IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 19:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Candexil Yan Etkileri





Candexil Plus Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Kandesartan sileksetil
Hidroklorotiyazit
İlaç Marka İsmi:
Candexil Plus Tablet
Candexil (Kandesartan ve Hidroklorotiyazit) Nedir?


Hidroklorotiyazit vücutta sıvı tutulumuna yol açan aşırı miktarda tuzun vücut tarafından emilimini engellemeye yardımcı olan bir idrar söktürücüdür. Hidroklorotiyazit tiazit grubu idrar söktürücüler arasında yer alır.

Kandesartan ise kan damarlarını daraltarak (büzerek) kan basıncının (tansiyonun) yükselmesine sebep olan ‘‘anjiyotensin II’’ isimli maddenin kan damarlarını daraltmasını engelleyerek çalışır, böylece tansiyonu düşürür ve kan akışını geliştirir. Ayrıca Kandesartan, anjiyotensin II’nin sebep olduğu vücutta sodyum ve su tutulumunu önleyerek de tansiyonun yükselmesine engel olur. Kandesartan anjiyotensin II reseptör antagonisti¹ grubu ilaçlardan biridir.

[ ¹antagonist: Bir maddenin ya da sistemin etkisine karşı koyan, karşı etki gösteren, engelleyen ya da tersi yönde etki yapan etken (madde, ilaç, fenomen, vb.)]

Kandesartan ve Hidroklorotiyazit kombinasyonu aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

yüksek tansiyon (hipertansiyon).

Kandesartan ve Hidroklorotiyazit burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Bu ilaç hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.
Candexil (Kandesartan ve Hidroklorotiyazit) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Hamileyseniz öncelikle doktorunuza danışmadan Kandesartan ve Hidroklorotiyazit kullanmayınız. Kandesartan ve Hidroklorotiyazit hamileliğin 2. veya 3. üç aylık döneminde (son 6 ayda) alınırsa anne karnındaki bebekte hasara ve hatta ölüme yol açabilir. Etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Eğer tedavi sırasında hamile kalırsanız hemen doktorunuza durumu bildiriniz ve ilacı kullanmayı olabildiğince çabuk bırakınız.

Nadiren bazı durumlarda, Kandesartan ve Hidroklorotiyazit iskelet kas dokusunda bozulmalara sebep olabilir ve bu durum böbrek yetmezliğine yol açabilir. Eğer kas ağrısı, kaslarda hassasiyet, güçsüzlük veya halsizlik hissederseniz; özellikle bunlarla birlikte ateş, mide bulantısı veya kusma ve koyu renkli idrar da varsa hemen doktorunuza başvurunuz.

Alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol tansiyonunuzu daha fazla düşürebilir ayrıca Kandesartan ve Hidroklorotiyazit’in bazı yan etkilerini de arttırabilir.
Candexil (Kandesartan ve Hidroklorotiyazit) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Kandesartan’a, Hidroklorotiyazit’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız:

ciddi karaciğer bozukluğu;

ağır böbrek yetmezliği;

safra akışının kesilmesi;

gebelik ve/veya emzirme döneminde olmak;

gut (damla hastalığı);

tedaviye cevap vermeyen hipokalemi¹;

tedaviye cevap vermeyen hiperkalsemi²;

sülfonamid grubu ilaçlara³ alerji.

(¹hipokalemi: Dolaşımdaki kanda bulunan potasyum konsantrasyonunun anormal derecede düşük olması.)

(²hiperkalsemi: Dolaşımdaki kanda bulunan kalsiyum seviyesinin anormal derecede yüksek olması.)

[ ³sülfonamid grubu ilaçlar (Bactrim, Bakton, Kemoprim, Metoprim, Mikrosid Forte, Septrin, Trifen Fort, Trimoks, vb.)]

Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için dozaj ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyacınız olabilir:

böbrek hastalığı;

karaciğer hastalığı;

diyabet (şeker hastalığı);

konjestif kalp yetmezliği;

astım veya alerjiler;

yüksek kolesterol veya trigliserit seviyeleri;

kandaki potasyum seviyesinin düşük veya yüksek düzeyde olması;

sistemik lupus eritematozus⁴.

(⁴sistemik lupus eritematozus: İltihabi bir bağ dokusu hastalığıdır. Ateş, güçsüzlük, eklem ağrıları; yüz, boyun ve kollarda yaygın kırmızımsı cilt tahrişleri ve kansızlık hastalığın belirtilerindendir.)
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Candexil (Kandesartan ve Hidroklorotiyazit) Kullanabilir miyim?

