IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 19:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Carboplatin – Teva Liyofilize Yan Etkileri





Carboplatin – Teva Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon
İlaç Etken Maddesi:
Karboplatin
İlaç Marka İsmi:
Carboplatin–Teva Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon




Karboplatin Nedir?

Karboplatin hücresel bölünmeyi ve gelişmeyi engelleyen (antineoplastik) bir ilaçtır. Karboplatin kanser hücrelerinin çoğalmasına engel olur, vücuttaki gelişimlerini ve yayılımlarını yavaşlatır.

Karboplatin aşağıdaki durumlarla ilgili bir ilaçtır:

yumurtalık kanseri
diğer kanser türleri

Karboplatin burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Karboplatin Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir Karboplatin?

Karboplatin sadece kanser kemoterapötik ilaçların kullanımında deneyimli, nitelikli sağlık profesyonellerinin denetimi altında uygulanmalıdır.

Karboplatin kullanımı sırasında şu gibi ciddi yan etkilerin rapor edildiği bilinmektedir: alerjik reaksiyonlar (nefes darlığı; boğazın (gırtlak) kapanması; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik; veya ürtiker (kurdeşen)); böbreklerde hasar (az idrar üretme ya da idrar üretememe, idrarda kan); işitme kaybı veya kulaklarda çınlama; kemik iliği fonksiyonlarında azalma ve kan problemleri (aşırı yorgunluk, kolay çürük oluşumu veya kanama; siyah, kanlı, katranımsı dışkı; ateş veya titreme, veya enfeksiyon belirtileri); ciddi mide bulantısı, kusma, ishal ve iştah kaybı; vb. Karboplatin ile tedavinin olası yan etkilerini doktorunuzla ele alınız ve tüm detayları konuşunuz.

Karboplatin Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir Karboplatin?

Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz öncelikle doktorunuza danışmadan Karboplatin kullanmayınız:

böbrek hastalığı;
kanama problemi;
zayıf kemik iliği fonksiyonu;
işitme bozukluğu (zayıflığı);
platine, platin içeren ürünlere veya mannitole karşı alerji.

Yukarıda belirtilen durumlardan herhangi birine sahipseniz, Karboplatin kullanımı tehlikeli olabilir.



Gebelik ya da Emzirme Döneminde Karboplatin Kullanabilir Miyim?

FDA gebelik kategorisi D. Karboplatin’in doğmamış bebek için zararlı olduğu bilinmektedir. Eğer hamileyseniz veya tedavi sırasında hamile kalma olasılığınız bulunuyorsa doktorunuz ile konuşmadan bu ilacı kullanmayınız. Eğer gerekiyorsa, Karboplatin ile tedavi sırasında hangi doğum kontrol yönteminin ugun olduğunu doktorunuzla birlikte ele alınız. Karboplatin’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Karboplatin tedavisi sırasında bebek emzirmekten kaçınılmalıdır.

Karboplatin’i Nasıl Kullanmalıyım?

Karboplatin sadece kanser kemoterapötik ilaçların kullanımında deneyimli, nitelikli sağlık profesyonellerinin denetimi altında uygulanmalıdır.

Tedavi edilecek kanserin cinsi ve diğer faktörlere bağlı olarak doktorunuz sizin için uygun olan ilaç miktarını ve kullanım sıklığını belirleyecektir. Eğer herhangi bir sorunuz, öğrenmek istedikleriniz veya tedavi süreci ile ilgili sizi endişelendiren konular var ise doktorunuzla mutlaka konuşunuz.

Karboplatin ile tedavi sırasında yeterli su alımı oldukça önemlidir. Doktorunuz tedavi sırasında damar içine sıvı uygulaması reçete edebilir ve/veya ağız yoluyla ilave (ekstra) sıvı alımını tavsiye edebilir.

Doktorunuz büyük olasılıkla Karboplatin ile tedavi sırasında hem gelişmeleri, hem de yan etkileri takip etmek amacı ile düzenli olarak planlanmış kan tahlilleri ve farklı diğer tıbbi testler isteyecektir.

