IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 00:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Geralgine-K Yan Etkileri




GERALGİNE-K Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Parasetamol,Kafein,Kodein fosfat
Parasetamol………………………………………………….……..500mg
Kafein…………………………………………………………………30mg
Kodein fosfat………………………………………………………..10mg
İlaç Marka İsmi:
GERALGİNE-K Tablet

Geralgine-K Tablet Nedir?

Geralgine-K Tablet ağrı kesici, ateş düşürücü, öksürük kesici bir ilaçtır. Aynı zamanda romatizmaya karşı da etkilidir.

Geralgine-K Tablet aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

Baş, diş ve kas ağrıları;
Damarların kasılma ya da gevşemesi ile ilişkili baş ağrıları;
Migren;
Adet sancıları;
Siyatik;
Bel bölgesine yerleşik ağrı;
Romatizma ve romatizmal eklem ağrıları;
Yaralanma ve cerrahi müdahale sonrası oluşan ağrılar;
Grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda görülen ağrılar.

Geralgine-K Tablet bu tedavi listesinde yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Geralgine-K Tablet Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Hekim tavsiyesi olmadan, yetişkinlerde 10 gün, çocuklarda 5 günden fazla devam eden ağrılarda, 39.5 dereceden fazla ateşi olanlarda, 3 günden daha uzun süren ateşte veya tekrarlayan ateşli vakalarda kullanılmamalıdır.

Eğer karaciğeri etkileyen diğer ilaçlar ile tedavi görüyorsanız, Geralgie-K Tablet’i hekim tavsiyesi ile kullanınız.

Eğer aşağıda belirtilen durumlardan bir ya da birkaçına sahipseniz Geralgine-K Tablet’i kullanırken dikkatli olunuz:

Kalp hastalığı;
Akciğer hastalığı;
Kansızlık (anemi).

Kodein (kodein, Geralgine-K Tablet’in etken maddelerinden biridir.) morfin tipi ilaç bağımlılığı yapabilir. Tekrarlanan dozlarıyla psişik, fiziksel bağımlılık ve tolerans gelişebilir. Bu bakımdan ilacı kullanırken dikkatli olunuz.

Eğer şikayetleriniz iyileşmezse ya da daha kötüye giderse, Geralgine-K Tablet’i kullanmayı bırakınız ve hekiminizle görüşünüz.

Geralgine-K Tablet ile tedaviniz süresince alkol tüketmekten kaçınınız. Alkol ve Geralgine-K Tablet ikisi birlikte kullanıldığında karaciğerinize zararlı olabilir.

Eğer her gün 3 kadehten fazla alkol tüketiyorsanız ya da alkol kaynaklı karaciğer rahatsızlığınız varsa öncelikle hekiminize danışmadan Geralgine-K Tablet’i kullanmayınız. Bu ilacı kullanmak sizin için uygun olmayabilir ya da daha düşük doz veya özel bir kontrole gereksinim duyabilirsiniz.

Geralgine-K Tablet kullanımınız süresince parasetamol (parasetamol Geralgine-K Tablet’in etken maddelerinden biridir.) içeren diğer ilaçlardan da kullanıp kullanmadığınıza dikkat ediniz. Bu sayede her ilaç dozunda ya da günlük toplam doz olarak size önerilenden daha fazla parasetamol tüketmekten yani parasetamol doz aşımından kendinizi sakınabilirsiniz.

Geralgine-K Tablet Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer aşağıdaki durumlardan bir ya da birkaçına sahipseniz Geralgine-K Tablet’i kullanmayınız:

Parasetamol, kodein fosfat ve/veya kafein’e alerji (parasetamol, kodein fosfat ve kafein Geralgine-K Tablet’in etken maddeleridir.);
İlacın bileşiminde bulunan diğer maddelere alerji;
Böbrek fonksiyon bozukluğu;
Karaciğer fonksiyon bozukluğu.

Geralgie-K Tablet kullanmaya başlamadan önce alerjik reaksiyon gösterdiğiniz ilaçlar var ise bunları hekiminize eksiksiz olarak bildiriniz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Geralgine-K Tablet’i Kullanabilir Miyim?

Gebelik ve/veya emzirme döneminiz süresince, hekiminizin tavsiyesi olmadan Geralgine-K Tablet’i kullanmanız sakıncalıdır.

Araç ve Makine Kullanırken Geralgine-K Tablet’i Kullanabilir Miyim?

İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.

Geralgine-K Tablet’i Nasıl Almalıyım?

İlacınızı tam manasıyla hekiminiz tarafından size öngörüldüğü şekilde alınız. Hekiminiz tarafından size uygun görülenden daha yüksek dozda ya da daha uzun süre ilacınızı kullanmayınız. Reçetenizde size tarif edilen yönergelere uyunuz.

