IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 19:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dalman AQ Yan Etkisi




Dalman AQ Nazal Sprey
İlaç Etken Maddesi:
Flutikazon propiyonat
İlaç Marka İsmi:
Dalman AQ Nazal Sprey


Bilgi:
Bilgi: Nazal; burun ile ilgili ilaçları, durumları ifade etmek için kullanılan; ‘burun ile ilgili’ manasına gelen bir terimdir. Genellikle burun spreyleri ve damlalar için kullanılır.

Flutikazon propiyonat nazal Nedir?

Flutikazon propiyonat bir steroiddir. Flutikazon propiyonat vücutta iltihabi durumlara yol açan maddelerin salınımını ve reaksiyonlarını engeller.

Flutikazon propiyonat nazal aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

mevsimlere bağlı alerjik nezlenin (saman nezlesi) önlenmesi ve giderilmesi;
yıl boyu devam eden alerjik nezlenin (pereniyal alerjik rinit) önlenmesi ve giderilmesi.

Flutikazon propiyonat burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.


Flutikazon propiyonat nazal Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer ketokonazol (Ketoral, Nizoral) gibi mantara karşı herhangi bir ilaç ya da ritonavir (Norvir) gibi herhangi bir HIV ilacı kullanıyorsanız Flutikazon propiyonat nazal kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Flutikazon propiyonat nazal kullanımı sırasında ağır veya sürekli burun kanaması, görme problemleri, burunda iyileşmeyen yaralar gibi durumlardan herhangi biri ile karşılaşırsanız hemen doktorunuza bildiriniz.

Her kullanımdan önce ilaç şişesini iyice çalkalayınız. Bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinizin iyileşmesi birkaç günü bulabilir. En iyi sonucu alabilmek için bu ilacı doktorunuzun direktifleri doğrultusunda kullanınız. 1 hafta sonra belirtilerinizde iyileşme olmazsa doktorunuz ile görüşünüz.

Flutikazon propiyonat nazal vücutta enfeksiyonlarla savaşan kan hücrelerinin azalmasına sebep olabilir. Hasta veya enfeksiyonlu kişilere yakın olmaktan kaçınınız. Kızamık veya su çiçeğine maruz kalırsanız önleyici tedavi için doktorunuza başvurunuz.

Steroid ilaçlar çocuklarda gelişimi etkileyebilir. Eğer Flutikazon propiyonat nazal kullanırken çocuğunuzun normalden daha yavaş geliştiğini düşünüyorsanız durumu doktorunuza bildiriniz.

Flutikazon propiyonat nazal Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Flutikazon propiyonat’a ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza herhangi bir hastalık veya enfeksiyon geçirip geçirmediğinizi bildiriniz. Eğer böyle bir durum varsa iyileşene kadar Flutikazon propiyonat nazal kullanamayabilirsiniz.

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Flutikazon propiyonat nazal kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

göz tansiyonu (glokom);
gözlerde uçuk virüsü;
tüberküloz (verem) veya başka bir enfeksiyon ya da hastalık;
burun içinde yaralar veya ülser;
son zamanlarda burun ile ilgili herhangi bir kaza veya ameliyat geçirmiş olmak.

Steroid ilaçlar çocuklarda gelişimi etkileyebilir. Eğer Flutikazon propiyonat nazal kullanırken çocuğunuzun normalden daha yavaş geliştiğini düşünüyorsanız durumu doktorunuza bildiriniz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Flutikazon propiyonat nazal Kullanabilir miyim?

Flutikazon propiyonat nazal'ın anne karnındaki bebek için zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söylemelisiniz. Flutikazon propiyonat nazal'ın anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan Flutikazon propiyonat nazal kullanmayınız.

Flutikazon propiyonat nazal’ı Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Spreyi ilk defa kullanmadan önce sprey pompasını hazırlamalısınız. Şişeyi iyice çalkalayınız ve yüzünüzden uzak havaya doğru düzenli bir püskürtme elde edene kadar birkaç kez (genellikle 6 ila 7 kez) sıkınız. İnce bir sis belirene kadar spreyi sıkınız. Eğer 1 haftadan fazla süre spreyi kullanmazsanız spreyi kullanmadan önce tekrar aynı işlemi uygulayınız.