Bu ilaç anne karnındaki bebek için zararlı olabilir. Kandesartan ve Hidroklorotiyazit hamileliğin 2. veya 3. üç aylık döneminde (son 6 ayda) alınırsa anne karnındaki bebekte hasara ve hatta ölüme yol açabilir. Eğer hamileyseniz doktorunuzun izni olmadan Kandesartan ve Hidroklorotiyazit kullanmayınız. Etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Eğer tedavi sırasında hamile kalırsanız hemen doktorunuza durumu bildiriniz ve ilacı kullanmayı olabildiğince çabuk bırakınız.

Hidroklorotiyazit anne sütüne geçer. Kandesartan’ın ise anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Candexil (Kandesartan ve Hidroklorotiyazit) Kullanabilir miyim?

Kandesartan ve Hidroklorotiyazit düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. Eğer araç veya makine kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz. İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.
Candexil (Kandesartan ve Hidroklorotiyazit) Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Doktorunuz bu ilaçtan en etkin şekilde faydalandığınızdan emin olmak için belirli aralıklarla dozaj değişikliklerine gidebilir.

İlacınızı yemeklerle birlikte veya aç karnına alabilirsiniz.

İlacınızı bir bardak dolusu su (200 ml) ile birlikte alınız.

Bu ilacın durumunuzu düzelttiğinden emin olabilmek için tansiyonunuzun düzenli olarak kontrol edilmesi gerekecektir. Böbrek fonksiyonlarınızın da test edilmesi gerekebilir. Doktorunuz ile planlamış olduğunuz randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Eğer sürekli kusma veya ishal varsa ya da normalden çok daha fazla terliyorsanız doktorunuz ile görüşünüz. Bu ilacın kullanımı sırasında vücudun susuz kalması (dehidrasyona uğraması) daha kolay hale gelir ve bu durum ciddi derecede düşük tansiyon veya ciddi bir elektrolit¹ dengesizliğe sebep olabilir.

[ ¹elektrolit: Vücutta bulunan sıvıların içerdiği bazı elementler (sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, vb.)]

Hidroklorotiyazit tiroid testlerinin sonuçlarını etkileyebilir. Sizi tedavi eden doktorlara Kandesartan ve Hidroklorotiyazit kullandığınızı bildiriniz.

Bu ilacın tansiyonunuzu kontrol altına alması 4 haftayı bulabilir. Kendinizi iyi hissetmeye başlasanız bile bu ilacı kullanmaya devam ediniz. Yüksek tansiyon sıklıkla belirti göstermez.

Eğer herhangi bir ameliyat geçirecekseniz cerrahınıza belirli bir süre önceden Kandesartan ve Hidroklorotiyazit kullandığınız süreyi tam olarak bildiriniz. İlacı kullanmayı kısa bir süreliğine durdurmanız gerekebilir.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Düşük tansiyon, hızlı veya yavaş kalp atışları, baş dönmesi hissi veya bayılma.
Candexil (Kandesartan ve Hidroklorotiyazit) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Kandesartan ve Hidroklorotiyazit düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. Eğer araç veya makine kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz.

Alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol tansiyonunuzu daha fazla düşürebilir ayrıca Kandesartan ve Hidroklorotiyazit’in bazı yan etkilerini de arttırabilir.

Egzersiz sırasında veya sıcak havalarda aşırı hararetten ve dehidrasyondan (vücutta su kaybı) kaçınınız. İçmeniz gereken içecek miktarı ve türü konusunda doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Bazı durumlarda çok fazla sıvı tüketmek de yeteri kadar sıvı almamak kadar olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe Kandesartan ve Hidroklorotiyazit kullanımı sırasında potasyum takviyeleri veya tuz türevleri kullanmayınız.
Candexil (Kandesartan ve Hidroklorotiyazit’in) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız : ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Nadiren bazı durumlarda, Kandesartan ve Hidroklorotiyazit iskelet kas dokusunda bozulmalara sebep olabilir ve bu durum böbrek yetmezliğine yol açabilir. Eğer kas ağrısı, kaslarda hassasiyet, güçsüzlük veya halsizlik hissederseniz; özellikle bunlarla birlikte ateş, mide bulantısı veya kusma ve koyu renkli idrar da varsa hemen doktorunuza başvurunuz.

