IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 00:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gingobil Yan Etkileri




Gingobil Special Film Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Ginkgo biloba yaprak ekstresi
İlaç Marka İsmi:
Gingobil Special Film Tablet

Bilgi:
Bir film tablet; etken madde olarak 19,2 mg Ginkgo glikozidleri içerecek şekilde standardize edilmiş 80 mg Ginkgo biloba yaprakları kuru ekstresi içerir.

Ginkgo glikozidleri Nedir?

Ginkgo glikozidleri’nin modern batı tıbbındaki kabul edilen kullanım konsepti ile kültürel ve geleneksel kullanımları farklılık gösterebilir. Bitkisel takviyelerin kullanımı konusunda öncelikle bir sağlık profesyoneline danışmak önemle tavsiye edilir. Ayrıca bitkisel sağlık takviyelerinin kullanımı konusunda uzman pratisyenlerin danışmanlığı ve tedavinin tüm diğer sağlık uzmanlarıyla koordinasyonu dahilinde yürütülmesi büyük yarar sağlayacaktır.

Ginkgo glikozidleri beyine olan kan akışını arttırmak için kullanılır. Beyine kan akışının artması hafızanın geliştirilmesine, konsantrasyonun geliştirilmesine, ruh halinin iyileştirilmesine yardımcı olabilir ve ayrıca anksiyete (endişe, kaygı), stres, baş dönmesi, kulaklarda çınlama ve başağrısının azaltılmasına da yardımcı olabilir. Ginkgo glikozidleri ayrıca uzuvlara olan kan akışını arttırmada da kullanılır.

Ginkgo glikozidleri aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

organik beyin sendromuna bağlı olarak gelişen unutkanlık, dikkat ve konsantrasyon bozukluğu, ruhsal uyum bozuklukları, baş dönmesi, başağrısı, kulak çınlaması gibi beyin ile ilgili performans bozuklukları;
Alzheimer tipi bunama, vasküler bunama* veya her ikisini de içeren tipteki bunama ( *vasküler bunama: Kan damarları ile ilgili ya da onlardan kaynaklanan bir hastalığa bağlı olarak atardamar ya da toplardamar kan dolaşımının ani bir yetmezliğe girmesi nedeniyle beynin bir bölümünün hasar görmesinden kaynaklanan ve buna bağlı gelişen bunama. );
vertigo, denge bozuklukları ve kulak çınlaması;
vücuttaki atardamarların tıkanması ile ilişkili bir hastalık olan İntermitant klodikasyon* (Fontaine Stage 2)’da yaşanan ağrısız yürüme mesafesinin artırılması.( *İntermitant klodikasyon: Bacaklarda atardamar yetersizliği (sertleşmeye bağlı atardamarların daralması) sonucu yürürken bacak kaslarına giden oksijen miktarının yetersiz gelmesine bağlı gelişen olaylar sonucunda oluşan ağrılı baldır krampları ile belirgin hastalık. Bir süre topallayarak yürüyen hasta, sonunda durmak zorunda kalır. Bir süre dinlenince kramp çözülür ve hasta yeniden yürümeye başlar. )

Ginkgo glikozidleri burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Ginkgo glikozidleri’nin tüm potansiyel etkileri veya oluşturabileceği riskler bilimsel olarak bilinmemektedir.

Bitkisel sağlık ürünlerinin toksik (zehirli) metaller veya diğer ilaçlarla karışarak kirlenmiş şekilde satıldığı birtakım istenmeyen durumlar mevcuttur. Bu nedenle bitkisel sağlık ürünleri mutlaka güvenilir ve riskin en az olduğu kaynaklardan satın alınmalıdır.

