IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 13:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Efedrin Arsan Yan Etkileri




Efedrin Arsan Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Efedrin hidroklorür
İlaç Marka İsmi:
Efedrin Arsan Tablet


Efedrin Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Efedrin bronşları genişleten bir ilaçtır. Efedrin bronş kaslarını gevşeterek bronşları genişletir. Ayrıca burun koridorlarındaki damarları sıkar ve şişmeyi azaltır. Böylece daha rahat nefes almayı sağlar ve öksürükleri daha verimli hale getirir.

Efedrin aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

astım;
bazı solunum yolu rahatsızlıkları ile birlikte görülen solunum yollarında tıkanma (kronik bronşit gibi).

Efedrin burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.


Efedrin Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Efedrin’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer aşırı yüksek tansiyon, hızlı kalp atışları ve başka ciddi kalp problemleriniz (kalp damar hastalığı gibi) varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer son 14 gün içerisinde MAO inhibitörleri* grubundan herhangi bir ilaç kullandıysanız Efedrin kullanmanız tehlikeli bir reaksiyona yol açabilir.

( *MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix); rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) ] )

Eğer ilacın her zamanki gibi etki göstermediğini ya da durumunuzu kötüleştirdiğini hissediyorsanız hemen doktorunuza başvurunuz Eğer herhangi bir ilacınızı daha fazla kullanma ihtiyacı duyuyorsanız öncelikle doktorunuz ile görüşünüz.

Yaşlı yetişkinler ve çocuklar Efedrin'in etkilerine karşı daha hassas olabilirler. Bu yüzden yaşlı yetişkinlerde ve çocuklarda bu ilaç dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.

Efedrin Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Efedrin’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer kronik öksürüğünüz varsa ya da hızlı, yavaş veya düzensiz kalp atışlarınız varsa (kalp ritim bozukluğu) bu ilacı kullanmdan önce doktorunuza söyleyiniz.

Ayrıca eğer geçmişte veya bugün böbrek üstü bezi problemleriniz (tümör vb. ), kalbiniz ile ilgili problemleriniz, yüksek tansiyon, diyabet (şeker hastalığı), felç (inme), göz tansiyonu (glokom) hastalığı, prostat büyümesi veya diğer prostat problemleri, ani hastalık nöbetleri veya aşırı aktif tiroidiniz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Herhangi bir acil durumda, herhangi bir ameliyat olmanız gerektiğinde veya herhangi bir diş operasyonu geçirmeniz gerektiğinde Efedrin kullandığınız süreyi doktorunuza veya diş hekiminize bildiriniz.

Bu ilacı kullanmadan önce herhangi bir ilaç veya besin takviyesi ya da bitkisel bir ürün kullanıyorsanız doktorunuza söylemelisiniz.

Eğer belirtilerinizde 5 ila 7 gün içinde iyileşme olmazsa veya durumunuz kötüleşirse kontrol için doktorunuza başvurunuz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Efedrin Kullanabilir miyim?

Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söylemelisiniz. Efedrin anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve Makine Kullanırken Efedrin Kullanabilir miyim?

İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makina kullanmaktan kaçınınız.

Efedrin’i Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Efedrin’i tercihen yemeklerden sonra alınız.

Tablet formdaki ilacınızın her dozunu 1 bardak su ile birlikte alınız.

Astım genellikle diğer farklı ilaçların kombinasyonu ile tedavi edilir. En iyi tedavi için, doktorunuzun direktifleri doğrultusunda tüm ilaçlarınızı düzenli şekilde kullanınız. İlacınız ile birlikte gelen ilaç prospektüsünü veya hasta bilgilendirme formunu dikkatli şekilde okuyunuz. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe astım belirtileriniz olmasa bile, ilacınızın dozunda veya tedavi planınızda herhangi bir değişiklik yapmayınız.

Eğer ilacınızın her zamanki gibi etki göstermediğini ya da durumunuzu kötüleştirdiğini hissediyorsanız hemen doktorunuza başvurunuz Eğer herhangi bir ilacınızı daha fazla kullanma ihtiyacı duyuyorsanız öncelikle doktorunuz ile görüşünüz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Bilinç bulanıklığı; halüsinasyonlar; ani hastalık nöbetleri (sara gibi); ağır baş dönmesi, sersemlik hali, başağrısı, ciddi uyuşukluk hali; alışılmadık şekilde hızlı, yavaş veya düzensiz kalp atışları, bulantı, kusma, sinirlilik, huzursuzluk, aşırı uyarılma, ateş ve solunum zorluğu.

Efedrin Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Efedrin kullanımı sırasında doktorunuzun izni olmadan iştah kesici ürünler kullanmayınız.

Reçeteli veye reçetesiz satılan başka bir ilacı kullanmadan önce içeriğindeki maddeleri okuyunuz, Efedrin içerip içermediğini öğreniniz. Eğer Efedrin içeriyorsa ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız. Bu ilaç ile birlikte Efedrin içeren bir ürün kullanmak aşırı dozda Efedrin almanıza sebep olabilir.

Doktorunuz tarafından reçetenize yazılan dozdan daha fazla dozda veya doktorunuzun tavsiyesinden daha uzun süre Efedrin kullanmayınız.

Efedrin ’in Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

idrar yapma zorluğu;

hızlı veya düzensiz kalp atışları;

ani hastalık nöbeti (sara gibi), titreme.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

bulantı;

iştah kaybı;

huzursuzluk;

uykusuzluk.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.

Efedrin ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Efedrin ile etkileşebilecek birçok ilaç mevcuttur. Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Efedrin kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix); rasajilin mezilat (Azilect Tablet); selejilin hidroklorür (Moverdin) ];
beta adrenerjik blokörler [atenolol (Apo – Atenol, Tensidif, Tensinor, Atexal, Nortan); karvedilol (Carvexal, Coronis, Kinetra, Dilatrend); metoprolol tartrat (Beloc, Problok, Lopresor); propranolol hidroklorür (Dideral); sotalol hidroklorür (Darob, Talozin); asebutolol (Prent); bisoprolol fumarat (Concor, Lodoz); esmolol hidroklorür (Brevibloc); oksprenolol hidroklorür (Trasicor); pindolol (Apo-Pindol, Visken) vb. ];
propranolol hidroklorür (Dideral);
aminofilin (Aminocardol, Aminofilin, Carena);
teofilin içeren ilaçlar (Bronkolin 300, Pirasmin, Talotren, Teobag, Teokap SR, Teosel, Xanthium, Carena, Filinsel, Asmafilin, Butofilin SR vb. );
digoksin (Digoxin-Sandoz).

Bu liste Efedrin ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Efedrin ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Efedrin’i Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Bunlar Şurup ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Babinoks Pediyatrik Şurup ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Babinoks Pediyatrik Şurup'u asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Babinoks Pediyatrik Şurup'u sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arsan, efedrin, etkileri, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Leyla Arsan (1966 - .... ) Liaaa Biyografiler 0 16 Nisan 2012 01:25