IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 00:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fenistil Jel Yan Etkileri




Fenistil Jel
İlaç Etken Maddesi:
Dimentinden maleat
İlaç Marka İsmi:
Fenistil Jel
Bilgi:

Topikal; yüzeyden uygulanan, yüzeye sürülen anlamına gelmektedir. Genellikle krem, merhem, solüsyon, losyon, yakı, sprey ve jeller için kullanılır.

Dimentinden maleat topikal Nedir?

Dimentinden maleat vücuttaki doğal kimyasal histamin’in etkilerini engelleyen bir antihistaminiktir*. Histamin kızarıklık, kaşıntı ve ödem gibi semptomlar üretebilir. Dimentinden maleat ise vücuttaki histaminin reseptörlere bağlanmasını engelleyerek kızarıklık, kaşıntı, ödem, vb. semptomları azaltır.

( *antihistaminik: Vücutta bulunan histamin adlı kimyasalın etkilerine zıt yönlü etki gösteren ve alerjik belirtilerin tedavisi için kullanılan ilaçlar. )

Dimentinden maleat topikal aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

böcek ısırmaları;

güneş yanıkları;

yüzeysel hafif yanıklar;

cilt hastalıklarına bağlı kaşıntılar;

kurdeşen (ürtiker).

Dimentinden maleat topikal burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.


Dimentinden maleat topikal Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Dimentinden maleat’a ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Dimentinden maleat topikal’i uyguladıktan sonra güneşe çıkmaktan kaçınınız. Cildinizin Dimentinden maleat topikal uygulanan yüzeylerini uzun süre güneşe maruz bırakmayınız.

İlacın ağzınıza veya gözlerinize temasından kaçınınız. Eğer ilaç ağzınıza veya gözlerinize temas ederse hemen bol su ile yıkayınız.

Dimentinden maleat topikal Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Dimentinden maleat’a ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Çok şiddetli kaşıntılarda veya vücutta yaygın yaraların bulunduğu durumlarda doktorunuz Dimentinden maleat topikal ile birlikte ağız yoluyla veya enjeksiyon yoluyla alınan başka bir alerji ilacı daha kullanmanızı söyleyebilir. Doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Dimentinden maleat topikal Kullanabilir miyim?

Dimentinden maleat topikal’in anne karnındaki bebek için zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Hamileyseniz öncelikle doktorunuz ile görüşmeden Dimentinden maleat topikal kullanmayınız. Dimentinden maleat topikal’in anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan Dimentinden maleat topikal kullanmayınız.

Dimentinden maleat topikal Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Eğer tedavi ettiğiniz bölge ellerinizde değilse ilacın kullanımından önce ve sonra ellerinizi yıkayınız.

İlacınızı ilgili bölgeye ince bir film tabakası halinde uygulayınız ve cildinize hafif hareketlerle sürünüz. Tedavi uygulanacak bölgenin bütünüyle kaplanmasına yetecek kadar ilaç uygulayınız.

Çok şiddetli kaşıntılarda veya vücutta yaygın yaraların bulunduğu durumlarda doktorunuz Dimentinden maleat topikal ile birlikte ağız yoluyla veya enjeksiyon yoluyla alınan başka bir alerji ilacı daha kullanmanızı söyleyebilir. Doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan uygulamanız gerekenden çok daha fazla dozda uyguladığınızı düşünüyorsanız ya da bir kişi ilacı yanlışlıkla yuttuysa hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Göz bebeklerinde büyüme, heyecan, uyuşukluk, yüzde kızarma, ağız kuruluğu, idrar yapamama, ateş, düşük tansiyon, halüsinasyonlar ve ani hastalık nöbeti (irade dışı kasılmalar).

Dimentinden maleat topikal Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

İlacın ağzınıza veya gözlerinize temasından kaçınınız. Eğer ilaç ağzınıza veya gözlerinize temas ederse hemen bol su ile yıkayınız.

Dimentinden maleat topikal’i uyguladıktan sonra güneşe çıkmaktan kaçınınız. Cildinizin Dimentinden maleat topikal uygulanan yüzeylerini uzun süre güneşe maruz bırakmayınız.

Dimentinden maleat topikal’in Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı isteyiniz: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.

Dimentinden maleat topikal ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Diğer yüzeyden sürülen cilt ilaçları Dimentinden maleat topikal’in emilimini veya etkinliğini değiştirebilir. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe diğer topikal (cilt yüzeyine uygulanan) ilaçları Dimentinden maleat topikal ile birlikte kullanmaktan kaçınınız.

Bunlardan farklı olarak Dimentinden maleat topikal ile etkileşen daha farklı ilaçlar da olabilir. Reçeteli veya reçetesiz satılan başka bir ilaç kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Dimentinden maleat topikal’i Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında, nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Fenistil Jel ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Fenistil Jel ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Fenistil Jel ‘i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Fenistil Jel 'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, fenistil, jel, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İbu-600 Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 21:32
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Niaspan Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 05:24
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58