun küçülüp, işlevini kaybetmesi; menopoz sonrası dönemdeki kadınlarda ve yaşlı erkeklerde görülür.);

gözlerde uçuk enfeksiyonu;

herhangi bir bakteri, mantar veya virüs enfeksiyonu;

tüberküloz (verem) öyküsü.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde İnflacort İnhaler (Budesonid inhalasyon) Kullanabilir miyim?

Budesonid doğmamış bebek için zararlı olabilir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söylemelisiniz. Budesonid’in anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken İnflacort İnhaler (Budesonid inhalasyon) Kullanabilir miyim?

Budesonid’in araç ve makine kullanımı üzerine bilinen bir etkisi yoktur.
İnflacort İnhaler (Budesonid inhalasyon’u) Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Budesonid inhalasyon’u başlamış olan astım ataklarının tedavisi için kullanmayınız. Çünkü bu semptomlarınızı iyileştirmek için yeteri kadar hızlı çalışmayacaktır. Başlamış olan astım ataklarının tedavisi için yalnızca hızlı etkili olan diğer inhalasyon ilaçları kullanılır.

Budesonid inhalasyon güvenli ve etkili kullanım için hasta kullanım direktifleri ile birlikte gelir. Bu direktiflere dikkatli bir şekilde uyunuz. Anlamadığınız bir nokta olursa ilacı kullanmadan önce nasıl kullanmanız gerektiğini eczacınıza veya doktorunuza sorunuz.

İnhalerin kullanımı:

Eğer ilacı ilk kez kullanıyorsanız veya 1 hafta ya da daha uzun bir süreden beri kullanmadıysanız, önce 1 kere havaya püskürtüp deneyiniz.

Ağızlığın kapağını çıkartınız. Ağızlığın içinin temiz ve açık olduğunu kontrol ediniz. İnhaleri birkaç kez sallayınız.

İnhaleri baş ve işaret parmaklarınız ile tutunuz, yavaşça ağzınızdan nefesinizi verebildiğiniz kadar dışarı veriniz ve ardından hemen ağızlığı dişlerinizin arasına yerleştiriniz. (Ağızlığı ısırmayınız)

Ağızlığı dudaklarınız ile kavrayınız ve dudaklarınızı sıkıca kapatınız. Başınızı hafifçe geriye doğru eğiniz. Ağzınızdan yavaşça soluk almaya başlayınız. Derin bir şekilde nefes almaya devam ederken aynı anda tüpe bir sefer bastırınız.

İnhaleri ağzınızdan çıkarınız ve nefesinizi en az 10 saniye ya da mümkün olduğunca çok tutunuz. Ardından nefesinizi boşaltınız.

Başka bir uygulama daha gerekiyorsa en az bir dakika bekleyiniz ve ardından aynı işlemleri tekrar ediniz. Kullanımdan sonra ağızlığın kapağını tekrar yerine yerleştiriniz.

İnhalerinizi düzgün bir biçimde kullandığınızdan emin olmak için bu aşamaları ayna önünde deneyebilirsiniz.

İnhalerinizin ağızlık parçasını haftada en az bir kez temizleyiniz. Ağızlık ve kapağını ılık akar su altında yıkayınız ve iyice kurutunuz.

Ağızda maya enfeksiyonu (pamukçuk oluşumu; beyaz, sarı veya krem renkte benekler, vb.) oluşma riskini azaltmak için Budesonid inhalasyon’u kullandıktan sonra ağzınızı su ile çalkalayınız. Eğer sprey ile maske kullanıyorsanız maskenin yüzünüze temas ettiği bölgeyi de her kullanımdan sonra yıkayınız.

Eğer steroid grubu bir ilaç da [prednizolon (Deltacortril, Prednisolon); betametazon (Celestone, Diprospan); deflazakort (Flantadin); deksametazon (Dekort, Deksalon, Onadron); metilprednizolon (Depo-Medrol, Prednol); vb. ] kullanıyorsanız, steroid grubu ilaç kullanımını birden durdurmayınız; bu durum geri dönüş semptomlarına yol açabilir. Steroid grubu herhangi bir ilacı geri dönüş semptomlarına maruz kalmadan nasıl yavaş yavaş bırakmanız gerektiği konusunda doktorunuz ile görüşünüz.

Budesonid inhalasyon kullanmaya başladıktan sonra 2 hafta içinde belirtilerinizde iyileşme olmazsa doktorunuzla görüşünüz.

