IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 19:58   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cabaser (Kabergolin) Yan Etkileri





Cabaser Çentikli Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Kabergolin
İlaç Marka İsmi:
Cabaser Çentikli Tablet
Cabaser (Kabergolin) Nedir?


Kabergolin dopamin agonistleri grubuna ait bir ilaçtır. Kabergolin hipofiz bezinden salgılanan prolaktin hormonu miktarını azaltarak çalışır.

Kabergolin aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

parkinson hastalığı.

Kabergolin burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Bu ilaç hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.
Cabaser (Kabergolin) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Kabergolin’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da ergot alkaloidleri¹ grubuna ait bir ilaca alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

(¹ergot alkaloidleri [ergotamin tartarat içeren ilaçlar (Ergafein, Avmigran, Cafergot); vb.])

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa ya da karaciğer hastalığı, kalp hastalığı, solunum bozukluğu, mide veya oniki parmak bağırsağı ülseri, mide ve bağırsaklarda kanama ya da Raynaud sendromu² rahatsızlığınız varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

(²Raynaud sendromu: Ellerin ve parmakların soğuğa karşı duyarlı hale gelerek beyaz bir görünüm alması ve hissizleşmesi. Raynaud sendromu genellikle soğuğa maruz kalma sonucunda oluşmakla birlikte ruhsal strese bağlı olarak da gelişebilir).

Bu ilacın durumunuzu düzelttiğinden emin olabilmek için, düzenli olarak kan tahlilleri yapılması ve prolaktin seviyelerinin ölçülmesi gerekebilir. Doktorunuz Kabergolin kullanımını durdurduktan sonraki birkaç ay boyunca da prolaktin seviyelerini ölçmeye devam etmek isteyebilir. Planlanmış olan randevularınızı kaçırmayınız.

Eğer metoklopramit hidroklorür (Metpamid, Primperan, Primsel), tansiyon ilaçları, idrar söktürücüler veya psikiyatrik bozuklukların tedavisi için de herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza bildirmelisiniz.
Cabaser (Kabergolin) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Kabergolin'e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız:

ergot alkaloidleri grubuna ait bir ilaca ([ergotamin tartarat içeren ilaçlar (Ergafein, Avmigran, Cafergot); vb.]) alerji.

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

karaciğer hastalığı;

kalp hastalığı;

herhangi bir solunum bozukluğu;

mide veya oniki parmak bağırsağı ülseri;

mide ve bağırsaklarda kanama;

Raynaud sendromu*

(*Raynaud sendromu: Ellerin ve parmakların soğuğa karşı duyarlı hale gelerek beyaz bir görünüm alması ve hissizleşmesi. Raynaud sendromu genellikle soğuğa maruz kalma sonucunda oluşmakla birlikte ruhsal strese bağlı olarak da gelişebilir).

Eğer bu durumlardan herhangi birine sahipseniz, Kabergolin’i güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için bazı doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Cabaser (Kabergolin) Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi B. Kabergolin’in doğmamış bebeğe zarar vermesi beklenmez. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söylemelisiniz. Eğer tedavi sırasında hamile kalırsanız hemen doktorunuza bildiriniz. Kabergolin'in anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Cabaser (Kabergolin) Kullanabilir miyim?

Bu ilaç düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. Uyku hali veya ani uyku atağı nöbetlerine yol açabilir. İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız. Eğer araç veya makina kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz. Uyku hali nöbetleri ve/veya aniden uykuya dalma nöbetleri ile karşılaşırsanız araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.
Cabaser (Kabergolin) Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Doktorunuz bu ilaçtan en etkin şekilde faydalandığınızdan emin olmak için belirli aralıklarla dozaj değişikliklerine gidebilir.

İlacınızı 1 bardak dolusu su ile birlikte ve tercihen yemeklerden sonra alınız.

Bu ilacın durumunuzu düzelttiğinden emin olabilmek için, düzenli olarak kan tahlilleri yapılması ve prolaktin seviyelerinin ölçülmesi gerekebilir. Doktorunuz Kabergolin kullanımını durdurduktan sonraki birkaç ay boyunca da prolaktin seviyelerini ölçmeye devam etmek isteyebilir. Planlanmış olan randevularınızı kaçırmayınız.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Bulantı, kusma, burun tıkanıklığı, bilinç bulanıklığı, halüsinasyonlar, düşük tansiyon, baş dönmesi hissi, bayılma.
Cabaser (Kabergolin) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Kabergolin kullanımı sırasında yiyecek, içecek veya aktiviteler konusundaki yasaklara doktorunuzun direktifleri doğrultusunda uyunuz.
Cabaser (Kabergolin’in) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız : ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Kabergolin kullanımını durdurunuz, hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

