IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 00:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eifel Göz Damlası Yan Etkileri




Eifel Göz Damlası
İlaç Etken Maddesi:
Betaksolol hidroklorür
İlaç Marka İsmi:
Eifel Göz Damlası

Bilgi:
Oftalmik (göz ile ilgili) & 1 ml Eifel Göz Damlası, 5 mg Betaksolol'e eşdeğer 5.6 mg Betaksolol hidroklorür içerir.
Eifel (Betaksolol oftalmik) Nedir?

Betaksolol oftalmik göz içindeki basıncı düşüren bir ilaçtır. Betaksolol oftalmik beta blokör grubu bir ilaçtır.

Betaksolol oftalmik aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

yüksek göz içi basıncı;

göz tansiyonu (glokom);

kronik açık açılı göz tansiyonu (açık açılı glokom, geniş açılı göz tansiyonu);

solunum yolu hastalığı ile birlikte bulunan göz tansiyonu (glokom) hastalığı;

oküler hipertansiyon¹;

solunum yolu hastalığı ile birlikte bulunan oküler hipertansiyon.

(¹oküler hipertansiyon: Göz içi basıncının 21 mm Hg’nın üzerinde olduğu ve gözde herhangi bir hasarın oluşmadığı ancak yakından takip edilmesi gereken klinik durum).

Betaksolol oftalmik burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Eifel (Betaksolol oftalmik) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Betaksolol'e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da ağır kalp yetmezliği, geçmişte kardiyojenik şok¹ veya sinüs bradikardisi² öyküsü gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız.

(¹kardiyojenik şok: Kalp hastalığına bağlı ya da kalpten kaynaklanan şok tablosu. Ciddi bir kalp hastalığına bağlı olarak kalbin birim zamanda pompaladığı kan miktarındaki düşmeden kaynaklanan şok.)

(²sinüs bradikardisi: Kalpteki iletim sisteminin tempocusu olan odaktan (sinoatriyal düğümden) dakikada 60’tan az uyarı çıkması.)

Bronşit, amfizem³, astım veya kronik tıkayıcı havayolu hastalığı (KOAH) gibi solunum problemleri, geçmişte kalp hastalığı veya konjestif kalp yetmezliği öyküsü, diyabet (şeker hastalığı), geçmişte felç (inme), kan pıhtılaşması veya dolaşım problemleri öyküsü, tiroid hastalığı ya da herhangi bir kas bozukluğu [çizgili kas zayıflığı (miyastenia gravis), vb.] gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

(³amfizem: Bir organa hava ya da gazın sızıp, orada birikmesi.)

Damlalığın ucunun eller ve göz de dahil olmak üzere herhangi bir yüzeyle temasına izin vermeyiniz. Eğer damlalık kirlenir veya mikrop kaparsa gözde enfeksiyona sebep olabilir ve bu durum görme kaybına veya gözde ciddi hasara sebep olabilir.

Betaksolol oftalmik bazen diğer göz ilaçları ile birlikte verilir. Doktorunuz tarafından reçete edilmemiş olan başka bir göz ilacı kullanmayınız. Eğer başka bir göz ilacı kullanıyorsanız Betaksolol oftalmik kullanımından en az 10 dakika önce veya sonra kullanınız. İlaçları aynı anda kullanmayınız.

Kontakt lensleriniz gözünüzdeyken bu ilacı kullanmayınız. Betaksolol oftalmik yumuşak kontakt lensler tarafından emilebilecek koruyucu bir madde içerebilir. Betaksolol kullandıktan sonra kontakt lenslerinizi takmadan önce en az 15 dakika bekleyiniz.
Eifel (Betaksolol oftalmik) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Betaksolol’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız:

ağır kalp yetmezliği;

geçmişte kardiyojenik şok¹ öyküsü;

geçmişte sinüs bradikardisi² öyküsü.

(¹kardiyojenik şok: Kalp hastalığına bağlı ya da kalpten kaynaklanan şok tablosu. Ciddi bir kalp hastalığına bağlı olarak kalbin birim zamanda pompaladığı kan miktarındaki düşmeden kaynaklanan şok.)

(²sinüs bradikardisi: Kalpteki iletim sisteminin tempocusu olan odaktan (sinoatriyal düğümden) dakikada 60’tan az uyarı çıkması.)

Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Betaksolol oftalmik’i güvenli şekilde kullanabilmeniz için dozaj ayarlamalarına veya özel testlere ihtiyacınız olabilir:

diyabet (şeker hastalığı);

geçmişte felç (inme), kan pıhtılaşması veya dolaşım problemleri öyküsü;

tiroid hastalığı;

herhangi bir kas bozukluğu [çizgili kas zayıflığı (miyastenia gravis), vb.];

geçmişte kalp hastalığı veya konjestif kalp yetmezliği öyküsü;

bronşit, amfizem³, astım veya kronik tıkayıcı havayolu hastalığı (KOAH) gibi solunum problemleri.

(³amfizem: Bir organa hava ya da gazın sızıp, orada birikmesi.)
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Eifel (Betaksolol oftalmik) Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi C. Betaksolol oftalmik'in anne karnındaki bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söylemelisiniz. Betaksolol oftalmik'in anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Eifel (Betaksolol oftalmik) Kullanabilir miyim?

Betaksolol oftalmik bulanık görmeye sebep olabilir. Eğer damlatma sırasında görmede bulanıklık meydana gelirse, araç veya makine kullanmadan önce görüşün netleşmesi için bekleyiniz. Araç kullacaksanız ya da iyi görmenizi gerektirecek bir iş yapacaksanız dikkatli olmalısınız.
Eifel (Betaksolol oftalmik) Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz. İlacın içindeki kullanım talimatlarını takip ediniz.

Göz damlasını kullanmadan önce ellerinizi yıkayınız. Kontakt lensleriniz gözünüzdeyken bu ilacı kullanmayınız. Betaksolol oftalmik yumuşak kontakt lensler tarafından emilebilecek koruyucu bir madde içerebilir. Betaksolol kullandıktan sonra kontakt lenslerinizi takmadan önce en az 15 dakika bekleyiniz.

Göz damlasının uygulanışı:

Kafanızı hafifçe geriye doğru yatırınız ve alt göz kapağını aşağıya doğru çekiniz. Damlalığı gözünüzün üstüne getiriniz, yukarı ve uzağa bakınız daha sonra damlayı damlatıp gözünüzü kapatınız.

Parmağınızı hafifçe gözünüzün iç kenarına (burnunuzun yanı) bastırıp yaklaşık 1 dakika bekleyiniz ve damlanın gözyaşı kanalından içeri akmasını engelleyiniz. Eğer aynı göze birden fazla damla kullanıyorsanız ikinci damlayı damlatmadan önce 5 dakika bekleyiniz.

Damlalığın ucunun eller ve göz de dahil olmak üzere herhangi bir yüzeye dokunmasına izin vermeyiniz. Eğer damlalık kirlenir veya mikrop kaparsa gözde enfeksiyona sebep olabilir ve bu durum görme kaybına veya gözde ciddi hasara sebep olabilir.

Eğer göz damlanız renk değiştirdiyse veya içinde parçacıklar varsa bu ilacı kullanmayınız. Yeniden reçete etmesi için doktorunuza başvurunuz.

Eğer gözde herhangi bir hasar veye enfeksiyon varsa hemen doktorunuza bildiriniz. Eğer göz ameliyatı da dahil herhangi bir ameliyat olmanız gerekiyorsa cerrahınıza Betaksolol oftalmik kullandığınızı ameliyattan belirli bir süre önce bildiriniz. İlacı kullanmayı kısa bir süreliğine durdurmanız gerekebilir.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir dozu uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan kullanmanız gerekenden çok daha fazla dozda kullandığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz. Ayrıca gözlerinizi ılık su ile yıkayarak ilacın fazlasını akıtınız.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Yavaş kalp ritmi, nefes darlığı hissi, şişlik, ani kilo alma, düşük tansiyon veya bayılma.
Eifel (Betaksolol oftalmik) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Betaksolol oftalmik bulanık görmeye sebep olabilir. Eğer damlatma sırasında görmede bulanıklık meydana gelirse, araç veya makine kullanmadan önce görüşün netleşmesi için bekleyiniz. Araç kullacaksanız ya da iyi görmenizi gerektirecek bir iş yapacaksanız dikkatli olmalısınız.