Geralgine-K Tablet’i yemeklerden sonra, bir miktar sıvı ile birlikte alınız.

Eğer şikayetleriniz iyileşmezse ya da daha kötüye giderse, Geralgine-K Tablet’i kullanmayı bırakınız ve hekiminizle görüşünüz.

Bu ilaç, bazı testlerde yanlış sonuçlar alınmasına sebep olabilir. Sizi tedavi eden hekiminize Geralgine-K Tablet kullandığınızı bildiriniz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti gelmişse almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız bir acil servisi arayarak destek alınız. Bulantı, kusma, mide ağrısı, hareketlilik, heyecan, kalp ritm bozukluğu, solunum artışı, titreme, kulak çınlaması, aşırı uyku hali, baygınlık, koma doz aşımı belirtilerindendir.

Geralgine-K Tablet’i Alırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Geralgine-K Tablet ile tedaviniz süresince alkol tüketmekten kaçınınız. Alkol ve Geralgine-K Tablet ikisi birlikte kullanıldığında karaciğerinize zararlı olabilir.

Geraline-K Tablet kullanımınız süresince parasetamol (parasetamol Geralgine-K Tablet’in etken maddelerinden biridir.) içeren diğer ilaçlardan da kullanıp kullanmadığınıza dikkat ediniz. Bu sayede her ilaç dozunda ya da günlük toplam doz olarak size önerilenden daha fazla parasetamol tüketmekten yani parasetamol doz aşımından kendinizi sakınabilirsiniz.

Geralgine-K Tablet’in Yan Etkileri

Allerjik reaksiyon belirtileri olan bu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil yardım desteği alınız: ürtiker(kurdeşen), nefes almada zorluk, yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki ciddi yan etkilerden bir ya da birkaçını gördüğünüzde Geralgine-K Tablet kullanımını derhal kesiniz ve bir sağlık kurumuna başvurunuz ya da hemen doktorunuzu arayınız;

Kan tablosu bozuklukları;
Kansızlık (anemi);
Mide ve/veya barsaklarda kanama;
Beyin ile ilgili ödem;
Karaciğer harabiyeti;
Böbrek tübüllerindeki hücrelerin yıkımına neden olan dejenerasyon olayı;
Kalp ritm bozukluğu.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir ancak bunların varlığında hekiminizle konuşup ilacınızı kullanmaya devam edebilirsiniz:

Kusma;
Deri döküntüsü.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.

Geralgine-K Tablet ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Aşağıda sıralanan ilaçlarla Geralgine-K Tablet’in bir arada kullanılması olası ilaç etkileşimleri açısından sakıncalı olabilir ya da yeterli etkinlik sağlanamayabilir. Bu nedenle Geralgine-K Tablet’i hekiminize danışmadan bu ilaçlarla birlikte almaktan kaçınınız. Eğer aşağıdaki ilaçların bir ya da birkaçını kullanıyorsanız Geralgine-K Tablet’i kullanmaya başlamadan önce hekiminize söyleyiniz;

pıhtılaşmayı önleyen ilaçlar [varfarin sodyum (Coumadin, Orfarin)];
fenotiazinler [klorpromazin hidroklorür (Largactil), flupentiksol (Fluanxol), haloperidol (Norodol, Sedaperidol), pimozid (Nörofren), trifluoperazin (Stilizan)];
trisiklik antidepresanlar [amitriptilin hidroklorür (Laroxyl, Triptilin), imipramin hidroklorür (Tofranil), klomipramin hidroklorür (Anafranil)];
barbitüratlar [fenitoin (Epdantoin, Hidantin), fenobarbital (Luminal, Phenobarbitalum)];
MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix, Lobem)];
antikolinerjik ilaçlar [biperiden (Akineton); bornaprin hidroklorür (Sormodren)].

Geralgine-K Tablet ile etkileşen diğer başka ilaçlar da mevcut olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz; bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Geralgine-K Tablet kullanımınız süresince parasetamol (parasetamol Geralgine-K Tablet’in etken maddelerinden biridir.) içeren diğer ilaçlardan da kullanıp kullanmadığınıza dikkat ediniz. Bu sayede her ilaç dozunda ya da günlük toplam doz olarak size önerilenden daha fazla parasetamol tüketmekten yani parasetamol doz aşımından kendinizi sakınabilirsiniz.

Geralgine-K Tablet’i Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Geralgine-K Tablet’i 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında, nem ve ışıktan uzak bir yerde saklayınız.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

GERALGİNE-K Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! GERALGİNE-K Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; GERALGİNE-K Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve GERALGİNE-K Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, geralginek, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Geralgine-M Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 27 Kasım 2014 00:11
Geralgine-P Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 27 Kasım 2014 00:10
İbu-600 Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 21:32
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58