IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 19:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cardura Yan Etkileri




Cardura Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Doksazosin mesilat
İlaç Marka İsmi:
Cardura Tablet


Bilgi:
Her bir Cardura 2 mg Tablet; 2 mg Doksazosin’e eşdeğer Doksazosin mezilat içerir. Her bir Cardura 4 mg Tablet; 4 mg Doksazosin’e eşdeğer Doksazosin mezilat içerir.

Doksazosin Nedir?

Doksazosin kan damarlarının (toplardamar ve atardamar) gevşemesini ve genişlemesini sağlayarak kan dolaşımını geliştirir. Doksazosin ayrıca prostat ve idrar kesesi boynundaki kasları gevşeterek idrar yapmayı da kolaylaştırır.

Doksazosin aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

hipertansiyon (yüksek kan basıncı),
iyi huylu prostat büyümesi.

Doksazosin burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Doksazosin Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Doksazosin kan basıncını düşürür ve baş dönmesi veya bayılmaya sebep olabilir. Bu durum özellikle ilacı ilk defa kullanıyorsanız veya ilacı tekrardan kullanmaya başladıysanız görülebilir. Bayılmayı engellemek için Doksazosin’in ilk dozunu yatmadan önce alınız. Eğer ilacı kullanırken baş dönmesi hissediyorsanız, ilacı yatmadan önce almaya devam edebilirsiniz.

İlk uyandığınızda baş dönmesi hissedebilirsiniz. Yatar pozisyondan kalkarken veya doğrulurken dikkatli ve yavaş hareket etmeniz bu hissi azaltabilir.

Eğer herhangi bir nedenle Doksazosin almayı bırakıp sonra tekrar kullanmaya başladıysanız, ilk birkaç dozda özellikle baş dönmesi veya hafif sersemlik hissedebilirsiniz.

Doksazosin katarakt ameliyatı sırasında göz bebeğinizi etkileyebilir. Doksazosin ile tedavi sırasında katarakt ameliyatı geçirecekseniz, cerrahınıza (hekiminize) hiç vakit kaybetmeden (belirli süre önceden) Doksazosin kullandığınızı söyleyiniz. Cerrahınız size söylemedikçe, ameliyattan önce ilacınızı kullanmayı bırakmayınız. Cerrahınızın (hekiminiz) direktiflerine uyunuz.

Doksazosin Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Doksazosin katarakt ameliyatı sırasında göz bebeğinizi etkileyebilir. Doksazosin ile tedavi sırasında katarakt ameliyatı geçirecekseniz, cerrahınıza (hekiminize) hiç vakit kaybetmeden (belirli süre önceden) Doksazosin kullandığınızı söyleyiniz. Cerrahınız size söylemedikçe, ameliyattan önce ilacınızı kullanmayı bırakmayınız. Cerrahınızın (hekiminiz) direktiflerine uyunuz.

Karaciğer hastalığınız veya prostat kanseri öykünüz var ise bu ilacı kullanmadan önce hekiminize söyleyiniz. Böyle bir durumda Doksazosin ile tedaviniz süresince dozaj ayarlamaları ya da özel testler yapılmasına gereksinim duyabilirsiniz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Doksazosin’i Kullanabilir Miyim?

FDA gebelik kategorisi C. Bu ilaç doğmamış bebek için zararlı olabilir. Gebeyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söyleyiniz. Doksazosin’in anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermediği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Doksazosin’i Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. İlacı size tavsiye edilenden daha yüksek dozda veya daha uzun süre kullanmayınız. Doktorunuz bu ilaçtan en etkin şekilde faydalandığınızdan emin olmak için belirli aralıklarla dozaj değişikliklerine gidebilir.

Her dozu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Doksazosin kan basıncını düşürür ve baş dönmesi veya bayılmaya sebep olabilir. Bu durum özellikle ilacı ilk defa kullanıyorsanız veya ilacı tekrardan kullanmaya başladıysanız görülebilir. Bayılmayı engellemek için Doksazosin’in ilk dozunu yatmadan önce alınız. Eğer ilacı kullanırken baş dönmesi hissediyorsanız, ilacı yatmadan önce almaya devam edebilirsiniz.

İlk uyandığınızda şiddetli baş dönmesi hissedebilirsiniz. Yatar pozisyondan kalkarken veya doğrulurken dikkatli ve yavaş hareket etmeniz bu hissi azaltabilir.

Eğer herhangi bir nedenle Doksazosin almayı bırakıp sonra tekrar kullanmaya başladıysanız, ilk birkaç dozda özellikle baş dönmesi veya hafif sersemlik hissedebilirsiniz.

Bu ilacın durumunuzu düzelttiğinden emin olmak için kan basıncı ve prostat kontrollerinizin düzenli aralıklarla yapılmasına gereksinim duyulabilir. Bu nedenle doktorunuz ile planlamış olduğunuz randevularınızı kaçırmamanız ve ihmal etmemeniz önemlidir.

Eğer yüksek kan basıncı rahatsızlığı için tedavi görüyorsanız, kendinizi iyi hissetseniz bile doktorunuz aksini belirtmedikçe bu ilacı kullanmaya devam ediniz. Yüksek kan basıncı genellikle belirtiler göstermez.

Doksazosin’i oda sıcaklığında, nem ve sıcaktan uzak bir ortamda muhafaza ediniz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti gelmişse almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.

Eğer birkaç gün üst üste ilacınızı almayı unuttuysanız, ilacınızı tekrar almaya başlamadan önce doktorunuzu arayınız. Kısa bir süre için daha düşük dozda Doksazosin kullanmanız gerekebilir.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız bir acil servisi arayarak destek alınız.

Uyuşukluk, uyuşma, bayılma veya nöbet (istem dışı kasılmalar) geçirme doz aşımı belirtilerindendir.

Doksazosin Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Doksazosin düşünce, davranış ve tepkilerde bozulma gibi yan etkilere sebep olabilir. Eğer araç kullanıyorsanız veya dikkat gerektiren bir iş yapıyorsanız dikkatli olunuz. Alkol almaktan kaçınınız. Alkol Doksazosin’in olası yan etkilerini arttırabilir.

Uyku verebilecek diğer ilaçları (soğuk algınlığı ilaçları, ağrı kesici ilaçlar, kas gevşetici ilaçlar ve nöbet, depresyon veya anksiyete için kullanılan ilaçlar) kullanmaktan kaçınınız. Bunlar Doksazosin’in sebep olduğu uykulu olma halini daha da arttırabilir.

Doksazosin’in Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil yardım desteği alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Eğer;

Hızlı kalp atışları veya kalp çarpıntısı;
Sersemlik hissi, bayılma;
Ellerde, bileklerde veya ayaklarda şişlik; veya
Ağrılı ya da 4 saat veya daha fazla süren penis ereksiyonu

gibi ciddi yan etkilerle karşılaşırsanız hemen doktorunuzu arayınız.

Bunun yanında daha hafif yan etkilerin ortaya çıkması muhtemeldir. Bunlar;

Güçsüzlük, kuvvetsizlik;
Başağrısı;
Baş dönmesi;
İshal, mide ağrısı.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.

Doksazosin ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Doksazosin ile etkileşen diğer başka ilaçlar mevcut olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün ilaçlar ve diğer alternatif tıp methodları hakkında bilgi veriniz; bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Cardura Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Cardura Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Cardura Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Cardura Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

Uyarı!
İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Kullanılan kaynaklar ve güvenilirlik politikası için tıklayınız. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cardura, etkileri, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cardura XL Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 27 Kasım 2014 19:37
İbu-600 Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 21:32
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58