Betaksolol oftalmik bazen diğer göz ilaçları ile birlikte verilir. Doktorunuz tarafından reçete edilmemiş olan başka bir göz ilacı kullanmayınız. Eğer başka bir göz ilacı kullanıyorsanız Betaksolol oftalmik kullanımından en az 10 dakika önce veya sonra kullanınız. İlaçları aynı anda kullanmayınız.
Eifel (Betaksolol oftalmik’in) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız : ürtiker (kurdeşen); boğazda kapanma; nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Betaksolol oftalmik kullanımını durdurunuz, hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

göz içinde veya göz çevresinde ciddi şişlik, iltihap, kaşıntı, kızarıklık veya rahatsızlık;

bronkospazm; akciğerde bronşların spazm şeklinde kasılması (hırıltılı solunum, göğüs sıkışması, solunum sorunları);

yavaş kalp ritmi, zayıf nabız;

nefes darlığı hissi, solunum yetmezliği.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

gözlerde yaşarma, kaşıntı veya rahatsızlık;

ışığa karşı duyarlılık;

başağrısı, baş dönmesi;

depresyon;

uyku problemleri (uykusuzluk);

kaslarda güçsüzlük, halsizlik;

tat alma veya koku duyusunda değişim.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Eifel (Betaksolol oftalmik) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Betaksolol oftalmik kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

epinefrin içeren ilaçlar (Adrenalin, İekain, Jetokain, Jetosel, Lidocaine, Locanest-A, Maxicaine, Maxicaine Fort, Ultracain D-S, vb.);

rezerpin içeren ilaçlar (Regroton);

beta adrenerjik blokörler [atenolol (Apo – Atenol, Tensidif, Tensinor, Atexal, Nortan); karvedilol (Carvexal, Coronis, Kinetra, Dilatrend); metoprolol tartrat (Beloc, Problok, Lopresor); propranolol hidroklorür (Dideral); sotalol hidroklorür (Darob, Talozin); asebutolol (Prent); bisoprolol fumarat (Concor, Lodoz); esmolol hidroklorür (Brevibloc); oksprenolol hidroklorür (Trasicor); pindolol (Apo-Pindol, Visken); vb.];

antipsikotikler [klorpromazin hidroklorür (Largactil); asepromazin maleat (Plegicil); haloperidol (Norodol, Leptol); pimozid (Nörofren); trifluoperazin (Stilizan); vb.];

ağız yoluyla alınan diyabet ilaçları [glibenklamid (Dianorm, Diyaben, Gliben); glibornurid (Glutril); gliklazid (Betanorm, Diamicron, Glumikron, Oramikron); glikidon (Glurenorm); glimepirid (Amaryl, Diameprid, Glimax); glipizid (Glucotrol XL, Minidiab); metformin hidroklorür (Glifor, Glucophage, Gluformin, Glukofen); vb.];

insülin [insülin aspart (Novomix 30); insülin lispro (Humalog); insülin detemir (Levemir); insülin glarjin (Lantus Optipen); izofan insülin (Humulin, Insulatard); bifazik insülin lispro (Humalog); bifazik izofan insülin (Humulin, Mixtard 30 Innolet, Mixtard Penfill)];

kalsiyum kanal blokerleri [amlodipin besilat (Amlodis, Amlokard, Amlovas, Caduet, Dilopin, Monovas, Nipidol, Norlopin, Normopres, Norvadin, Norvasc, Vasocard, Vazkor); barnidipin (Libradin); benidipin (Coniel); diltiazem hidroklorür (Altizem – SR, Dilticard, Diltizem); felodipin (Plendil); isradipin (Dynacirc SRO); lasidipin (Lacipil); lerkanidipin hidroklorür (Lercadip); nifedipin (Adalat Crono, Kardilat, Nidicard, Nidilat); nikardipin hidroklorür (Loxen); nilvadipin (Nilvadis); nimodipin (Nimotop); nitrendipin (Baypress); verapamil hidroklorür (İsopamil, İsoptin, Veroptin, Fibrocard L.P.); vb.];

digoksin (Digoxin-Sandoz).

Bu liste Betaksolol oftalmik ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Betaksolol oftalmik ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Eifel (Betaksolol oftalmik’i) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak bir ortamda muhafaza ediniz. İlacı kullanmadığınız zamanlarda şişeyi sıkı şekilde kapalı tutunuz.

Eğer göz damlanız renk değiştirdiyse veya içinde parçacıklar varsa bu ilacı kullanmayınız. Yeniden reçete etmesi için doktorunuza başvurunuz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Eifel Göz Damlası ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Eifel Göz Damlası ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Eifel Göz Damlası 'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Eifel Göz Damlası 'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
damlası, eifel, etkileri, gÖz, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Acular LS Steril Göz Damlası Sır İlaçlar ve Yan Etkileri 0 11 Ağustos 2013 07:51
Acular Göz Damlası Sır İlaçlar ve Yan Etkileri 0 04 Ağustos 2013 14:29
İnci Damlası Zen İçkiler İçecekler 2 17 Şubat 2012 01:11