bilinç bulanıklığı, halüsinasyonlar.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

aşırı gündüz uykusu, aniden uykuya dalma;

mide bulantısı, kusma, hazımsızlık;

aşırı hareket, istemli hareketleri yapmada zorluk;

baş dönmesi;

tansiyonda düşme.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Cabaser (Kabergolin) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Kabergolin kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

ergot alkaloidleri [ergotamin tartarat içeren ilaçlar (Avmigran, Cafergot, Ergafein)];

fenotiyazinler [asepromazin maleat (Plegicil); flufenazin dekanoat (Prolixin Decanoate); klorpromazin hidroklorür (Largactil); tioridazin (Mellerettes, Melleril); trifluoperazin (Stilizan); vb.];

metoklopramit hidroklorür (Metpamid, Primperan, Primsel);

makrolid grubu antibiyotikler [eritromisin içeren ilaçlar (Erimicin, Eritrosif, Eritro, Erythrocin); roksitromisin (Ritosin, Roksolit, Rulid); azitromisin (Azatek, Azeltin, Azitro, Azitrotek, Azomax, Azro, Tremac, Zitromax, Zitrotek); klaritromisin (Claricide, Deklarit, Klacid, Klax, Klamaxin, Klarolid, Klaromin, Laricid, Macrol, Maxiclar, Megasid, Uniklar); diritromisin (Dynabac); spiramisin (Rovamycine); telitromisin (Ketek)];

idrar söktürücüler [klortalidon (Hygroton, Regroton); indapamid (Flubest, Fludex, Flutans, Fludin, Flupamid, İndapen, İndurin, İndamid); furosemid (Lasix, Furomid, Desal); spironolakton (Aldactone); kombinasyon haldeki idrar söktürücüler (Moduretic, Triamteril, Aldactazide); mannitol (%20 Mannitol, %20 Mannitol-Biosel Solüsyonu), vb.];

ACE inhibitörleri [benazepril (Cibacen); kaptopril (Apo – Capto, Kapril, Kaptoril); kinapril (Acuitel); fosinopril (Monopril); enalapril maleat (Enalap, Renitec, Enapril, Vasolapril, Konveril); lisinopril (Zestril, Sinopryl, Rilace, Acerilin); moeksipril hidroklorür (Univasc); perindopril (Coversyl); ramipril (Delix, Delix Protect, Blokace, Blokace Plus); silazapril (İnhibace, İnhibace Plus); trandolapril (Gopten), vb. ];

beta adrenerjik blokörler [atenolol (Apo – Atenol, Tensidif, Tensinor, Atexal, Nortan); karvedilol (Carvexal, Coronis, Kinetra, Dilatrend); metoprolol tartrat (Beloc, Problok, Lopresor); propranolol hidroklorür (Dideral); sotalol hidroklorür (Darob, Talozin); asebutolol (Prent); bisoprolol fumarat (Concor, Lodoz); esmolol hidroklorür (Brevibloc); oksprenolol hidroklorür (Trasicor); pindolol (Apo-Pindol, Visken); vb.];

kalsiyum kanal blokerleri [amlodipin besilat (Amlodis, Amlokard, Amlovas, Caduet, Dilopin, Monovas, Nipidol, Norlopin, Normopres, Norvadin, Norvasc, Vasocard, Vazkor); barnidipin (Libradin); benidipin (Coniel); diltiazem hidroklorür (Altizem – SR, Dilticard, Diltizem); felodipin (Plendil); isradipin (Dynacirc SRO); lasidipin (Lacipil); lerkanidipin hidroklorür (Lercadip); nifedipin (Adalat Crono, Kardilat, Nidicard, Nidilat); nikardipin hidroklorür (Loxen); nilvadipin (Nilvadis); nimodipin (Nimotop); nitrendipin (Baypress); verapamil hidroklorür (İsopamil, İsoptin, Veroptin, Fibrocard L.P.); vb.];

Bu liste Kabergolin ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Kabergolin ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Cabaser (Kabergolin’i) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Cabaser Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Cabaser Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Cabaser Tablet 'nın asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Cabaser Tablet 'nın sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI!
İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Kullanılan kaynaklar ve güvenilirlik politikası için tıklayınız. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.





__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cabaser, etkileri, kabergolin, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İbu-600 Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 21:32
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Mikonafin Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 06:43
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58