Astım genellikle farklı ilaçların kombinasyonu ile tedavi edilir. En iyi tedavi için, doktorunuzun direktifleri doğrultusunda tüm ilaçlarınızı düzenli şekilde kullanınız. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe ilacın dozunda veya tedavi planında herhangi bir değişiklik yapmayınız.

Ameliyat, ciddi hastalık, aşırı stres gibi bir durumunuz varsa veya yakın zamanda astım atağı geçirdiyseniz doz ihtiyaçlarınız değişebilir. Eğer astım ilaçlarınızdan herhangi birisinin astım ataklarınızın tedavisi veya engellenmesi konusunda yeterli olmadığını düşünüyorsanız doktorunuza başvurunuz.

Eğer bu ilacın durumunuzu kötüleştirdiğini düşünüyorsanız doktorunuzu arayınız. Eğer herhangi bir ilacınızı daha fazla kullanma ihtiyacı duyuyorsanız öncelikle doktorunuz ile görüşünüz.

Budesonid inhalasyon’un zararlı etkilere sebep olmadığından emin olabilmek için doktorunuzun tedavi sürecinizi düzenli şekilde kontrol etmesi gerekebilir. Doktorunuz ile planlanmış olan randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Steroid kullanımı vücutta enfeksiyonlarla savaşan kan hücrelerinin azalmasına sebep olabilir. Bu durum çevrenizdeki hasta kişilerden daha kolay hastalık kapmanıza sebep olabilir. Kızamık veya suçiçeği olan kişi veya kişilerle aynı ortamda bulunmaya maruz kalırsanız önleyici tedavi için doktorunuza başvurunuz. Bu gibi durumlar steroid kullanan kişiler için çok tehlikeli hatta ölümcül olabilir.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Budesonid inhalasyon’un doz aşımının hayati tehlike yaratması beklenmez. Ancak steroidlerin uzun dönemli kullanılması; ciltte incelme, kolay çürük oluşumu, vücut yağlarının yer değiştirmesi (özellikle boyun, yüz, sırt, bel bölgesinde), yüzde artan akne veya tüylenme, adet problemleri, iktidarsızlık ya da sekse olan ilginin azalması gibi durumlara yol açabilir.
İnflacort İnhaler (Budesonid inhalasyon) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Hasta veya enfeksiyonlu kişilere yakın olmaktan kaçınınız. Kızamık veya suçiçeği olan kişi veya kişilerle aynı ortamda bulunmaya maruz kalırsanız önleyici tedavi için doktorunuza başvurunuz. Bu gibi durumlar steroid kullanan kişiler için çok tehlikeli hatta ölümcül olabilir.
İnflacort İnhaler (Budesonid inhalasyon’un) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

ilacın kullanımından sonra hırıltı veya solunum problemleri;

kötüleşen solunum sistemi problemleri.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

dudakların üzerinde veya ağız içinde beyaz lekeler ya da yaralar;

boğaz ağrısı, boğazda tahriş, ses kısıklığı, öksürük;

sinirlilik, huysuzluk;

depresyon.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.
İnflacort İnhaler (Budesonid inhalasyon) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Aşağıdaki ilaçlar Budesonid inhalasyon ile etkileşime girebilir, bu ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Budesonid inhalasyon kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

ketokonazol (Ketoral, Nizoral);

itrakonazol (Funit, Itraspor, Itraxyl, Sporex);

ritonavir (Norvir);

siklosporin (Sandimmun, Sandimmun Neoral);

etinil estradiol (Diane 35, Gynelle).

Bu liste Budesonid inhalasyon ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Budesonid inhalasyon ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Hekiminize reçeteli veya reçetesiz satılan, kullandığınız tüm ilaçları söyleyiniz. Bunlar; vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size reçete edilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan yeni bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
İnflacort İnhaler (Budesonid inhalasyon’u) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Bu ilacı oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak bir ortamda muhafaza ediniz; ilacınızı donmaktan koruyunuz. İnhaler aygıtı kullanımda değilken kapağını kapalı tutunuz. Aşırı sıcak ilaç kutusunun patlamasına yol açabilir. Kutuyu sıcak günlerde aracınızda saklamayınız. Tamamen boşalsa dahi ilacınızın kutusunu delmeyiniz, kırmayınız ya da ateşe atmayınız.
Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

İnflacort İnhaler ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! İnflacort İnhaler ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; İnflacort İnhaler 'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve İnflacort İnhaler 'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, yan, İnflacort, İnhaler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Olmeday Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 04:35
Olmetec Plus Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 04:34
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58