IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 00:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Garmastan Pomat Yan Etkileri




Garmastan Pomat
İlaç Etken Maddesi:
Gayazulen
İlaç Marka İsmi:
Garmastan Pomat
Bilgi:

Topikal; yüzeyden uygulanan, yüzeye sürülen anlamına gelmektedir. Genellikle krem, merhem, solüsyon, losyon, yakı, sprey ve jeller için kullanılır.
Garmastan Pomat (Gayazulen topikal) Nedir?

Gayazulen topikal iltihabi durumlar üzerinde etkili bir ilaçtır. Ayrıca antiseptik (mikropları öldürücü veya gelişmelerini önleyici) ve antialerjik* etkileri de vardır. Gayazulen topikal vücuttaki belirli kimyasalların etkilerini engelleyerek çalışır.

(*antialerjik: Alerjik bir reaksiyonu önleyen, yavaşlatan, durduran veya iyileştiren herhangi bir ilaç veya önlem.)

Gayazulen topikal aşağıdaki durumlar ile ilgilidir:

emzirme dönemi esnasında meme başı çatlaklarının giderilmesi ve göğüs bakımı.

Gayazulen topikal burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Garmastan Pomat (Gayazulen topikal) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Gayazulen’e ve / veya ürünün bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu pomatı (merhemi) kullanmayınız.

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa bu merhemi (pomatı) kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Her emzirmeden önce meme başlarınızı taze hazırlanmış sodyum bikarbonatlı su ile mutlaka siliniz.

Gayazulen topikal’in gözlerinize veya ağzınıza temasından kaçınınız. Eğer merhem bu bölgelerden birine temas ederse bol su ile yıkayınız.
Garmastan Pomat (Gayazulen topikal) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Gayazulen’e ve / veya ürünün bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu pomatı (merhemi) kullanmayınız.

Bazı rahatsızlıklarda Gayazulen topikal kullanımı uygun olmayabilir. Herhangi bir hastalığınız veya rahatsızlığınız varsa doktorunuza bildiriniz.

Eğer herhangi bir maddeye veya yiyeceğe alerjiniz varsa Gayazulen topikal kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Garmastan Pomat (Gayazulen topikal’i) Kullanabilir miyim?

Gayazulen topikal'in anne karnındaki bebek için zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan Gayazulen topikal kullanmayınız. Emzirme döneminde Gayazulen topikal’i kullanabilirsiniz. Her emzirmeden önce meme başlarınızı taze hazırlanmış sodyum bikarbonatlı su ile mutlaka siliniz.
Garmastan Pomat (Gayazulen topikal) Nasıl Kullanılır?

Bu ürünü tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ürünü doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Gayazulen topikal yalnızca vücudun dış yüzeyine uygulamak içindir.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe, Gayazulen topikal’i her emzirmeden birkaç saat önce ve hemen sonrasında meme ucu ve çevresine ince bir tabaka halinde uygulayınız. İsterseniz merhemi göğüs petlerine (göğüs kompreslerine) ve göğüsünüze de uygulayabilirsiniz.

Özellikle geceleri göğüslerinizi ısıtılmış bez parçası ile örtünüz. Merhem kalıntısını günde 1 kez ılık su ile tamamen yıkayınız ve daha sonra pomatı (merhemi) ince bir tabaka halinde tekrar uygulayınız.

Gayazulen topikal’in aşırı dozda uygulanmasını takiben meme ucu çok yumuşak olabilir, bu yüzden Gayazulen topikal’i az miktarda kullanınız.

Her emzirmeden önce meme başlarınızı taze hazırlanmış sodyum bikarbonatlı su ile mutlaka siliniz.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Gayazulen topikal genel olarak ihtiyaç duyuldukça kullanıldığı için merheminizi belirli bir takvim düzeninde kullanmıyor olabilirsiniz. Eğer Gayazulen topikal’i düzenli olarak kullanıyorsanız ve bir doz uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve merhemi planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz merhem uygulamayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Gayazulen topikal’in doz aşımına yol açması beklenmez ancak bir kişi ilacı yanlışlıkla yuttuysa hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.
Garmastan Pomat (Gayazulen topikal) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Gayazulen topikal’in gözlerinize veya ağzınıza temasından kaçınınız. Eğer merhem bu bölgelerden birine temas ederse bol su ile yıkayınız.

Ciltte tahrişe sebep olabilecek sert sabunlar, sert şampuanlar, yıpratıcı cilt temizleyicileri veya kalıcı kimyasallar, tüy dökücüler, alkollü cilt ürünleri ya da kireçli ürünler kullanmaktan kaçınınız. Doktorunuz size söylemedikçe farklı bir cilt tedavisi ürünü kullanmayınız.
Garmastan Pomat (Gayazulen topikal’in) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil yardım desteği alınız : ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Garmastan Pomat (Gayazulen topikal) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Diğer yüzeyden sürülen cilt ürünleri Gayazulen topikal’in emilimini veya etkinliğini azaltabilir. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe diğer topikal (cilt yüzeyine uygulanan) ürünleri Gayazulen topikal ile birlikte kullanmaktan kaçınınız.

Bunlardan farklı olarak Gayazulen topikal ile etkileşen daha farklı ilaçlar da olabilir. Hekiminize reçeteli veya reçetesiz satılan, kullandığınız tüm ilaçları söyleyiniz. Bunlar; vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size reçete edilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan yeni bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Garmastan Pomat (Gayazulen topikal’i) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Merheminizi oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Garmastan Pomat ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Garmastan Pomat ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Garmastan Pomat ‘ı asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Garmastan Pomat 'ı sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, garmastan, pomat, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İbu-600 Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 21:32
Garmastan Pomat Desmont İlaçlar ve Yan Etkileri 0 25 Kasım 2014 15:36
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58
Advantan Yağlı Pomat Sır İlaçlar ve Yan Etkileri 0 11 Ağustos 2013 12:35
Advantan Pomat Sır İlaçlar ve Yan Etkileri 0 11 Ağustos 2013 12:31