IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 21:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Heksa Yan Etkileri




Heksa Deri Merhemi
İlaç Etken Maddesi:
Oksitetrasiklin hidroklorür
Polimiksin B sülfat
İlaç Marka İsmi:
Heksa Deri Merhemi


Bilgi:
Topikal; yüzeyden uygulanan, yüzeye sürülen anlamına gelmektedir. Genellikle krem, merhem, solüsyon, losyon, yakı, sprey ve jeller için kullanılır.
Heksa Deri Merhemi Nedir?

Oksitetrasiklin hidroklorür topikal bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir antibiyotiktir. Oksitetrasiklin hidroklorür topikal bakterilerin cilt üzerinde gelişmelerini engelleyerek çalışır.

Polimiksin B sülfat topikal de bir antibiyotiktir ve bakterilere karşı savaşır. Polimiksin B sülfat topikal bakterilerin hücre zarında yapısal ve işlevsel bozulmalara yol açarak çalışır.

Heksa Deri Merhemi aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

ciltte iltihap oluşturan enfeksiyonların tedavisi ve önlenmesi;

enfeksiyon ile birlikte bulunan küçük yara ve yanıkların tedavisi ve önlenmesi;

cilt yüzeyinde içi irin dolu kabarcıklar ile birlikte görülen deri iltihabının tedavisi ve önlenmesi.

Heksa Deri Merhemi burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Bu ilaç hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.
Heksa Deri Merhemi Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Heksa Deri Merhemi’ni tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Daha yüksek dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Eğer bir doz uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.

İlacın ağzınıza veya gözlerinize temasından kaçınınız. Eğer ilaç ağzınıza veya gözlerinize temas ederse hemen bol su ile yıkayınız.

Heksa Deri Merhemi kullanımı sırasında ciltte tahrişe sebep olabilecek sert sabunlar, sert şampuanlar, yıpratıcı cilt temizleyicileri, saç boyaları veya kalıcı kimyasallar, tüy dökücüler, cildi soyan ürünler, alkollü cilt ürünleri ya da kireçli ürünler kullanmaktan kaçınınız. Doktorunuz size söylemedikçe farklı bir cilt tedavisi ürünü kullanmayınız.
Heksa Deri Merhemi Kullanmadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Oksitetrasiklin hidroklorür’e, Polimiksin B sülfat’a ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra cildinizde yeni enfeksiyonlar (mantar enfeksiyonu, farklı türde bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlar gibi) gözlerseniz doktorunuza bildiriniz. Böyle bir durumda uygun ilaç tedavisine başlanmalıdır.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Heksa Deri Merhemi Kullanabilir miyim?

Heksa Deri Merhemi’nin anne karnındaki bebek için zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Hamileyseniz öncelikle doktorunuz ile görüşmeden Heksa Deri Merhemi kullanmayınız. Heksa Deri Merhemi’nin anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan Heksa Deri Merhemi kullanmayınız.
Heksa Deri Merhemi Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz. Kullanım direktiflerinde anlamadığınız bir nokta olursa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Eğer ellerinizin üzerindeki bir bölge tedavi edilmiyorsa Heksa Deri Merhemi’ni uygulamadan önce ve uyguladıktan sonra ellerinizi yıkayınız.

Cildinizi temizleyiniz ve steril bir gazlı bez üzerine koyduğunuz merhemi ilgili bölgeye uygulayınız. Merhemi hasta yüzey ile sürekli temas halinde bırakınız.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe diğer topikal (cilt yüzeyine uygulanan) ürünleri aynı cilt alanında kullanmayınız. İki ürünün aynı anda kullanılması etkileşime veya ciltte tahrişe sebep olabilir.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan uygulamanız gerekenden çok daha fazla dozda uyguladığınızı düşünüyorsanız ya da bir kişi ilacı yanlışlıkla yuttuysa hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.
Heksa Deri Merhemi Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

İlacın ağzınıza veya gözlerinize temasından kaçınınız. Eğer ilaç ağzınıza veya gözlerinize temas ederse hemen bol su ile yıkayınız.

Ciltte tahrişe sebep olabilecek sert sabunlar, sert şampuanlar, yıpratıcı cilt temizleyicileri, saç boyaları veya kalıcı kimyasallar, tüy dökücüler, alkollü cilt ürünleri ya da kireçli ürünler kullanmaktan kaçınınız. Doktorunuz size söylemedikçe farklı bir cilt tedavisi ürünü kullanmayınız.
Heksa Deri Merhemi’nin Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı isteyiniz: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

ciltte hafif yanma veya batma.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.
Heksa Deri Merhemi ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Diğer yüzeyden sürülen cilt ilaçları Heksa Deri Merhemi’nin emilimini veya etkinliğini değiştirebilir. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe diğer topikal (cilt yüzeyine uygulanan) ilaçları Heksa Deri Merhemi ile birlikte kullanmaktan kaçınınız.

Bunlardan farklı olarak Heksa Deri Merhemi ile etkileşen daha farklı ilaçlar da olabilir. Reçeteli veya reçetesiz satılan başka bir ilaç kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
Heksa Deri Merhemi’ni Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Heksa Deri Merhemi ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN!
Heksa Deri Merhemi ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Heksa Deri Merhemi ‘ni asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Heksa Deri Merhemi 'ni sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, heksa, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İbu-600 Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 21:32
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Heksa Deri Merhemi Desmont İlaçlar ve Yan Etkileri 0 24 Kasım 2014 20:54
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58