Sağlık profesyoneliniz (hekim, eczacı, hemşire) üretici firmanın direktifleri doğrultusunda Karboplatin’i muhafaza edecektir. Eğer Karboplatin’i evde muhafaza edecekseniz sağlık profesyoneliniz tarafından verilen direktiflere uyunuz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer Karboplatin’in bir dozunu almayı unuttuysanız hemen doktorunuz ile iletişime geçiniz ve bilgi alınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer herhangi bir şekilde fazla dozda Karboplatin aldığınızdan şüpheleniyorsanız, hemen acil servisi arayarak yardım isteyiniz veya sağlık profesyoneliniz ile iletişime geçiniz.

Karboplatin’in doz aşımı belirtileri ilacın yan etkileri ile benzer olabilir ancak sıklıkla daha ağır etkiler gözlenebilir.

Karboplatin Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Karboplatin bağışıklık sistemi aktivitelerini zayıflatarak kişiyi enfeksiyonlara daha hassas hale getirebilir. Karboplatin tedavisi sırasında grip, soğuk algınlığı veya diğer bulaşıcı hastalıklara sahip kişilerle temas kurmaktan kaçınınız ve canlı haldeki virüsleri içeren aşılardan (örneğin: ağız yoluyla alınan polio aşısı) olmayınız. Buna ek olarak yeni aşı olmuş kişilerle de temas kurmayınız çünkü virüsün size geçme riski olabilir.

Karboplatin’in Yan Etkileri

Eğer Karboplatin sebebiyle aşağıda sıralanan ciddi yan etkilerden herhangi birini kendinizde görürseniz, hemen doktorunuzu arayınız ya da bir sağlık kurumuna başvurunuz:

alerjik reaksiyonlar (nefes darlığı; boğazın (gırtlak) kapanması; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik; veya ürtiker (kurdeşen));
böbreklerde hasar (az idrar üretme ya da idrar üretememe, idrarda kan);
kemik iliği fonksiyonlarında azalma ve kan problemleri (aşırı yorgunluk, kolay çürük oluşumu veya kanama; siyah, kanlı, katranımsı dışkı; ateş veya titreme, veya enfeksiyon belirtileri);
ciddi mide bulantısı, kusma ve iştah kaybı; veya
bulanık görme, renk algısında değişimler, geçici körlük ve diğer görme problemleri.

Diğer yandan aşağıdaki gibi daha hafif yan etkilerin meydana gelmesi muhtemeldir. Eğer Karboplatin kullanırken aşağıdakiler gibi yan etkilerle karşılaşırsanız ilacı kullanmaya devam ediniz ancak doktorunuzu arayınız:

işitme kaybı veya kulaklarda çınlama;
hissizlik veya belirli bölgelerde karıncalanma;
güçsüzlük, halsizlik;
hafif ila orta derecede mide bulantısı, kusma, veya iştah kaybı; veya
saç dökülmesi.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir; burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Karboplatin ile tedaviniz sırasında oluşan yan etkileri doktorunuzla birlikte detaylı şekilde görüşünüz.

Karboplatin ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Karboplatin tedavisi sırasında ‘’canlı’’ aşı kullanmayınız. Karboplatin tedavisi sırasında canlı aşı uygulanması tehlikeli olabilir.

Karboplatin ile etkileşen farklı birçok ilaç olabilir. Karboplatin ile tedaviniz sırasında doktorunuza ve eczacınıza kullanmakta olduğunuz bütün ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz; bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Carboplatin–Teva Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Carboplatin–Teva Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Carboplatin–Teva Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon'u asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Carboplatin–Teva Liyofilize Toz İçeren Enjektabl Flakon'u sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

Uyarı
! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Kullanılan kaynaklar ve güvenilirlik politikası için tıklayınız. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
carboplatin, etkileri, liyofilize, teva, yan,


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İbu-600 Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 21:32
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58
Adriblastina Liyofilize Enjektabl Flakon Sır Sağlık Köşesi 0 11 Ağustos 2013 08:13