Uygulama şişesinin kullanımı:

Burnunuzu temizleyiniz.
Şişeyi çalkalayınız. Koruyucu kapağı çıkarınız.
Parmağınızla bastırarak burun deliklerinizden birini kapatınız. Pompanın ucunu diğer burun deliğinize sokunuz. Başınızı hafifçe öne eğerken şişeyi dik tutunuz.
Burnunuzdan yavaşça nefes almaya başlayınız ve nefesinizi içeri çekerken parmaklarınızla bir kere bastırarak burnunuza ilacı püskürtünüz. Daha sonra nefesinizi ağzınızdan veriniz. Aynı işlemi önerilen sayıda dozu uygulayıncaya kadar tekrarlayınız. Daha sonra aynı işlemi diğer burun deliğiniz için tekrarlayınız.
Spreyi kullandıktan sonra temiz bir mendil veya kağıt mendil ile pompanın ucunu siliniz ve kapağını kapatınız.

Uygulama aplikatörünün temizlenmesi:

Aplikatörü çıkarınız ve ılık su ile yıkayınız.
Aplikatörü sallayarak aşırı suyu uzaklaştırınız ve ılık bir yerde kurumaya bırakınız. Aşırı ısıdan kaçınınız.
Aplikatör kuruduktan sonra tekrar şişesinin üzerine yerleştiriniz. Toz kapağını kapatınız.
Eğer aplikatör tıkanırsa, yukarıda belirtildiği gibi temizleyebilir ve ılık suda bekletebilirsiniz. Soğuk musluk suyu altında yıkadıktan sonra kurutup, şişesinin üzerine yerleştiriniz. Aplikatörün tıkanıklığını toplu iğne ve diğer keskin aletlerle açmayı denemeyiniz.

Her kullanımdan önce ilaç şişesini iyice çalkalayınız. Bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinizin iyileşmesi birkaç günü bulabilir. En iyi sonucu alabilmek için bu ilacı doktorunuzun direktifleri doğrultusunda kullanınız. 1 hafta sonra belirtilerinizde iyileşme olmazsa doktorunuz ile görüşünüz.

Bu ilacın burnunuzda veya sinüslerinizde zararlı etkilere sebep olup olmadığından emin olabilmek için doktorunuz düzenli aralıklarla sizi kontrol etmek isteyebilir. Doktorunuz ile planlamış olduğunuz randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir dozu kullanmayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu kullanınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa kullanmadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende kullanmaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç kullanmayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Flutikazon propiyonat nazal’ın doz aşımının hayati tehlike yaratması beklenmez. Ancak steroidlerin uzun süreli yüksek dozda kullanılması; ciltte incelme, kolay çürük oluşumu, vücut yağlarının yer değiştirmesi ( özellikle boyun, yüz, sırt, bel bölgesinde), yüzde artan akne veya tüylenme, adet problemleri, iktidarsızlık ya da sekse olan ilginin azalması gibi durumlara yol açabilir.

Flutikazon propiyonat nazal Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Bu ilacın gözlerinize temas etmesine izin vermeyiniz. Eğer ilaç gözünüze kaçarsa bol su ile yıkayınız ve doktorunuzu arayınız.

Flutikazon propiyonat nazal vücutta enfeksiyonlarla savaşan kan hücrelerinin azalmasına sebep olabilir. Hasta veya enfeksiyonlu kişilere yakın olmaktan kaçınınız. Kızamık veya su çiçeğine maruz kalırsanız önleyici tedavi için doktorunuza başvurunuz.

Flutikazon propiyonat nazal’ın Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

ağır veya sürekli burun kanaması;
burunda iyileşmeyen yaralar;
görme problemleri.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

başağrısı, ateş;
küçük burun kanaması;
burunda kuruluk, tahriş;
sinüs ağrısı, boğazda tahriş, boğaz ağrısı.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Flutikazon propiyonat nazal ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Flutikazon propiyonat nazal kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

ketokonazol (Ketoral, Nizoral);

ritonavir (Norvir).

Bu liste Flutikazon propiyonat nazal ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Flutikazon propiyonat nazal ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Flutikazon propiyonat nazal’ı Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Bu ilacı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak bir ortamda dik pozisyonda muhafaza ediniz. İlacı dondurmayınız.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Dalman AQ Nazal Sprey ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN
! Dalman AQ Nazal Sprey ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Dalman AQ Nazal Sprey 'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Dalman AQ Nazal Sprey 'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aq, dalman, etkisi, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Geller Etkisi -Geller Etkisi Nedir - Geller Etkisi Hakkında Bilgi PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 20:53
Backster Etkisi -Backster Etkisi Nedir - Backster Etkisi Hakkında Bilgi PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 20:33
Etkisi Kalemzede Felsefe 0 23 Eylül 2011 12:20
Mpemba etkisi,mpemba etkisi hakkında Lady Genel Paylaşım 0 09 Şubat 2011 20:36