Ginkgo glikozidleri Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer herhangi bir kanama veya pıhtılaşma bozukluğunuz varsa; kan pıhıtlaşmasını önleyici bir ilaç kullanıyorsanız ya da bitkiler, antioksidanlar veya sağlık takviyeleri (bu gibi ürünler de kan pıhtılaşmasını etkileyebilir) kullanıyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan Ginkgo glikozidleri’ni kullanmayınız. Ginkgo glikozidleri kanın pıhtılaşma süresini etkileyebilir.

Ginkgo glikozidleri’nin tüm potansiyel etkileri veya oluşturabileceği riskler bilimsel olarak bilinmemektedir.

Bitkisel sağlık ürünlerinin toksik (zehirli) metaller veya diğer ilaçlarla karışarak kirlenmiş şekilde satıldığı birtakım istenmeyen durumlar mevcuttur. Bu nedenle bitkisel sağlık ürünleri mutlaka güvenilir ve riskin en az olduğu kaynaklardan satın alınmalıdır.

Diyabet (şeker) hastaları bu ilacı kullanılabilirler çünkü ilacın karbonhidrat metabolizması üzerine olumsuz bir etkisi yoktur.

Gingko glikozidleri’nin çocuklarda kullanımı ile ilgili yeterli bilgi yoktur. Öncelikle çocuk doktoru ile görüşmeden çocuklara herhangi bir bitkisel takviye ve ilaç vermeyiniz.

Ginkgo glikozidleri Kullanmadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Ginkgo glikozidleri’ne veya ilacın bileşiminde bulunan maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Ginkgo glikozidleri’nin beyin ile ilgili sıkıntılarda kullanılmaya başlanmasından önce, mevcut hastalık belirtilerinin spesifik bir tedavi gerektiren herhangi bir nedene bağlı olup olmadığı belirlenmelidir. İlacı kullanmaya başlamadan önce mutlaka bir hekime muayene olunuz.

Eğer herhangi bir kanama veya pıhtılaşma bozukluğunuz varsa; kan pıhıtlaşmasını önleyici bir ilaç kullanıyorsanız ya da bitkiler, antioksidanlar veya sağlık takviyeleri (bu gibi ürünler de kan pıhtılaşmasını etkileyebilir) kullanıyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan Ginkgo glikozidleri’ni kullanmayınız. Ginkgo glikozidleri kanın pıhtılaşma süresini etkileyebilir.

Herhangi bir alerjiniz (özellikle bitki alerjisi), başka herhangi bir rahatsızlığınız varsa veya diğer bir bitkisel takviye ya da ilaç kullanıyorsanız Ginkgo glikozidleri almadan önce doktorunuza veya eczacınıza anlatınız.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Ginkgo glikozidleri Kullanabilir miyim?

Ginkgo glikozidleri’nin anne karnındaki bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Hamilelerde Ginkgo glikozidleri’nin kullanımı önerilmez. Hamileyseniz veya tedavi sırasında hamile kalma olasılığınız varsa Ginkgo glikozidleri’ni kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz. Ginkgo glikozidleri’nin anne sütüne geçip geçmediği veya anne karnındaki bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve Makine Kullanırken Ginkgo glikozidleri Kullanabilir miyim?

İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.

Ginkgo glikozidleri’ni Nasıl Kullanmalıyım?

Ginkgo glikozidleri’nin modern batı tıbbındaki kabul edilen kullanım konsepti ile kültürel ve geleneksel kullanımları farklılık gösterebilir. Bitkisel takviyelerin kullanımı konusunda öncelikle bir sağlık profesyoneline danışmak önemle tavsiye edilir. Ayrıca bitkisel sağlık takviyelerinin kullanımı konusunda uzman pratisyenlerin danışmanlığı ve tedavinin tüm diğer sağlık uzmanlarıyla koordinasyonu dahilinda yürütülmesi büyük yarar sağlayabilir.

Eğer Ginkgo glikozidleri’ni kullanacaksanız doktorunuzun veya eczacınızın kullanım direktiflerine uyunuz.

Ginkgo glikozidleri’nin hem tablet hem de ağız yoluyla alınan damla olarak hazırlanan formları mevcuttur.