Aşağıdaki gibi diğer ciddi yan etkilerden herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuza başvurunuz:

göğüste şiddetli ağrı ve baskı hissi, nefes almada güçlük ve sıkıntı;

bayılacakmış gibi hissetme;

yüksek ateş;

normalden az idrar yapma ya da hiç idrar yapamama;

idrarda kan bulunması;

kansızlık (anemi);

sarılık (ciltte veya gözlerde sararma);

ağız kuruluğu, artan susuzluk, uyuşukluk hali, huzursuz hissetme, bilinç bulanıklığı, idrar yapımında artış, hızlı kalp ritmi, baş dönmesi hissi, bayılma veya ani hastalık nöbeti (irade dışı kasılmalar).

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

iştahsızlık, kabızlık;

baş dönmesi, halsizlik;

burun kanaması.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Candexil (Kandesartan ve Hidroklorotiyazit) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Kandesartan ve Hidroklorotiyazit kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

antihipertansifler [benazepril (Cibacen); bosentan (Tracleer); enalapril maleat (Enalap, Renitec, Enapril, Vasolapril, Konveril); fosinopril (Monopril); furosemid (Lasix, Furomid, Desal); indapamid (Flubest, Fludex, Flutans, Fludin, Flupamid, İndapen, İndurin, İndamid); kaptopril (Apo – Capto, Kapril, Kaptoril); kinapril (Acuitel); klortalidon (Hygroton, Regroton); lisinopril (Zestril, Sinopryl, Rilace, Acerilin); mannitol (%20 Mannitol, %20 Mannitol-Biosel Solüsyonu); metildopa (Alfamet); moeksipril hidroklorür (Univasc); moksonidin (Cynt, Physiotens); perindopril (Coversyl); ramipril (Delix, Delix Protect, Blokace, Blokace Plus); rilmenidin (Hyperium); silazapril (İnhibace, İnhibace Plus); spironolakton (Aldacton); sodyum nitroprusid (Nipruss); trandolapril (Gopten); kombinasyon haldeki idrar söktürücüler (Moduretic, Triamteril, Aldactazide); vb.];

ağız yoluyla alınan diyabet ilaçları [glibenklamid (Dianorm, Diyaben, Gliben); glibornurid (Glutril); gliklazid (Betanorm, Diamicron, Glumikron, Oramikron); glikidon (Glurenorm); glimepirid (Amaryl, Diameprid, Glimax); glipizid (Glucotrol XL, Minidiab); metformin hidroklorür (Glifor, Glucophage, Gluformin, Glukofen); vb.];

insülin [insülin aspart (Novomix 30); insülin lispro (Humalog); insülin detemir (Levemir); insülin glarjin (Lantus Optipen); izofan insülin (Humulin, Insulatard); bifazik insülin lispro (Humalog); bifazik izofan insülin (Humulin, Mixtard 30 Innolet, Mixtard Penfill)];

non-steroidal antienflamatuar grubu ilaçlar [diklofenak (Cataflam, Diclomec, Dicloflam, Dolorex, Voltaren); etodolak (Etol, Edolar);ibuprofen (Brufen, Ibufen, Suprafen, Nurofen); indometasin (Endol, Endomet); ketoprofen (Profenid); meloksikam (Melox, Exen, Zeloxim); naproksen (Aleve, Apranax, Aprol, Naprosyn, Synax); piroksikam (Felden, Oksikam); vb] ;

asetilsalisilik asit (Aspirin, Asinpirine, Babyprin, Coraspin, Dispril, Ecopirin, vb.);

barbitüratlar [fenitoin sodyum (Epanutin, Epitoin, Phenhydan, Phenytoin, Epdantoin, Hydantin); fenobarbital (Luminal, Phenobarbitalum)];

lityum karbonat (Lithuril);

kortikosteroidler [prednizolon (Deltacortril, Prednisolon); betametazon (Celestone, Diprospan); deflazakort (Flantadin); deksametazon (Dekort, Onadron); metilprednizolon (Depo-Medrol, Prednol); vb.];

kolestiramin (Kolestran);

heparin (Calciparine, Heparine Sodium Panpharma, Liquemine, Nevparin);

antiaritmik ilaçlar [amiodaron hidroklorür (Cordarone); propafenon hidroklorür (Rytmonorm); sotalol hidroklorür (Darob, Talozin); lidokain hidroklorür (Aritmal, Lidobag, Lidosel); vb.];

Bu liste Kandesartan ve Hidroklorotiyazit ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Kandesartan ve Hidroklorotiyazit ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Candexil (Kandesartan ve Hidroklorotiyazit’i) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Candexil Plus Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Candexil Plus Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Candexil Plus Tablet 'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Candexil Plus Tablet 'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Kullanılan kaynaklar ve güvenilirlik politikası için tıklayınız. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
candexil, etkileri, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İbu-600 Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 21:32
Karazepin yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 16:35
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58