Tablet formdaki ilacınızı bir bardak su ile birlikte alınız. Ağız yoluyla alınan damla formunda hazırlanan ilacınızı ise ilacınızla birlikte bulunan damlalık ile alınız.

Belirtilen tedavi süresi tamamlandıktan sonra tedavinizin devam edip etmeyeceği hekiminiz tarafından kontrol edilmelidir. Doktorunuz ile planlamış olduğunuz randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Bu ürünü önerilenden daha fazla kullanmayınız, çok fazla almak tehlikeli olabilir. Ginkgo glikozidleri tohumlarını veya meyve özlerini kullanmayınız, bunların toksik (zehirli) olduğu gösterilmiştir. Ayrıca Ginkgo glikozidleri meyve özünü ellemeyiniz çünkü cilt kızarıklığı, şişlik, kabartı ve kaşıntı oluştuğu durumlar gözlenmiştir.

Gingko glikozidleri’nin çocuklarda kullanımı ile ilgili yeterli bilgi yoktur. Öncelikle çocuk doktoru ile görüşmeden çocuklara herhangi bir bitkisel takviye ve ilaç vermeyiniz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Ginkgo glikozidleri dozunun atlanması ile ilgili herhangi bir bilgi yoktur. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duymanız halinde doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Acil sağlık yardımı alınız.

Ginkgo glikozidleri’nin doz aşımı belirtilerinden bazıları: Nöbetler, bilinç kaybı, ve ölüm riski.

Ginkgo glikozidleri Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Doktorunuza veya eczacınıza danışmadan Ginkgo içeren bitkisel çayları veya diğer ürünleri tüketmekten kaçınınız. Böyle bir durumda günlük almanız gerekenden daha fazla miktarda Ginkgo glikozidleri tüketebilirsiniz.

Ginkgo glikozidleri’nin Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

başağrısı;
mide bozulması.

Ginkgo glikozidleri tohumlarını veya meyve özlerini kullanmayınız, bunların toksik (zehirli) olduğu gösterilmiştir. Ayrıca Ginkgo glikozidleri meyve özünü ellemeyiniz çünkü cilt kızarıklığı, şişlik, kabartı ve kaşıntı oluştuğu durumlar gözlenmiştir.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Yan etkiler ile ilgili detaylı tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Ginkgo glikozidleri ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız öncelikle doktorunuz ile konuşmadan Ginkgo glikozidleri’ni kullanmayınız:

asetilsalisilik asit (Aspirin, Asinpirine, Babyprin, Coraspin, Dispril, Ecopirin, vb. );
varfarin sodyum (Coumadin, Orfarin);

non-steroidal antiinflamatuar grubu ilaçlar [diklofenak (Cataflam, Diclomec, Dicloflam, Dolorex, Voltaren); etodolak (Etol, Edolar); ibuprofen (Brufen, Ibufen, Suprafen, Nurofen); indometasin (Endol, Endomet); ketoprofen (Profenid); meloksikam (Melox, Exen, Zeloxim); naproksen (Aleve, Apranax, Aprol, Naprosyn, Synax); piroksikam (Felden, Oksikam) vb. ];
heparin (Calciparine, Heparine Sodium Panpharma, Liquemine, Nevparin);
trazodon hidroklorür (Desyrel);
bitkiler, antioksidanlar veya sağlık takviyeleri (bu gibi ürünler de kan pıhtılaşmasını etkileyebilir).

Bu liste Ginkgo glikozidleri ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Ginkgo glikozidleri ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Ginkgo glikozidleri’ni Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Ginkgo glikozidleri’ni oda sıcaklığında nemden ve ışıktan uzak bir ortamda ambalajı içinde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Gingobil Special Film Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Gingobil Special Film Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Gingobil Special Film Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Gingobil Special Film Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, gingobil, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İbu-600 Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 21:32
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Noktürn Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 05:13
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58